Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Абсолютно съм съгласен с теб - що неща съм накупил през годините, дето никога не ми се е наложило да ги ползвам, но преди покупката ми се е струвало, че не мога да живея без всяко едно от тях. :greenball:

Ако имаш пряка нужда от отделен аудиоинтерфейс и свободни 400 кинта - вземи си четвъртата генерация на 2i2, но ако това, през което записваш сега те урежда (май то също поддържаше 24-битов запис), не си харчи парите излишно. Иначе в новата версия спрямо предишната малко са вдигнали почти всяка цифра в данните - децибели, диапазон на усилване и т.н., сложили са още някое и друго копче, микрофонните входове вече не са комбинирани и са преместени отзад, добавили са някакъв аутогейн, чрез който не би трябвало да имаш премодулации и казват, че уж били преработили и еъра спрямо този в 3-тата генерация. Ако все пак шопинг терапията много те натисне, разгледай преди това ревютата на 4-тата генерация в youtube - в последните 2 седмици се скъсаха да тестват и коментират новата скарлет генерация.

Отговорено

Гледах я 4-тата генерация, за новаците според мен ще е супер, които навлизат в звукозаписа, иначе нямаше "wow effect" според мен, единственото, което беше интересно беше новият режим на вторият air бутон, който добавя harmonic enhancement, но е пипкава работа и може лесно да преизпържиш входния си сигнал ако не внимаваш, иначе autogain-а и anti-clip функциите са супер според мен, особено последната, защото възстановяването на изпържен сигнал е тежка задача, понякога дори непосилна, въпреки възможностите на модерните софтуерни да имат de-clip функция, като iZotope RX, да речем ...