Jump to content
Българският форум за музиканти

Много важен за мен въпрос

vane

Recommended Posts

Трябва ми карта с добър аутпут - звука да е достатъчно качествен за концерти, тъй като работя с програминг. Ориентировъчно на цена около 400 лева.

Благодаря предварително!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако има как да ползваш цифровия изход няма особено значение каква е картата, стига да е с читави драйвери и латенция. ИМХО!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе то на евтините (вградените) звукови карти проблема на цифровия изход е в големия jitter, та не е все едно, каква е картата....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямах предвид вградена АС'97 подобна карта, а нещо за 50-100$ като Ему или М-Аудио. Мисълта ми беше, че 400$ в такъв случай може би не са оправдани. но все пак зависи от нуждите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз споделям тва мнение...

макар че.. зависи колко изхода му трябват...

а и.. достатъчно качествен за концерти изход... е хайде, кой концерт може да се похвали с повече от 80 децибела динамика :thumbs_up: особено за нашите изпървяни стандарти на озвучение, всяка от про картите от най нисък клас (тия по 100$) има предостатъчно добър изход

ако 2 изхода стигат... тогава няма никакви проблеми, тогава решаващия фактор е стабилни драйвери, последното нещо което му трябва на един лайв са пуканки и засечки

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Какви драйвъри да си намеря, ASIO4ALL съм сега.

и примерно за барабанист ми трябва да му излиза един канал на слушалки, а друг да отива към миксера. Има още доста неща, които не са ми много ясни и се радвам, когато има колеги които да ми ги обяснят.

Като цяло си мислех че тази сума ще ме оправи, а пък изведнъж 800 кинта - много ми е :thumbs_up:

Редактирано от vane
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Т.е. колко канала ти трябват? 1 канал за слушалки е един стерео канал, а другия към пулта се предполага също да е стерео?

Някакви други изходи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ASIO4ALL са драйвери за пропаднали аудио интерфейси тип ALC, C-Media и т.н. Ако закупиш нещо сходно на предложените ти неща няма да имаш проблеми с драйверите, защото те фабрично си имат читав АСИО драйвер!

БДУ моето скромно Аудиофилче 2496 има 1 стерео изход, но тъй като едновременно можеш да ползваш и цифровия и аналоговия изход, може да се каже че има 2 стерео изхода. Примерно можеш да пуснеш цифровия в миксера, а аналоговия за слушалки. Е, не точно, защото аналоговия изход е линеен и няма да стане директно в слушалки, но принципно идеята е, че можеш да имаш два стерео изхода. Дори ако си поиграеш с рутинга може да имаш различни сигнали по тях. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе не всички професионални интерфейси имат особено добри драйвери.

моята карта е една от тях... страхотен хардуер със каплави драйвери, надявам се причината да е в това че е нов продукт, и с времето ему успеят да стабилизират драйверите малко от малко

за записи върши страхотна работа... но не бих излязъл да свиря на живо с тва нещо...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това са ми нужните изходи, или поне не се сещам за нищо друго, и примерно кой е по-добрия вариант - USB или към дъното

и някоя марка да ме посъветвате и къде бих могъл да я открия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

PCI, FireWire, USB в този ред. А марки аз споменах две (M-Audio, Emu), а има и други, за които можеш да прочетеш из други сходни теми във Форума. Просто не се сещам конретни имена в момента, но наши колеги тук използват и други марки. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове