musicman Отговорено Юни 25, 2024 Отговорено Юни 25, 2024 Ето един добър повод да се ползва и изкуствения интелект. Цитирай
Тропчо Отговорено Юли 18, 2024 Автор Отговорено Юли 18, 2024 Опитвал съм с Sounhound и Shazam и Amarok. Ще трябва да доизпипам доста елементи, за да го разпознаят. Изкуственият интелект по- широка база данни ли използва? Цитирай
Koobenot Отговорено Август 1, 2024 Отговорено Август 1, 2024 @Тропчо ^ Колегата musicman имаше друго в предвид, че ИИ може да се ползва не само за разпознаване на музика от феновете/слушателите/консуматорите, но и като средство за генериране на мелодия/текст/вокал и т.н., какъвто е и твоят случай – имаш идея и търсиш всичко останало. Това т.нар. "всичко останало" може да бъде генерирано, дори само като мостра от ИИ и да доведе до някакви резултати, например за демо. Повече информация по темата – тук: Цитирай
Тропчо Отговорено Август 5, 2024 Автор Отговорено Август 5, 2024 Да разбирам, че вместо да си записвам акомпанимента, или да си търся някой, дето да ми го "държи" (нямах онова предвид) и после да си карам върху него "соловата партия", и после да си ги запиша двете, за да им добавя.... бамумайката, това нещо ще ми генерира подходящ фон, върху зададени основни параметри? Нещо като човекът- оркестър с йониката по сватбите и едновремешните войнишки изпращания? Питам, преди да задълбая в тази материя. Имам някакъв спомен, че Майк Олдфилд е изфабрикувал по подобен начин "Тръбни камбанки 2" май беше, ама неговото студио за толкова милиони да са го вкарали в безплатен софт... напрао ми звучи гадно. Цитирай
Koobenot Отговорено Август 5, 2024 Отговорено Август 5, 2024 ^ Именно това ще се случи, ще генерира някакво "тяло", което да модифицираш и да доизкусуриш. Ето пример. On 8/5/2024 at 8:21 PM, Тропчо said: Имам някакъв спомен, че Майк Олдфилд е изфабрикувал по подобен начин "Тръбни камбанки 2" май беше, ама неговото студио за толкова милиони да са го вкарали в безплатен софт... напрао ми звучи гадно. И какво от това? Който разбира, пак ще изгенерира гениална мелодия, просто ще му се улесни работата да постави основата и после да доизкусорява. Няма все още изкуствен интелект, който да копира начинът ни на инспираране като човешки същества и емоциите, които са провокирали дадена творба. Засега е на нивото на изключително добър имитатор, но не и на заместител. В момента, в който започне да пише песни, защото някоя девойка го е отрязала и се "почувствал зле", може и да стане плашещо ... за щастие не сме все още там. И към днешна дата за мен е гениално колко много хармония и мелодия може да се изкара дори от 5-канален аудио чип, ето характеристиките на телевизионна игра Нинтендо, цитат от Wikipedia: Quote The console produces sound via an audio processing unit (APU) integrated into the processor.[112] It supports a total of five sound channels: two pulse wave channels, one triangle wave channel, one white noise channel, and one DPCMTooltip differential pulse-code modulation channel for sample playback.[113] Audio playback speed is dependent on the CPU clock rate, which is set by a crystal oscillator.[112] Дори с такъв ограничен ресурс още на времето като дете се шашках от красивите и сложни мелодии, които японските компизитори пишеха като саундтрак към игрите, чисто като аранжимент, хармония и мелодия слага доста съвременни продукции в малкия си джоб, според мен. Ето пример: Цитирай
Recommended Posts