Voidhanger Публикувано Март 7, 2022 Публикувано Март 7, 2022 (Редактирано) С какво да почистя/лъсна позахабени хромирани части - адаптери, бридж, ключове? Например това https://musicdivision.bg/music-nomad-guitar-polish/ ? Редактирано Март 7, 2022 от Voidhanger Цитирай
chris_barnes Отговорено Март 8, 2022 Отговорено Март 8, 2022 Пробвай с някакви домакински препарати първо, няма смисъл да се набутваш Понеже знам, че най-вероятно вече си го решил - поръчай си го За полиране на прагове и метални части аз ползвам това (NB! прави го на ТВОЯ отговорност - знам със сигурност че сваля позлатеното покритие на капачките на епифонски адаптри) Цитирай
Voidhanger Отговорено Март 8, 2022 Автор Отговорено Март 8, 2022 Абе не съм решил, аз за това питам. Някои казват със сода, други с паста за зъби....В крайна сметка, ако няма нищо читаво, ще поръчам онова нещо. Цитирай
chris_barnes Отговорено Март 8, 2022 Отговорено Март 8, 2022 Сода и паста за зъби не използвай, вероятно е да надраскаш повърността По-скоро обезмаслител и парцалче. Ако са някакви много мръсни с патина, тогава вече е друго. Цитирай
Voidhanger Отговорено Март 8, 2022 Автор Отговорено Март 8, 2022 А вярно, ще пробвам с малко обезмаслител. Имам и изопропилов алкохол, който също чисти добре. Сега ще тествам. Цитирай
Voidhanger Отговорено Март 8, 2022 Автор Отговорено Март 8, 2022 Патината не се махна, явно си требе нещо сериозно. С изопропил не съм пробвал де, ама се съмнявам, че ще стане. Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 9, 2022 Отговорено Март 9, 2022 (Редактирано) Най ефективно чисти ацетон,но на захабено кво да му чистиш..аз съм свалял голд покритие от капачка за хъмбъкер с водна шкурка 1500-стана ок. Редактирано Март 9, 2022 от Hillbilly Цитирай
synchu Отговорено Март 9, 2022 Отговорено Март 9, 2022 Тази политура по-горе, която е за алуминии няма как да свърши работа за хромирани части (в смисъл имам я - не върши работа - аз силно подозирах, че няма как да свърши - но тествах на принципа "ама ако върши" така де ...). За хромирани повърхности е добре да се използват специализирани полир пасти, например ето това: Prinox® 150 ml Polishing Paste Including Professional Polishing Cloth I Polish for Acrylic Glass, Epoxy Resin, Varnishes, Gelcoat Gfk, Chrome & Plastics I Removes Matt & Micro Scratches : Amazon.de: Automotive Или от щандовете с хиляди автомобилни такива да си избереш Цитирай
Voidhanger Отговорено Март 9, 2022 Автор Отговорено Март 9, 2022 Ясно, поне да не си давам парите напразно за онова. Мерси за насоките! Като го гледам май си е за смяна металното покритие на хъмбъкърчето. Цитирай
Recommended Posts