vane Публикувано Май 22, 2007 Share Публикувано Май 22, 2007 Трябва ми карта с добър аутпут - звука да е достатъчно качествен за концерти, тъй като работя с програминг. Ориентировъчно на цена около 400 лева. Благодаря предварително!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
presly Отговорено Май 22, 2007 Share Отговорено Май 22, 2007 Не стигат, колега. 400 Евро е по-реално като цена. Примерно TC Konnekt 24/D или от този клас. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Май 22, 2007 Share Отговорено Май 22, 2007 Ако има как да ползваш цифровия изход няма особено значение каква е картата, стига да е с читави драйвери и латенция. ИМХО! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
presly Отговорено Май 23, 2007 Share Отговорено Май 23, 2007 Бе то на евтините (вградените) звукови карти проблема на цифровия изход е в големия jitter, та не е все едно, каква е картата.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Май 23, 2007 Share Отговорено Май 23, 2007 Нямах предвид вградена АС'97 подобна карта, а нещо за 50-100$ като Ему или М-Аудио. Мисълта ми беше, че 400$ в такъв случай може би не са оправдани. но все пак зависи от нуждите! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Май 23, 2007 Share Отговорено Май 23, 2007 и аз споделям тва мнение... макар че.. зависи колко изхода му трябват... а и.. достатъчно качествен за концерти изход... е хайде, кой концерт може да се похвали с повече от 80 децибела динамика особено за нашите изпървяни стандарти на озвучение, всяка от про картите от най нисък клас (тия по 100$) има предостатъчно добър изход ако 2 изхода стигат... тогава няма никакви проблеми, тогава решаващия фактор е стабилни драйвери, последното нещо което му трябва на един лайв са пуканки и засечки Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vane Отговорено Май 23, 2007 Автор Share Отговорено Май 23, 2007 (Редактирано) Какви драйвъри да си намеря, ASIO4ALL съм сега. и примерно за барабанист ми трябва да му излиза един канал на слушалки, а друг да отива към миксера. Има още доста неща, които не са ми много ясни и се радвам, когато има колеги които да ми ги обяснят. Като цяло си мислех че тази сума ще ме оправи, а пък изведнъж 800 кинта - много ми е Редактирано Май 23, 2007 от vane Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Май 23, 2007 Share Отговорено Май 23, 2007 Т.е. колко канала ти трябват? 1 канал за слушалки е един стерео канал, а другия към пулта се предполага също да е стерео? Някакви други изходи? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Май 23, 2007 Share Отговорено Май 23, 2007 ASIO4ALL са драйвери за пропаднали аудио интерфейси тип ALC, C-Media и т.н. Ако закупиш нещо сходно на предложените ти неща няма да имаш проблеми с драйверите, защото те фабрично си имат читав АСИО драйвер! БДУ моето скромно Аудиофилче 2496 има 1 стерео изход, но тъй като едновременно можеш да ползваш и цифровия и аналоговия изход, може да се каже че има 2 стерео изхода. Примерно можеш да пуснеш цифровия в миксера, а аналоговия за слушалки. Е, не точно, защото аналоговия изход е линеен и няма да стане директно в слушалки, но принципно идеята е, че можеш да имаш два стерео изхода. Дори ако си поиграеш с рутинга може да имаш различни сигнали по тях. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Май 23, 2007 Share Отговорено Май 23, 2007 Абе не всички професионални интерфейси имат особено добри драйвери. моята карта е една от тях... страхотен хардуер със каплави драйвери, надявам се причината да е в това че е нов продукт, и с времето ему успеят да стабилизират драйверите малко от малко за записи върши страхотна работа... но не бих излязъл да свиря на живо с тва нещо... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vane Отговорено Май 23, 2007 Автор Share Отговорено Май 23, 2007 това са ми нужните изходи, или поне не се сещам за нищо друго, и примерно кой е по-добрия вариант - USB или към дъното и някоя марка да ме посъветвате и къде бих могъл да я открия. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Май 23, 2007 Share Отговорено Май 23, 2007 PCI, FireWire, USB в този ред. А марки аз споменах две (M-Audio, Emu), а има и други, за които можеш да прочетеш из други сходни теми във Форума. Просто не се сещам конретни имена в момента, но наши колеги тук използват и други марки. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts