2+2=0 Отговорено Юни 10, 2021 Отговорено Юни 10, 2021 Въпрос на утилитарност, пространство, цели и т.н. Аз бих предпочел 2х12. Дали звучи по-добре, не знам. Има съществена разлика от кабинет до кабинет, дори да са от една марка. Има разлика и от говорител до говорител, нищо че са сложени един до друг. Може би в определени ситуации бих искал 1х12 за записи. Т.е. няколко 1х12. Голяма разлика има в различните кабинети, въпреки че са с едни и същи говорители. Харли бентън 2х12 няма да звучи като меса 2х12. Както винаги, всичко опира до бюджет и проба. По-скоро не прави компромис, лично мнение. Сега се сетих, че преди време май коментирахме в друга тема, че ще си взимаш fantomen. Какво стана, взе ли я китарата, как ти се струва? Цитирай
Voidhanger Отговорено Юни 11, 2021 Автор Отговорено Юни 11, 2021 Пространството не е проблем, както и звука - мога да си разбичвам и силно и слабо (живея в къща), ама май нямам нужда от толкова голям кабинет. Ще взема Hesu Demon 1x12. Те са компактни. Два Фантомена ми минаха през ръцете - много е голямо това чудо и не ми беше удобна. Явно този тип китари( Firebird,SG....) са си по-особени и искат малко време за свикване. Иначе гриф, екшън - направена китара е, атрактивна е, но си е за някой по-голям човек. В крайна сметка взех Hagstrom Swede Dark King и съм супер доволен. След изравняване на прагчетата и сет ъп китарата стана мечта. Цитирай
Voidhanger Отговорено Юни 11, 2021 Автор Отговорено Юни 11, 2021 Не знам дали има тема за ефекти, затова питам тук направо. Тъй като харесвам т.нар. ембиънт китарни изпълнения, какви педалчета да си взема? Delay+reverb е задължително. Искам нещо не особено скъпо и да върши работа. Ето пример за какъв звук иде реч. Цитирай
chris_barnes Отговорено Юни 11, 2021 Отговорено Юни 11, 2021 Не знам дали има тема за ефекти, затова питам тук направо. Тъй като харесвам т.нар. ембиънт китарни изпълнения, какви педалчета да си взема? Delay+reverb е задължително. Искам нещо не особено скъпо и да върши работа. Ето пример за какъв звук иде реч. Това което чуваш е хорус + дилей За марка педали не смея да препоръчвам, всеки си има вкус. Зависи и дали за чисти китари го искаш или драйв.Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Voidhanger Отговорено Юни 11, 2021 Автор Отговорено Юни 11, 2021 За чисти китари става въпрос. Еми като цяло нещо дето не е твърде скъпо, пък дори и да е скъпо има откъде и втора ръка да се вземат. Е са, да не са някакви бутикови по 500 лева парчето, все пак сме бедни Тези на JoYo дали вършат работа колкото да си напрви кеф човек? Цитирай
chris_barnes Отговорено Юни 12, 2021 Отговорено Юни 12, 2021 Погледни MMG Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
2+2=0 Отговорено Юни 12, 2021 Отговорено Юни 12, 2021 Ако е да са евтини - на старо босовските ефекти. Иначе, earhquaker devices avalanche е много добър ефект. За strymon няма смисъл да коментирам, цената е висока, но и Volante, и big sky са много добри. За такива ефекти харесвам и old blood minim, И kma cirrus. По-евтино от един hall of fame май наистина са само на старо босчетата. Какво стана с ампа и кабинета? Цитирай
Voidhanger Отговорено Юни 13, 2021 Автор Отговорено Юни 13, 2021 Все още се чудя и мая какво да е? Искам всичко в едно, а май няма как да стане. Хем искам метълски да е, хем да има топли и меки чисти, да е като Vox, Fender и Marshall заедно. Всеки ден различно. Цитирай
Voidhanger Отговорено Юни 13, 2021 Автор Отговорено Юни 13, 2021 Иначе Engl Fireball + Hesu 1x12 съм поръчал. Тая седмица се очаква да пристигне. Цитирай
2+2=0 Отговорено Юни 13, 2021 Отговорено Юни 13, 2021 (Редактирано) ?, за ENGL-а ми се стори, че отначало си го беше решил, само отлагаше. Нямаше да ми е първият избор със сигурност, дано ти върши работа. За Hesu-то ми е много интересно, определено бих искал да го чуя сравнен с нещо по-познато. За ефектите - въпрос на кинти и проба, според мен. Днес се заговорих с младежа от Occvlt pedals дали прави определени модове и между другото се заговорих точно за ривърб ефекти, прати ми да чуя канала му в ютюб: https://www.youtube.com/watch?v=OxlmiBxAyAs За съжаление всички в тая игра качиха цените над 200 евро, с някои дребни изключения като Inverted cross. Жалко, че още няма сериозен местен модър, който да удави местния пазар и да не стриже като европейските събратя. Редактирано Юни 13, 2021 от 2+2=0 Цитирай
Voidhanger Отговорено Юни 13, 2021 Автор Отговорено Юни 13, 2021 (Редактирано) Вярно е, отлагах го, но след като видях че е добра платформа за ефекти, нямаше какво да се чудя повече Hesu го реших, след като чух в TH-U Overload на Choptones различните комбинации, много ми хареса. Дано и наживо да е чук. Мда, скъпотия стана с ефектите, но поне от немско има доста втора ръка, на понмосими цени, дори и по-скъпите дето са. Мишо от Mojo Gear не е ли точно човека, който би определил като сериозен модър? Смятам, че той доста се вписва в картинката П.С. За спорта - коя глава би взел ти? П.С.С. Сутринта гледах същите ефекти на Occvlt pedals Редактирано Юни 13, 2021 от Voidhanger Цитирай
2+2=0 Отговорено Юни 14, 2021 Отговорено Юни 14, 2021 Аз си казах в началото - за различните цели бих взел различни неща. Щом е 2 к бюджет и е за къща - бих си взел голям амп и поне 2х12. За 6505 също писах. Като цяло, за компромис като размери и мощност, Tubemeister-ът ми звучи балансиран и ще свърши повечето неща. Трудно ми е да измисля един амп, който да свърши всичко, а и никога не ми е било идея да търся. В общи линии, процес на проба и грешка е, според мен. Отнема време да разбереш какъв звук търсиш и най-вече как да го постигнеш. Особено като говорим за записи и звук на живо. За да отговоря - в момента бих искал evh el34, savage и някакви екзотики - MI, Splawn, Rivera, такива неща. Цитирай
Voidhanger Отговорено Юни 14, 2021 Автор Отговорено Юни 14, 2021 Абе квото такова, немога да го мисля повече. Ако тва не ме изкефи, ще взема Invective. Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 14, 2021 Отговорено Юни 14, 2021 Егати темата - не знам кво искам,ама кое е най-добро за всичко?Те такова животно нЕма,усилвател също. Виж там твоите любимци с какво свирят и си вземи такова. Аз като чуя усилвател супер за "блечец" и директно ще бодна Бед-мънки овърдрайв в пулта,с още един овърдрайв пред него и пак ще звучи пробивно и както си искам,тоест без жужаща мазня,но за всеки влак си има пътници.. 1 Цитирай
Recommended Posts