ba6 maistora Публикувано Март 30, 2005 Share Публикувано Март 30, 2005 ами понеже съм свирил повече на класическа китара и по-отскоро свиря на електрическа ми е много да докарам саунда на някоя песен, която примерно ме кефи и искам като я свиря и аз да звуча така. Имам процесор корг и там има много ефекти и понякога се доближавам до искания звук, но винаги нещо ми липсва. Та искам да питам дали има някакав алгоритъм на избиране на ефектите по банките и т.н. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ba6 maistora Отговорено Март 30, 2005 Автор Share Отговорено Март 30, 2005 много ми трудно исках да кажа Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spotlight_kid Отговорено Март 30, 2005 Share Отговорено Март 30, 2005 ей Баш Майсторе ша ти сложим шапка..хъхъхъх ами щом си с процесор просто търсиш из нета патчове за него на нещата които искаш да свириш и готово Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
black_waltz Отговорено Март 30, 2005 Share Отговорено Март 30, 2005 пизключваш всички ефекти и си подбираш як дист гласиш му там геина и тона(ако има) след тва еквалаизрчето попипваш евентуално ако има кабинет симулации с слагаш някоя хубава и пак попипваш ЕКиу-то и така после слагаш малко ревърб ако искаш и се получава яко опа забраих да кажа че след като си нагласиш диста ще е хубаво да включиш малко ноис геит аре успех Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Март 30, 2005 Share Отговорено Март 30, 2005 (Редактирано) Дюд, темата, която отваряш е дълга и широка. 1. "Дитето" е право - търсиш пачове, НО 2. Тези пачове са правени с конкретна цел - т.е. запис или свирене на живо/вкъщи/репетиция, като и в двата случая, нещата силно зависят от китарата и от останалата апаратура, с която разполагаш. 3. Записите на любимите групи са правени в студиа с вероятно 1/2/3/4+ наслагвания на различни китари и/или усилватели + че са обработвани допълнително + мастерирани. Те самите групи на живо не могат да го докарат саунда от студийния запис, така че.... В този смисъл това, че го "докарваш много близо" е доста доста добре. айде успех! <_> Редактирано Март 30, 2005 от synchu Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Март 30, 2005 Share Отговорено Март 30, 2005 аз пък си мисля че търсенето на звук винаги продължава и се изка опит който се трупа с времето не става - взимаш китара и хоп - звук сатриани Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Март 30, 2005 Share Отговорено Март 30, 2005 никога не може да докараш искания звук Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Glacierise Отговорено Март 30, 2005 Share Отговорено Март 30, 2005 А аз ноо лесно си докарвам як звук Без да ми е някаква фикс-идея Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jFog Отговорено Март 30, 2005 Share Отговорено Март 30, 2005 Ам пич трябва да почетеш малко из форума... преди 2-3 месеца бях пълна боза... сега съм боза и три четвърти ама малко по малко започнах да се доближавам до истината.Както се каза по горе темата е дълга кът великите пости..За свирене в къщи ще го докараш криво ляво.. проблемите почват като пожелаеш да запишеш нещо..там има много номерца май.. Ама опити му е майката тъй че натегай няъ съ плашункаш, пък тука с всеобщи напъни щъ уредим у живота Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spotlight_kid Отговорено Март 30, 2005 Share Отговорено Март 30, 2005 Ам пич трябва да почетеш малко из форума...преди 2-3 месеца бях пълна боза... сега съм боза и три четвърти ама малко по малко започнах да се доближавам до истината.Както се каза по горе темата е дълга кът великите пости..За свирене в къщи ще го докараш криво ляво.. проблемите почват като пожелаеш да запишеш нещо..там има много номерца май.. Ама опити му е майката тъй че натегай няъ съ плашункаш, пък тука с всеобщи напъни щъ уредим у живота Грингоуууу прав си за запис и живо си тряат по различни патчове..и бая играчка си тряа докато си избара желания звук..тряа просто да отдели доста време,да не си посяга и ша си нагласи саунда Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
wolfgang Отговорено Март 31, 2005 Share Отговорено Март 31, 2005 аз пък си мисля че търсенето на звук винаги продължаваи се изка опит който се трупа с времето не става - взимаш китара и хоп - звук сатриани а според мен става - взимаш китара JS, амп JSX - след това констатираш, че пръстите ти не биват ... и пускаш нов топик: "Как да свиря като Сатриани, така че неговия звук да не ми напомня на Иван" :-))) шегата на страна, много опит е задължително условие, но някои хора никога немогат да постигнат звука на китарист Х дори и да са отлични музиканти и да имат пълно копие на апаратурата му, защото повечето големи имена звучат като себе си и това ги прави големи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Март 31, 2005 Share Отговорено Март 31, 2005 <_> Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spotlight_kid Отговорено Март 31, 2005 Share Отговорено Март 31, 2005 аве аз лично от доста време не се опитвам да докарам звука на ндаден китарист..просто си направих два патча които ме кефят един с дист и един чист и сега ми е през дедовия за саунда на Сатриани..да не сере мрамор че тряа да му имитирам тона ...ай сиктир Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
One_Voice Отговорено Март 31, 2005 Share Отговорено Март 31, 2005 да трябва сам да намериш тона си , този който те кефи и топли Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Март 31, 2005 Share Отговорено Март 31, 2005 евала. абе бъдете себе си, кво искате да звучите като някои или да свирите като него. важното е ти да се кефиш. и колкото повече шитс слагаш толкоз повече си преебааш звука Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts