Jump to content
Българският форум за музиканти

вокален ефект


richi

Recommended Posts

Какъв вокален ефект бихте ми препоръчали който да може да прави гласа по-плътен, да може да прави двуглас в реално време когато е необходимо и да е с добър хал. Ако греша за някой от нещата които искам може да ме поправите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има много ефекти за това, което желаеш, но един от най популярните е 'Chorus'. И при него има също много разновидности.

 

Няма по-добър ефект от един добър подкрепящ вокал (човек - бек вокал).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

АКо кажеш какво занчи рокаджийски глас, сигурно да. Ако имаш предвид нещо, което да направи гласът ти по - задрал (все едно пееш микс) би могло да ти помогне едно овърдрайвче или лек дистър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Абе има ли някакъва vst "хармионизатор" за глас, който в реално време да генерира храмонии автоматично без зададени акорди?Този на хелокон има ли го ваткъв вид?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има - DigiTech Vocalist (това е мечтата на всеки чалгаджия :greenangel: ), в по-нов вариант - Vocalist 2 или 4:

 

http://www.digitech.com/products/Vocalist_Live2/

 

Има доста впечатляващо демо на сайта

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе, изобщо вокалиста като съотношение функционалност цена е май много добра играчка. Разбира се има много по - добри неща но те са с по 1000 врътки и много по - малко узер френдли дет' съ вика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В някакъв момент исках да си взема ефект, но повечето колеги, с които говорих ме разубеждаваха.. А никой в бандата ми не пее и имам крещяща нужда от бекове..

Да питам - понеже, доколкото разбрах - кабел от китарата (или друг инструмент) се пуска в това чудо (вероятно е процесор). Та - има ли как да се пусне и в това устройство и в китаен процесор? :surprise: Простете невежеството, обаче съм много скарана с апаратурите.. :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Специялно "хеликона" e най доброто което съм виждал до момента не е непостижимо струва само 800 евро динакорд го внасят.Консултирал съм се и на истина си струва, стига да имам парите бих го взел веднага въпреки че в Щатите струва 800$.Аз мисля че за живо е много по добре от ревърб тип пещера които предлагат повечето вокални процесори които за да ги използваш пълноценно трябва да имаш миди педалиера която струва горе долу колкото процесора.

 

Според мен ХЕЛИКОНА е по добър от ДИДЖИТЕКА то е видимо.

Редактирано от Mark Avrelii
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен ХЕЛИКОНА е по добър от ДИДЖИТЕКА то е видимо.

слушане му е майката а не гледане ... не се заяждам, а се майтапя :thumbs_up::)

 

според семплите диджитека повече ми хареса. хеликона на моменти му звучеше малко а'ла дарт вейдър (изкуствено имам предвид).

 

Грация, значи китарен сигнал трябва да влезе във ефекта защото според акордите които свири китарата процесора генерира многогласията (това за диджитека). Има и изход до колкото видях и мисля че след това може да се вържат кирарните ефекти и от там в ампа. Другия вариянт е да се раздели китарния сигнал на 2 -> един към вокалния процесор и един към ефектите/ампа (да не минва през вокалния ефект ми е идеята)

 

За хеликона не знам - на него не му четох докуто, мноо пари ми се видя и отебах да чета. По принцип TC имат убийствени ривърб и дилей ефекти.

 

Ако се разчетеш из нета 100% ще намериш отговор на въпроси те ти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Благодаря ти! Важно беше за мен, дали мога да го използвам на лайф с банда или вариантите са само - акустика или запис... Явно е възможно, мерси <_<:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Благодаря ти! Важно беше за мен, дали мога да го използвам на лайф с банда или вариантите са само - акустика или запис... Явно е възможно, мерси :):P

 

значи и двата можеш - то това им е идеята и затова имат в името си Live. Диджитека взима от китарен сигнал информацията как да генерира многогласията, предполагам и хеликона така прави. Другия вариант е присети и за всеки присет програмираш миди как да ти движи хармониите което си е играчка

 

поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.