the_gorer Отговорено Септември 22, 2005 Автор Отговорено Септември 22, 2005 Аз точно това казвам - няма да вземам евтини ментета, а ще взема Sparky Къртят миффки. Това е бившият завод Елтос, но ги купиха братушките от Sparky и сега всичко е дори по-здраво, по-съветско, един вид. Аз отскоро имам зеге на Sparky и няма материал, който д аму се опре. Четох и ревюта - Sparky превзема света с мощност! Въпросът ми беше за евтинките машинки от МЕТРО, като тази на снимката от предишния ми пост. И по-точно за фрезерите, които вървят с тях. Бива ли ги? Цитирай
pacman Отговорено Септември 23, 2005 Отговорено Септември 23, 2005 (Редактирано) Горер- Евтините фрези са ОК. Моята се води Айнхел, но е китайска. Ползвам я 'сирьозно' от доста време и нямам проблеми. Евтините фрезери са ОК също, но по-бързо се скапват. Аз все още ползвам оригиналните фрезери, които също не са първа 'убост. Вече са за смяна, де... Така че за хоби употреба- давай с йофтинкото според мен- поне няма да те е яд ако се затъпят при по-невнимателно ползване + вчера забравих да дам един линк: горер, сигурно си го виждал в project guitar- много хитро приспособление, което ти спестява усилието да правиш 1000 шаблона за различните neck pocket-и: http://www.mykaguitars.com/tools/neckpocketjig/ Редактирано Септември 23, 2005 от pacman Цитирай
the_gorer Отговорено Септември 23, 2005 Автор Отговорено Септември 23, 2005 Даа, гледах го това преди време - тарикатско е за дълбане на легла за гриф, щото можеш да си го настройваш. Лощото е, че не съм попадал на някакъв jig за гнезда на адаптери. Там просто си трябва шаблон, а копелетата искат по 25 щатски за плексигласовите. Видях и един комплект от два шаблона за цяла китара - цялостна форма с всичките и кухини (за Телекастер), но комплектът струваше към 45-50 зелени. :wall: В темата, която пуснах в projectguitar американците ме наплашиха, че нямало как да стане с евтини фрезери. Трябвало да се купуват некфи за по 30-40 долара парчето. Аз, обаче, вярвам на теб Цитирай
pacman Отговорено Септември 23, 2005 Отговорено Септември 23, 2005 И едните и другите стават. Едните си имат едни плюсове (издръжливост) а другите-други (цена) А тия шаблони не ти трябват Щом я направи тая дивна зла метълска Кремона, защо да не можеш да изрежеш един правоъгълник в парче шперплат В Стю-Мак без съмнение има готини неща, но има и доста 'хоум-шопинг' нещица според мен. Цитирай
the_gorer Отговорено Септември 24, 2005 Автор Отговорено Септември 24, 2005 За правенето на шаблон от шперплат ще ми трябва хубав инструмент и евентуално... шаблон. Не знам как да го издялкам толкова прав и прецизен. Със зегето ще стане ташакларъ и дори после да го изглаждам със шкурка, пак няма да е идеално прав и точен. Мисля си евентуално да го дялна по оня метод с jiga-а водещите летви. :think: Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 7, 2006 Автор Отговорено Юни 7, 2006 Хей, година по-късно се сетих, че още не съм пускал снимка на бившата Кремона. качестовото на снимката е ЛАЙНО, но все пак може да видите изоблените контури на тялото, удължените рогчета, новите inlays и демонската глава на грифа. Бриджът е "оксидиран" по домашному Новите ключове са хром, маслени. Има и други дребни подобрения, ама не се сещам сега д апиша за тех. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 7, 2006 Отговорено Юни 7, 2006 Не е зле. А семпли има ли да чуем? Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 22, 2006 Автор Отговорено Юни 22, 2006 Ей тука един семпъл. Сори за отвратното качество, ама е писано с GuitarShit. http://members.lycos.co.uk/thegorer/kremona.mp3 Десен бутон >>> Save target as Цитирай
pacman Отговорено Юни 22, 2006 Отговорено Юни 22, 2006 Не се отваря Бтв, сподели нещо повече за самоделния финиш на струнника Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 22, 2006 Автор Отговорено Юни 22, 2006 Ето го семпъла от китарата: http://www.geocities.com/xyi_69/kremona.mp3 Kачил съм го на друго място, дано сега да се смъкне. Задължително трябва с десен бутон >>> Save target as. А за самоделния финиш на бриджа - перманентен маркер. Цитирай
anonimized_8837 Отговорено Декември 27, 2006 Отговорено Декември 27, 2006 едно запитване: стигнах дотам да се правя къстъм пиккард. хрумна ми да си го направя от алуминий. въпроса ми е това дали ще стане? досещам се че за разлика от пластмсата алуминия е метал някой ще ме светне ли по въпроса. приемам всякакви обосновани разубеждения Цитирай
thekiller Отговорено Декември 28, 2006 Отговорено Декември 28, 2006 а може ли да се направи електричка от обикновенна китара? Цитирай
Overdrive Отговорено Декември 28, 2006 Отговорено Декември 28, 2006 да-вземаш кабел със щепсел, закачаш фазата на 6та струна, а нулата на 1ва Цитирай
vlex Отговорено Декември 29, 2006 Отговорено Декември 29, 2006 Пикгарда освен че ще тежи греховно повече друго не виждам разлика от пластмасов! Можеш да направиш ПОЛУакустучна китара от акустична (спрете с тия обикновени китари! Няма обикновена китара! Те всички са специални ) Или трябва да сложиш адаптер или микрофон или и двете, но качеството определено ще е далеч (особено ако в картинката се намесва и микрофон ) по-скапано от най-елементарната електрическа китара Горер: яко изглежда Ае со здраве и весело посрещане на евр(оп)ейската нова година! Цитирай
Recommended Posts