Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на дигитално пиано


Recommended Posts

Здравейте,
Лично аз не съм музикант, дъщеря ми е на 7 г. и от 1 година ходи на пиано. Уроците се провеждат на акустично пиано, а у дома имахме от приятели дигитално пиано без никакви ефекти Hobax S-196 с 88 клавиша. Налага се да върнем инструмента и ми се иска да купя нещо подобно, но да има все пак някакви допълнителни звуци и ритми за забавление. Като бюджет си мисля да е до 700 лв.
Попаднах на следните обяви: 
Preludio, клавиатура, 88 клавиша, динамика на хода, поддържащ педал, черен (electronic-star.bg) 

Дигитално пиано Hobax S-196, 88 клавиша Цена (skladmax.bg)

Alesis - Музикални инструменти - OLX.bg - това е втора ръка

Може ли някой да ми помогне при избора.

Благодаря предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет. Както сме и писали и в другите теми от клавишният форум, най-важното нещо за едно дете на крехка възраст е да не му се повреди пръстовката. Единственият избор за този случай е сравнително реалистична hammer-grade action клавиатура ("тежка" клавиатура). Най-евтиното, което си струва е Casio CDP-S110 BK. От марките, които сте предложили нищо не ми вдъхва доверие, свирил съм лично на Alesis Recital и макар, че не съм класически музикант/пурист, клавиатурата е трагично зле - пружинираща, отскачаща и трудна за навигиране. Другите фирми, които сте изброила са доста невзрачни и не ми вдъхват доверие и предполагам, че ситуацията там ще е сходна. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Автоматически забравяте за предложенията от първия пост - личи си, че сте далече от тази материя, както мога да кажа същото и за един от онлайн магазините от вашите линкове, които са прекръстили предлаганото от тях пиано на "йоника". :P

За този бюджет, както спомена и колегата, най-разумното е да вземетe CDP-S110 и няма нужда да търсите къде го има - най-евтино се продава в Томан и Мюзикер (големи вериги с добра репутация, от които всички тук имаме доста поръчки), продуктите им са с гаранция, възможност за връщане без въпроси, безплатна доставка (Томан - над 279 евро, Мюзикер - над 389 лева), а поръчките пристигат за около 2 седмици. Ако не ви се чака или имате резерви относно поръчка от чужд магазин, в Динакорд също го има с гаранция, безплатна доставка и ще го получите след няколко дена, но там е на цена 100 лева над тази от другите 2 магазина. А за самия модел мога да кажа, че има много добра клавиатура, нямаща нищо общо с клавиатурите на моделите от първия пост и практически е единственият модел, който си заслужава за цена под 800 лв. Друг модел в същия ценови диапазон, който също може да се вземе, е P-45 на Yamaha, но самият модел е малко морално остарял, защото Yamaha го продават от доста години и вече трудно се намира из магазините, а и е над бюджета ви, защото е около 850 лева.

 

П.П. И още едно допълнение, което е добре да прочетете...

Изберете си за какво точно искате да служи инструмента, който ще купувате - ако ще е за обучение на детето, тогава взимате инструмент с хамър механика от реномиран производител (като двата предложени модела на Касио и Ямаха) ; ако е нещо за забавление, с демо песнички, стилове и ритми, тогава взимате каквото и да е за 200-300 лева и детето определено ще се забавлява, но няма да се научи да свири на пиано, защото клавиатурата на този род инструменти само прилича на клавиатура на пиано, но всъщност не е. Разбира се има и пиана, които имат и аранжори (въпросните неща за "забава"), но са ви доста над бюджета.

И второто нещо - ако купувате нещо втора употреба, вземете със себе си някой, който знае как да тества пианото, защото на един инструмент втора употреба много неща могат да се окажат проблемни (дори и само някой сензор на някой от клавишите) и ме съмнява, че човек, който не е в тази област ще може детайлно да тества всичко по едно електронно пиано, което е било ползвано.

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно съм съгласен с @yamaha , но като любител пианист който сяда за няколко часа на 2/3 дни пред пианото се чудя що за учител по пиано ще предложи 88 клавиша на 7 годишно дете ... почти сигурен съм че при разпънати ръце на детето не може да стигне двата крайни клавиши ( първия и последния ), отделно при детето "разперването" на пръстите е много по-малко отколкото при възрастен. Аз лично не виждам проблем детето да се учи на 61 клавишна клавиатура - напълно достатъчно за детски песни като например "Twinkle Twinkle" или "Мила Моя Мамо" и подобни - където нотите са съседни и дори рядко се използват две октави. Моят съвет е да преосмислите 88 клавиша към 61, така ще се вземе нещо добро за учебни цели ( те са предимно с учебни цели ) и като опции и с педал пък и ще се види дали на детето ще му се "отдаде" пианото с времето, отделно може и да остане от бюджета ... Ако се развие със свиренето ще се мисли в последствие за нещо "професионално". Това е моето мнение - 61 клавиша вместо 88 за начинаещ ( даже и 61 са много :), тъкмо ако на детето му се налага да го мести, ще успява да го прави само - чисто физически погледнато.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вие хубаво местите, ама оставете поне някой линк, понеже жената с детето може да иска да прочете и останалите неща дето бяхме написали. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.