emosms Публикувано Март 5, 2021 Публикувано Март 5, 2021 Кое от двете мидита? - https://www.m-audio.com/keystation-49-mk3 М-аудио е маалко по-скъпа от alesis q49 mkii. По-добра ли е? Алезис, Q49 мк1 и мк2.Мк1 е по-евтина, ако е ок като клавиатура, ... ОК - https://www.alesis.com/products/view/q49 -https://www.alesis.com/products/view2/q49-mkii Основно ме интересуват самите клавиши - да са пълноразмерни по възможност, реакцията като динамика, да са малко тежки, като истински, и най-вече да тракат по-малко, щото много ме дразни Цитирай
Ap_6 Отговорено Март 6, 2021 Отговорено Март 6, 2021 (Редактирано) Тракат и двете, хЕм аудиото е безспорен шампион в тракането, клавишките са леки. Q1 има и 5 пин миди, при Q2 вече е изчезнало, сигурно това е ъпгрейда M-то пък има и транспорт бутони за DAW контрол и някакви VST-та, дето няма да са нещо стока. Аз бих взел най- евтиното- Q1. Редактирано Март 6, 2021 от Ap_6 Цитирай
emosms Отговорено Март 6, 2021 Автор Отговорено Март 6, 2021 Те и трите имат разни надписи над клавишите, които май могат да се назначават за DAW midi команди. Но ме интересува по-възможност да има най-близко до истинско усещане за клавишите (кат малък ходих на уроци по пиано). Макар че нищо не помня да свиря, и ще я ползвам да си вкарвам акордови прогресии. 49 клавиша е повече от достатъчно, 25 клавиша не ме кефи, 37 са редки Цитирай
yamaha Отговорено Март 6, 2021 Отговорено Март 6, 2021 Да търсиш от клавиатура с 49 клавиша за 150 лв. най-близко усещане до това на пиано е меко казано мисия невъзможна...поне аз не съм срещал досега такова нещо. Цитирай
Apple&VSTI Отговорено Март 6, 2021 Отговорено Март 6, 2021 за Миди клавиатурата е ARTURIA Keylab 61 , и всички мълчиме..... Цитирай
emosms Отговорено Март 6, 2021 Автор Отговорено Март 6, 2021 (Редактирано) Ами нещо по-добро (не топ клас), но да има 3 пълни октави? 37 клавиша. Хем ще е по-компактно, макар че ако се заиграя нещо, е на ръба, малко. Редактирано Март 6, 2021 от emosms Цитирай
emosms Отговорено Март 6, 2021 Автор Отговорено Март 6, 2021 8 hours ago, Apple&VSTI said: за Миди клавиатурата е ARTURIA Keylab 61 , и всички мълчиме..... За тези ли става въпрос? Има и малка, 49 клавиша Има заплашително много копчалъци. А с тези слайдери, сигурно ще си базикам целия микс в DAW, без да пипам мишката Цитирай
yamaha Отговорено Март 6, 2021 Отговорено Март 6, 2021 (Редактирано) Е нали това е идеята на миди контролера - да има максимално много копчета, потенциометри и слайдери. ...а и тази няма чак толкова много, колкото ти се струват...имам един моторизиран миди контролер, който няма клавиатура за свирене - само той има 2 пъти повече "копчелъци". Редактирано Март 6, 2021 от yamaha Цитирай
emosms Отговорено Март 6, 2021 Автор Отговорено Март 6, 2021 Мисля че прекалено ще ме отклони от първоначалната идея... А тя е, просто да си вкарам хармонията (акордите). Да имам основа за бас и китара, да стане нещо свързано, с прозрачен саунд и акорди с подходящи синт бленди. Типа саунд и текстура, който ме кефи (евентуално). С това нещо и врътките, и дръмпадовете, електронна музика ли ще правя. Иначе, самата клавиатура на тази артурия свястна ли е Цитирай
yamaha Отговорено Март 7, 2021 Отговорено Март 7, 2021 Щом ти трябва само за базова хармония, а врътките и плъзгачите не те интересуват, тогава всяка клавиатура с нормални клавиши и миди интерфейс би ти свършила работа. Близост до усещането за пиано надали ще усетиш, така че взимай някаква - ето колегата по-горе каза, че ARTURIA-та е добра.. Ако ти е скъпа, има детски аранжори на Касио за по стотина долара (примерно CT-S200), ако са ти много клавишите, за 50-тина долара има разни китайски опростени миди контролери, на които освен USB-то, даже са им сложили и старата миди-петица. И други опции имаш...Берингер правят миди контролери, твоите предложения от първия пост също остават...даже не знам за едната хармония какво толкова се чудиш. Цитирай
emosms Отговорено Април 1, 2021 Автор Отговорено Април 1, 2021 (Редактирано) А това струва ли си, или е прекалено старо? (Line 6 Mobile Keys 49) - https://line6.com/legacy/mobilekeys49 Втора употреба. Първоначално мислех, задължително НЕ на втора употреба. Прецакват ли се клавишите? Редактирано Април 1, 2021 от emosms Цитирай
emosms Отговорено Април 2, 2021 Автор Отговорено Април 2, 2021 модел 2012, би трябвало да не е най-нисък клас, специално като клавиши, ама втора употреба... Цитирай
CyberGene Отговорено Април 2, 2021 Отговорено Април 2, 2021 Така като чета за какво ти трябва, ще ти свърши работа всяка една клавиатура от 1983 до днес, стига да има MIDI и да работят клавишите. Даже динамика не знам дали ти трябва. Цитирай
yamaha Отговорено Април 20, 2021 Отговорено Април 20, 2021 Колега, не знам дали си взел вече клавиатура, но като четох как се чудиш между това и онова, може и да не си взел. Мен ако питаш, взимай това M-Audio Keystation MK3, 32 клавиша ще ти стигнат за хармониите и някоя друга мелодия, пък и струва само 30 лв. - по-малко от лев за клавиш. Цитирай
emosms Отговорено Април 29, 2021 Автор Отговорено Април 29, 2021 Гледах някакви на старо, с по 20-30 лв надолу от магазинска цена, и накрая си взех от магазина :D Одеве точно го взех - Alesis Q49 MKII. МKI уж го има по разни сайтове, и щях да го купя преди 3 месеца, но дефакто е изчерпан. п.п. тая машинка ми е последния шанс, да се занимавам по-сериозно и целенасочено. Като си нахвърлям основата, да работя по нещо. Цитирай
Recommended Posts