kolega Отговорено Юни 15, 2007 Отговорено Юни 15, 2007 Лелее, бати темичката! Небрежно я погледнах, уж да видя за кво става дума, ама така ми хвана окото, че вече от 20 минути я чета и препрочитам Хабер си нямам от подобни работи, но наистина ми е супер интересно. Ако някой ден ми се наложи (по-добре не де), току виж съм си спомнил туй-онуй от тук (бтв, темите на vlex, също като тази, са много яки ) Цитирай
Dikata Отговорено Юни 16, 2007 Отговорено Юни 16, 2007 ако слага6 кабар4ета или пирон4ета за фиксиране,забиваи ги на местата за адаптерите,струнника и други такива.2 пирон4ета са достать4ни.забрави под натурален фини6 да види6 дуп4ици пьлни с кит.пьк и там лака пропада с времето. Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 16, 2007 Автор Отговорено Юни 16, 2007 При натуралния финиш слагат grain filler - специално за попълване на грапавините от шарката на дървото. Това попълва и всякакъв вид малки неравности или дупчици. Някои си бъркат домашноприготвени каши на базата на различни лепила и пълнят стях. В моя случай кабарите и гвоздеите са не само за фиксиране, но и заместват липсата на достатъчен брой стяги. Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 16, 2007 Автор Отговорено Юни 16, 2007 Първият топ е залепен и изрязан по формата на китарата. Докато рязах носех моите очила с диоптри и защитни очила, на които съм облепил с тиксо малките отворчета, дето ужким пазят от изпотяване. Двата чифта очила не ме спасиха. По някакъв неведом начин зегетата на Black & Decker са изчислени да тъпчат стърготини точно в очите на режещия, независимо от предпазните средства, които той носи. Чак когато залепих с тиксо охлаждащите отвори н зегето, то спря да духа пепел в очите ми. Рискът да изгорите машината е огомен, но си пазете очите - те са по-важни. В момента съм на капки за очи. Имайте предвид тези неща. Цитирай
gpav Отговорено Юни 16, 2007 Отговорено Юни 16, 2007 Добре става Абе да те питам, мислил ли си каква електроника ще и слагаш на тая китара? Подобна на тази на RR или ще мислиш нова? Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 16, 2007 Автор Отговорено Юни 16, 2007 Добре става Абе да те питам, мислил ли си каква електроника ще и слагаш на тая китара? Подобна на тази на RR или ще мислиш нова? Китарата няма да има електроника. Само един хъмбъкер в бридж позиция. Няма д аима усилване и тон потове. Междудругото в момента се търси точно този хъмбъкер. Ако някой продава, да се обади. Цитирай
olygofren Отговорено Юни 16, 2007 Отговорено Юни 16, 2007 Между другото, аз разполагам тамън с два. Свалени са от Ibanez RG270, ако си зарибьен , пиши ЛС да го обсъдим. Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 16, 2007 Автор Отговорено Юни 16, 2007 Получих няколко оферти. Приемам и нови, разбора се. Накрая ще изберем нещо максимално подходящо за метъл от всичките. Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 17, 2007 Автор Отговорено Юни 17, 2007 (Редактирано) Днсе залепих и втория топ - на задната част на тялото. Това е една операция, която трябваше да извърша вчера, но ме разсеяха други неща. Още един топ има за лепене и може да почвам да фрезовам гнездата за грифа и хъмбъкера и да изрязвам окончателната форма на китарата. След това ще направя и тестово напасване на грифа и свирене с нея - преди да съм я боядисал. Редактирано Юни 17, 2007 от the_gorer Цитирай
alexthegreat Отговорено Юни 18, 2007 Отговорено Юни 18, 2007 Аз нещо не разбрах, затова ще питам: Каква е целта на този топ? Аз си мислех, че се слагат за красота (някакво ултра красиво дърво например) и само с лак. В твоя случай разбирам, че ще има китоподобно покритие и боя даже...т.е. топ-а няма изобщо да се вижда. С две думи: що бяха тези няколко вида дървесина и цялата играчка?? За здравина ли или някакво специфично звучене? Мерси. Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 18, 2007 Автор Отговорено Юни 18, 2007 Аз нещо не разбрах, затова ще питам: Каква е целта на този топ? Аз си мислех, че се слагат за красота (някакво ултра красиво дърво например) и само с лак. В твоя случай разбирам, че ще има китоподобно покритие и боя даже...т.е. топ-а няма изобщо да се вижда. С две думи: що бяха тези няколко вида дървесина и цялата играчка?? За здравина ли или някакво специфично звучене? Мерси. Топовете при китарите променят и звука. Ако на липов акитара сложиш кленов топ, тя ще си смени звученето. В моя случай не разполагам с клен, така че го заместваме с бук. Гледам д аима повече бук и по-малко иглолистен материал в китарата. Пък и за здравината ще помогне. Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 18, 2007 Автор Отговорено Юни 18, 2007 Баси майката, днес ходих в хипермаркета за инструменти, който е на другия край на света да си купя полировъчната машина и се оказа, че вече я нямат. Поне си купих още стяги и кит за дърво. :| Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 18, 2007 Автор Отговорено Юни 18, 2007 ^ За заинтересованите, ето какъв кит си взех: Цитирай
bai-goku Отговорено Юни 18, 2007 Отговорено Юни 18, 2007 колко кинти? Така де, да си имам идея. Че и аз скоро трябва да правя ремонт да китарката и попивам всичко което постнеш Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 18, 2007 Автор Отговорено Юни 18, 2007 Кое колко кинти? За кита ли? Около лев и дваесе. Полирмашината е по-скъпичка. Цитирай
Recommended Posts