Parni_Valjak Отговорено Февруари 14, 2013 Share Отговорено Февруари 14, 2013 Ако това ще промени посредствеността - моля! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Февруари 14, 2013 Share Отговорено Февруари 14, 2013 (Редактирано) Ми то си зависи от човека - ако ще гони някакви дефинирани качества във въпросната система, може да мине по "инженерния" метод - с четене, със сравнение на характеристики и т.н. Ако просто държи да му харесат - ще сравнява на уши - щото няма значение дали на мен, на теб или на филанкишията му харесват колони X при положение, че на пича звука на колони Y му допада най-много - ушите са си негови, възприятията за "добър звук" - също. Това всъщност важи за всяка аудио апаратура Нека вземем въпроса "каква китара да си взема" - сигурно в половината форумен свят боготворят свещенния Телекастер - е да, ама, изключая що-годе приятния звук, като се видях нарамил такава китара, изглеждаща като крава, през която е минал трактор, никога не бих си я взел Та така. П.П. Когато си вземах мониторите, преслушах няколко точно в Динакорд горе в стаичката, и си избрах ямахите, като една от водещите причини след звука(защото ми харесаха още няколко модела) беше супер готния външен вид с белите говорители и светещото лого Сега е ред на Тони да ме разпъва на кръст, че съм си избрал монитори И заради визия, но така е - нямам студио, имам проста тухлена стая с голи стени, където все пак мониторите трябва да красят и интериора и мацките да се кефят "ква готина уредба имам" Редактирано Февруари 14, 2013 от 7thString Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Февруари 14, 2013 Share Отговорено Февруари 14, 2013 Престанете да поставяте себе си на първо място ! Зададох въпрос, дали ще се хареса на потребителя. Дали с вашите изчанчени възприятия, ще направите нещо, което ще се хареса на другите, не на вас! Затова има хора, студия , които правят хитове живеещи десетки години и харесващи се на публиката. А когато някой си мисли, че той е най-важен, обикновенно се харесва само на себе си. Ех, загубена работа. Гледайте SOUND CITY, ама не инфантилно, а с разбиране и анализиране. Белким нещо ви влезе в главите. Не, че всеки ще може да схване духа и идеята, де... 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamahadrums Отговорено Февруари 14, 2013 Share Отговорено Февруари 14, 2013 (Редактирано) @ 7thString Прав си, но вече казах няколко пъти, че не може да сравнява по слух, защото не всички модели ги има в наличност в магазините. В България купуваме техника, без да сме я тествали. Така е, малка страна, ограничени възможности. Преди да си купя моите монитори изчетох какво ли не за тях. За моят бюджет може би това е оптималният вариант. Ако колегата иска да сравнява по слух два модела на Yamaha няма проблем, да иде в Динакорд. Ами ако си е харесал 8 модела и иска да ги сравни, а въпросната фирма не ги предлага? Също така сравнението трябва да е в реално време, а не "Вчера чух едни KRK, вдругиден ще чуя на друго място едни Dynaudio да видя дали ще звучат по същия начин." Твоят пример с китарата противоречи с предишният ти пост. Аз не си избирам инструмента по красота, а по звучене. И аз съм виждал китаристи с грозни китари, но пък звучат чудесно. Редактирано Февруари 14, 2013 от yamahadrums 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Февруари 14, 2013 Share Отговорено Февруари 14, 2013 Предния ми пост казва, че всеки е прав за себе си и целите си Тони гледа от гледна точка на аудио инженер или продуцент, който поставя крайния продукт на първо място, аз гледам от гледна точка на слушател, т.к. не съм продуцент и моите монитори ги слушат моите уши, затова мога да се съобразя само със себе си и моята спалня, евентуално хола Също за мен е немислимо да надяна грозна китара, колкото и хубаво да звучи - то не стига, че аз съм прасе, ми и да надяна прасешка китара... Колкото до мониторите, дето ги няма в магазина - тогава - много ясно, че ще се чете Ако трябва да изразя дразнението си - дразня се на това, че едва ли не изкарвате като лош факта, че хората са направили възможност да отидеш на крака и да чуеш 20-тина вида монитори, за да си направиш изводи, докато откакто се помня, всеки мрънка и хленчи, че в българия нямало магазин с инструменти в наличност, които да можеш да чуеш със собствените си уши и да прецениш, а трябвало да избираш китара по каталог от "Запад" Еми ето - хората са го направили - бъдете доволни Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Arcturus666 Отговорено Февруари 15, 2013 Share Отговорено Февруари 15, 2013 Явно останах с грешното впечатление, че трябва да събера информация от хора, които вече имат такава техника и те да си кажат мнението, което ще е бая различно дори за един и съш модел монитори. Четох в някои чужди форуми много добри отзиви за Mackie, а за Yamaha-та имаше мнения , че биха звучали по-добре само ако се вземе и субуфер към тях, което много оскъпява покупката. Очевидно това, което всеки чува е много субективно, а и има различен вкус, така че просто ще чуя няколко модела и ще избера този, който най-много ми допада. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Trysth Отговорено Февруари 15, 2013 Share Отговорено Февруари 15, 2013 Малко да сменя темата. Сега видях, че един колега от в базара търси подложки за монитори, та се сетих и аз, че бих сменил двете книги, които за момента вършват тази работа. Някой знае дали в София мога да се сдобия с подобни неща? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Февруари 15, 2013 Share Отговорено Февруари 15, 2013 ^^ По-малките (хс50) определено без събуфер звучат вяло в ниските. Според мен по-изгодно и по-добре(за моите уши) е хс80 без събуфер отколкото хс50 + събуфер. ^ Аз в момента използвам за моите едни коркови подложки - за поставяне на горещи тенджери - продават ги в Икеа и вършат перфектна работа Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamahadrums Отговорено Февруари 15, 2013 Share Отговорено Февруари 15, 2013 Можеш да си купиш такива подложки оттук: http://www.musicworld.bg/bg/m_2480000/i_25539/Auralex_MoPAD.html Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Trysth Отговорено Февруари 15, 2013 Share Отговорено Февруари 15, 2013 (Редактирано) ^^ Хмм..корка успява ли да обере трептенията? Не е ли малко като стиропора? ^ Малко скъпички ми се виждат тия подложки, а и като ги няма в наличност пак от Томан най-вероятно ще поръчват. Редактирано Февруари 15, 2013 от Trysth Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamahadrums Отговорено Февруари 15, 2013 Share Отговорено Февруари 15, 2013 Обади се в Динакорд и провери дали има в наличност. От Томан ще ти вземат доста за доставка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Февруари 15, 2013 Share Отговорено Февруари 15, 2013 Trysth дори при силни нива, не чувам някакви натрапчиви дрънчения и вибрации от страна на масичките, на които седят моите(които също са от Икеа ). Разбира се, моето решение далеч не е "професионално" и вероятно съответните чувствителни уши и знания по темата биха се изказали, че без "специални подложки за монитори" не може да се мине, но мен този вариант ме устройва напълно Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Trysth Отговорено Февруари 15, 2013 Share Отговорено Февруари 15, 2013 ^ да, звучи културно, ако имам път натам, ще ги погледна. yamahadrums, по-скоро имах предвид, че като ги няма в наличност, те така или иначе ще ги поръчат от Томан. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Февруари 15, 2013 Share Отговорено Февруари 15, 2013 Ей такова представляват 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamahadrums Отговорено Февруари 15, 2013 Share Отговорено Февруари 15, 2013 Мисля, че ако те ги поръчат от Томан ще ти излезе по-евтино. Все пак няма да плащаш цената за доставка, а и от Динакорд ги взимат на доста по-ниски цени. Доколкото помня за всяка поръчка се плащаше 30 евро. Поне така беше през 2007 година. Незнам сега колко им е таксата за доставка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts