DenisIsaev Публикувано Юни 14, 2020 Публикувано Юни 14, 2020 Здравейте ! Пиша за малко помощ от по-опитни колеги и по-запознати . Оня ден ми изпадна една акустична китара , стара масивна , но никъде няма марка , сериен номер или нещо подобно.Ще бъда благодарен , ако някой ми помогне за марката на китарата , ако въобще е възможно да се разпознае .Ще изтрия темата като получа отговор Цитирай
musicman Отговорено Юни 14, 2020 Отговорено Юни 14, 2020 Така като гледам ми прилича на Орфей. Цитирай
gos Отговорено Юни 15, 2020 Отговорено Юни 15, 2020 Да и аз мисля,че е Орфей . Преди година ми мина една такава през ръцете, но в нея няма масив всичко е ламинат и звучи отвратително. Става за стената ! Цитирай
DenisIsaev Отговорено Юни 16, 2020 Автор Отговорено Юни 16, 2020 Благодаря за отговора колеги, ще и сложи струни и ще видя дали ще излезе нещо ! Цитирай
gre6nik Отговорено Юни 19, 2020 Отговорено Юни 19, 2020 Това не е ли класическа китара - не е акустична. Не е желателно да и се слагат метални струни... 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 19, 2020 Отговорено Юни 19, 2020 Като не е акустична каква е? Електрическа? Има няколко вида китари, които са все акустични. Не само тези с метални струни са такива. Цитирай
lyubohar Отговорено Юни 20, 2020 Отговорено Юни 20, 2020 На тази китара само найлонови струни и липсват. На слабо звучащи струнни инструменти за предпочитане е да се слагат метални струни. Звука става малко по силен.За дрънкане на маса след 2-3 чашки става.? Цитирай
Icarus Отговорено Юли 24, 2020 Отговорено Юли 24, 2020 Класическите, най-общо казано, китари (т.е. тия за найлонови струни) имат структурни разлики с тези които са направени за метални. Класическите нямат метален тръс род в грифа, и долното магаре не е пригодено за метална струни, които имат по-силен опън от найлоновите. Ако сложиш метални струни на такава китара има голям шанс да изметнеш грифа и металните струни да наядат струнника, горния мост, и самият фретборд. Ако тая китарка на снимката е с прав гриф и читава интонация, е чудесна за хижичка или за някой непретенциозен навитак. Фретборда може да се позачисти че изглежда малко гнусен, DIY вариант е с масло от орехи - вземаш ядките от 5-6 хубави сочни ореха, стриваш в мека памучна кърпа да пуснат маслото си, търкаш фретборда и праговете, повтаряш като не остане масло по кърпата, и т.н. докато минеш целия фретборд. Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Юли 24, 2020 Отговорено Юли 24, 2020 На тая тояга аз бих сложил метални струни, точно за ДА се изметне грифа, да се отлепи магарето и да приключи. 1 Цитирай
lyubohar Отговорено Юли 24, 2020 Отговорено Юли 24, 2020 (Редактирано) Хе,така като я гледам тази китара е от времето,когато имахме група в читалище Антон Срашимиров-София-т.с. около 1968-70г. Сега да дам загадка-колко от вас по това време са свирили на китара и имало ли е найлонови струни? 100%се продаваха с метални.Даже надали по това време сме чували за тръс род в грифа. Освен 6 струнна акустическа имахме и 12 струнна с метални струни.Не помня някоя да и се изметнал грифа,разлепило магарето.Е,не бяха върха,но изкарвахме пари. Момчета,вие за където сте се запътили,някои от там се връщаме. С най добри чувства! ? Редактирано Юли 24, 2020 от lyubohar Цитирай
Icarus Отговорено Юли 25, 2020 Отговорено Юли 25, 2020 68-ма съм бил на минус двайсе години, но за добро или лошо вече не сме 68-ма. Найлонови струни под път и над път. Конструкцията на китарата е за такива. От там нататък кой каквото желае може да опъне отгоре. 1 Цитирай
Recommended Posts