kkertev Публикувано Юни 9, 2007 Публикувано Юни 9, 2007 Никъде в интернет не мога да намеря инфо за това как да настроя BOSS DS-1 за да е като бустер за сола примерно. като за основен кривоч използвам гейна на кубето. и трябва ли да минават ефектите /педалчета на BOSS/ през fx лупа или да са си в обикновеният вход! МОЛЯ СПОДЕЛЕТЕ !!! Цитирай
kolio_k Отговорено Юни 9, 2007 Отговорено Юни 9, 2007 Аз го използвам като бустер със следните настройки Тон между 10 и 11 часа Левъл на 3 часа със сингли и на 5 със хъмбъкъри драйв на 9 часа за самостоятелен драйв Тон на 9,30часа левъл /същия Драйв на 12/1 часа Само искам да отбележа,че моя ДС 1 е от 84 и има леко по различни характеристики от сегашните(при директно сравнение е леко по хармоничен,има малко по малко гейн и драска във високите по малко),така че настройките биха могли незначително да варират Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 10, 2007 Отговорено Юни 10, 2007 Доколкото аз знам, за буустър не се пуска драйв, тона е на 12 часа, а левъла усилен до край. Т'ва важи и за Босс СД-1/ДС-1 и за ТюбСкриймърите. Разбира се ако нещо не ти допада при тази настройка винаги можеш да го коригираш, защото все пак китари и АМР-ове различни. При мен обаче този "пресет" върши идеална работа където и да сложа Тюба. Дали ефектите трябва да са преди ПреАмп-а или в ФХ Луупа: Уа-уа, компресор, драйв/дист/бууст се слагат преди преампа, флендж, хорус, дилей, ревърб - между ПреАмп и РА, т.е. в ФХ Луупа. Направи прост тест - включи дилей преди кубето и свирни нещо с драйв, а след това при същите настройки просто премести дилея в ФХ Лууп и ще чуеш огромната разлика. Защото няма нищо по-гадно от дилей преди драйва... Цитирай
kolio_k Отговорено Юни 10, 2007 Отговорено Юни 10, 2007 Настройките които дадох по горе са си чисто мои и са съобразени с моя амп(и разбира се с моя вкус )Иначе си напълно прав ,за бустер не се дава драйв по принцип само инпут левъл.А определено дилеи и ривърби трябва да са непеременно в ефкт лупа ако ще се използва какъвто и да е драйв от кубето иначе става страшно п.п.Лично на мен когато тона на ДС 1 е на 12 часа,високите ми идват малко в повече и затова го държа между 10 и 11 Цитирай
kkertev Отговорено Юни 10, 2007 Автор Отговорено Юни 10, 2007 на мен най добре ми звучи всичко с изключение на wah-wah то в FX ЛУПА !!! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 11, 2007 Отговорено Юни 11, 2007 Еми щот те и кефи така няма какво да се оплакваш - яко свирене и т'ва е! Настройките които дадох по горе са си чисто мои и са съобразени с моя амп (и разбира се с моя вкус ) И аз споменах че според зависи. Примерно като бях в xxxx да ми тестват СД-1 (така и не ме допуснаха сам да пипна) фенът изкара много яки звуци и само като буустър и с комбиниран драйв - малко от Босс-а и малко от АМР-а, който беше един чуден лампов Фендър 212-ка... Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 11, 2007 Отговорено Юни 11, 2007 Бе,всичко е според зависи..,в къщи може да ти звучи идеално,същата настройка на репетиция-отвратително,на свирня-3-то и т.н..и помещението е фактор.Ушета нали си имаме? Цитирай
Recommended Posts