Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Ами питах Диката, но вече не се занимавал с пребоядисване и ми каза да питам в интернет. Той е втори лютиер, който ми отказа.

Отговорено

Колега, би ли споделил за каква китара става дума и според теб колко би била нормална цена за такава услуга, за да те посъветваме дали да продължава търсенето?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отговорено (Редактирано)

Може би има хора, които биха се съгласили, но боядисването е отровна, пипкава и времеемка работа, която изисква и условия, и предполагам, че не може да се очаква много "човешка" цена, освен ако не се окаже, че има човек, на когото това му е рутинна работа.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

Объркал си темата, темата за най-грозна китара е някъде по-надолу. Шегата настрана, но с такава форма и такива ръбове още по-трудна задача и съответно по-скъпа.

Отговорено

Колега, мисля че за този инструмент е по-добре да пробваш DIY боядисване. От моят опит, цената за такава услуга ще бъде в диапазона 400-500лв, което не знам дали е оправдано в случая.

Отговорено

Е чак пък 500 лв е малко прекалено.Разбира се говоря за стандартна черна боя с три пласта лак отгоре.Ако ще се правят картини с преливки и бои дето си менят цвета може и свят да ти се завие.Според мен може да си я подготвиш и пръснеш сам и материялите няма да са повече от 30 лева.Тегавата работа ще е сушенето на лака и полирането.Тази работа се прави докато стане.Водна шкурка,после пасти и ако не ти хареса отначало.Проблемът е,че всички недостатъци лъсват след полиране.

Отговорено (Редактирано)

Не съм боядисвал китара, но съм боядисвал други неща в гаража. Бих казал, ако нямаш компресор и пистолет за боядисване (и регулатор за налягане), и добри условия (затворено помещение с вентилация) не си заслужава усилията. Ако искаш да стане хубаво, по-добре дай на някой, който се занимава с това.

Редактирано от Rezachka
Отговорено
Е чак пък 500 лв е малко прекалено.Разбира се говоря за стандартна черна боя с три пласта лак отгоре.Ако ще се правят картини с преливки и бои дето си менят цвета може и свят да ти се завие.Според мен може да си я подготвиш и пръснеш сам и материялите няма да са повече от 30 лева.Тегавата работа ще е сушенето на лака и полирането.Тази работа се прави докато стане.Водна шкурка,после пасти и ако не ти хареса отначало.Проблемът е,че всички недостатъци лъсват след полиране.

А ти китара давал ли си за боядисване наскоро (понеже аз съм). Предполагам забравяш момента със шкуренето на вече съществуващата боя която изглежда като нещо което ще задръства шкурките, и поради кривата форма трябва да стане САМО на ръка (не е плосък страт). :)

Отговорено (Редактирано)

Ламби, много е интересно, че от една страна често говориш колко хубаво нещо е скъпата лампова апаратура и как всичко друго е боклук и ташак работа, а след това - колко много пари са 500 лева за боядисване на китара с особени форми. Освен да я даде на теб човека, да му я направиш за 100-на лева...

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено
Преди 12 часа, Evtim Djerekarov написа:

Ламби, много е интересно, че от една страна често говориш колко хубаво нещо е скъпата лампова апаратура и как всичко друго е боклук и ташак работа, а след това - колко много пари са 500 лева за боядисване на китара с особени форми. Освен да я даде на теб човека, да му я направиш за 100-на лева...

Винаги съм подхождал практично и това няма да се промени.Аз няма да инвестирам посмъртно 500 лева за има няма 1 кв метър боя на тяло.Нямам спомен да съм казвал,че ще я боядисвам за 100 лв.Бих си купил за толкова пари направо нова китара.