ljbomir Публикувано Юни 19, 2007 Публикувано Юни 19, 2007 с какво да си почистя грифа, със спирт дали е опасно... Цитирай
bai-goku Отговорено Юни 20, 2007 Отговорено Юни 20, 2007 спорта не е за препоръчване... аз така си наебах боята и покритието.... С вода, май е най-разумно. Цитирай
preIbanez Отговорено Юни 20, 2007 Отговорено Юни 20, 2007 ...а бе луди ли сте бе...никакъв спирт...никаква вода....това е най-лесния начин да си пр%@бете китарката...има специални препарати за тая цел които се продават по музикалните магазини...а най-просто е с парцал от 100% памук и повечко старание...ако си я чистиш редовно след свирене по този начин няма изобщо да се натрупва мръсотия....или поне ще се натрупва в разумни граници...аз препарати никога на съм ползвал и китарите ми общо взето винаги са изглеждали добре...освен една дето ме мързи да я чистя... Цитирай
Mephistofel Отговорено Юни 20, 2007 Отговорено Юни 20, 2007 В следните теми има доста полезно инфо,стига да отсеете същината от "дъра-бъра"-та: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=21835 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=3073 Цитирай
Alexi Отговорено Юни 20, 2007 Отговорено Юни 20, 2007 аз лично цялата си китара я чистя с Pronto Classic и съм много доволен...върши перфектна работа Цитирай
alrock Отговорено Юни 20, 2007 Отговорено Юни 20, 2007 Използвам препарат на "Дънлоп" и съм доволен от него. Има го в "xxxx". Мисля, че беше някъде между 10 и 15 лева. Достатъчно голямо количество за да го използваш дълго време. Разбира се има и други...Виж в магазините. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 21, 2007 Отговорено Юни 21, 2007 Кой точно? Защото аз смятам да си купя, но имат 15 модела сигурно и не знам кои да взема. Има ли универсален за струни, гриф и тяло? Щото ФастФрет за навсякъде се ползва... Цитирай
ludmata Отговорено Юни 21, 2007 Отговорено Юни 21, 2007 Лимонено масло, това ползвам аз за грифа Цитирай
alrock Отговорено Юни 21, 2007 Отговорено Юни 21, 2007 Кой точно? Защото аз смятам да си купя, но имат 15 модела сигурно и не знам кои да взема. Има ли универсален за струни, гриф и тяло? Щото ФастФрет за навсякъде се ползва... С жълтия етикет с лимонено масло. Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Юни 21, 2007 Отговорено Юни 21, 2007 (Редактирано) Аз лани си почистих грифа с много леко навлажнени малки късчета попивателна хартия - топваш в чашката, стискаш хубаво, чистиш и забърсваш веднага с хавлийка или още хартия - така за всяко прагче. Звучи тегаво и досадно, всъщност е бързо и занимателно. Много добре стана а и на грифа му понесе. При продължително третиране така обаче не знам какви могат да бъдат последствията. Редактирано Юни 21, 2007 от KeRRANGKid Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 21, 2007 Отговорено Юни 21, 2007 С жълтия етикет с лимонено масло. Благодаря, и аз него бях си харесал по принцип Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 21, 2007 Отговорено Юни 21, 2007 Редовно си чистя грифа (през 1-2 месеца ) със спирт,нищо му няма.Става дума за мейпъл-нек. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 22, 2007 Отговорено Юни 22, 2007 Ако говорите за чистене на лаковото покритие - един влажен хавлиен парцал е напълно достатъчен. Фингърборда(ако не е лакиран, а е например палисандров) с лимонено, или бадемово масло. Спирта не знам дали не може да навреди на някои типове лак. Полиестерния лак на повечето китари едва ли ще реагира с него, но акрилни, нитроцелулозни лакове - не знам, и не е добре да се дават подобни съвети само защото на дадена китара нищо не и е станало. Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 22, 2007 Отговорено Юни 22, 2007 ^Ми точно с нитроцелулозен лак е грифа ми-нищо му няма. Цитирай
MDFk Отговорено Юни 22, 2007 Отговорено Юни 22, 2007 Може да греша, но май спирта се изпарява напълно, как може да навреди на грифа тогава? Особено ако веднага след чистенето превантивно мине човек грифа и с една суха кърпа? Цитирай
Recommended Posts