emosms Отговорено Декември 5, 2020 Автор Отговорено Декември 5, 2020 Ето и фрезите, мисля че се водят твърдосплавни, рециклирани. Има ги в специализирани малки магазинчета: Ф5, 6, опашка Ф6. Без лагер, води се горе по шаблона. Цитирай
lyu_records Отговорено Декември 5, 2020 Отговорено Декември 5, 2020 Въпросните "фрезери" са изключително неподходящи, това са металорежещи инструменти и хич не са за тая работа. Едно на ръка, че ще направят доста "чеплък" друго, че ще ги запалиш с оберфрезата на тия обороти! Цитирай
emosms Отговорено Декември 6, 2020 Автор Отговорено Декември 6, 2020 (Редактирано) Очаквах евентуално да се включиш :). Ами, честно казано, перфектен срез стана на другата китара, без грам накъртване. По-хубави са от евтините фрези за дърво (боядисаните червено). Друг момент е безлагерното водене, което позволява по-малък радиус на ъгъла. С метален шаблон не съм пробвал честно казано, но с текстолита става. П.п. и текстолита режем с такива .. Редактирано Декември 6, 2020 от emosms Цитирай
lyu_records Отговорено Декември 6, 2020 Отговорено Декември 6, 2020 Пак неподходящо за текстолит, както виждаш инструментите са с жлеб на опашката и с няколко пера, това е направено за стопорни цанги и ниски обороти, за да може като го пуснеш да стърже стомана със 600 оборота да не превърта в цангата. При оберфрезите предназначени за дърво инструментите нямат нищо общо, там работиш с 8 000 / 25 000 оборота и този инструмент не реже... Вместо да се мъчиш да я беше закарал на някой колега да ти я врътне на фрезата за 20мин. едно на ръка, че ще стане перфектно без нарушения по боята, друго че нямаше да се разпиляваш така във времето. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 7, 2020 Отговорено Декември 7, 2020 Интересно. Можеш ли да покажеш срез с тези инструменти. Отдавна търся нещо подобно. Цитирай
emosms Отговорено Декември 7, 2020 Автор Отговорено Декември 7, 2020 (Редактирано) Ами ето, снимка от предните постове: https://ibb.co/b2G5jxY Може и по-фокусирана да направя, но среза е перфектен. С горните фрези, подбрал съм по-нови Редактирано Декември 7, 2020 от emosms 1 Цитирай
emosms Отговорено Декември 7, 2020 Автор Отговорено Декември 7, 2020 (Редактирано) Не е зле: Редактирано Декември 7, 2020 от emosms 1 Цитирай
emosms Отговорено Декември 11, 2020 Автор Отговорено Декември 11, 2020 (Редактирано) Стават и такива тъпи бели Капака закрива дупките (не и изкъртената и залепена люспа), но няма да го ползвам Опорна планка за анкерите, поръчана на лазер: Остана да снимам в завършен вид Редактирано Декември 11, 2020 от emosms Цитирай
emosms Отговорено Декември 11, 2020 Автор Отговорено Декември 11, 2020 Еми, тва беше, надявам се. Сега, свирня, надявам се .. 1 Цитирай
emosms Отговорено Януари 23, 2023 Автор Отговорено Януари 23, 2023 On 11/23/2020 at 12:35 PM, Evtim Djerekarov said: Аз не разбрах във времето - сменя ли оригиналния метален блок на тремолото или си остана с оригиналния? On 11/23/2020 at 9:03 PM, emosms said: Не съм го сменял. Не мога да го отвия, а и парчето месинг е по-тънко, и не мога да направя нов блок от него. Оригиналния блок още не съм го разглобил - болтовете не се отвиват и ме е страх да напъвам. Чудя се, ще има ли разлика с месингови седла само? Гледах най различни клипове, на някои не чувам разлика, на други (особено с теле-та), месинговите наистина пеят, с една мекота, изразени по-високи среди но и една звънливост. Телето няма пружини, глупости и стоманен блок, но дали ще има ефект? Също, все още се чудя как да отвинтя блока - може би резбите са залепени с осигурител? Ако е от най-здравия.... Цитирай
emosms Отговорено Март 7, 2023 Автор Отговорено Март 7, 2023 (Редактирано) Може би най-голямата простотия, която съм правил Шаблона не го донаправих, с метален водач отгоре, и станаха леко криви. Но май доста пост-обработка по заглаждане ще има, и няма да личи толкова. Като за one of проект (правиш нещо за пръв път, трябва да стане, и не повтаряш), бива Редактирано Март 7, 2023 от emosms 1 Цитирай
emosms Отговорено Март 7, 2023 Автор Отговорено Март 7, 2023 С мини дрелка се чудя как да позаобля ръбовете на изрязаните канали Цитирай
emosms Отговорено Март 10, 2023 Автор Отговорено Март 10, 2023 😃Т'ва не е работа, ама поради неясни пориви, захванал съм се... 1 2 Цитирай
Recommended Posts