Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

Имам питане, което за много от вас ще им се стори елементарно, но за мен е важно да разбера как става.

Искам да свържа процесор Line 6 POD 500X с лампов усилвател Mesa Boogie dual rectifire през Send-Return и да позвам някой ефекти от процесора (дилей, ревърб, хорус), а драйвовете да използвам от Месата. Питането ми е как трябва да стане самото свързване и може ли нещо да прецакам, понеже усилвателя не е мой, в репетиционна е.

Благодаря предварително,

Жоро

Отговорено (Редактирано)

Send  на усилвателя, отива в imput  на Line6- с кабел, иначе няма да иде :) 

out на Line 6(този с жаковете-единия от left or Right) отива в Return  на усилвателя.

Логически е така, свирил съм по този начин и съм използвал същия Line 6, най-вече за периферия на усилвателя.

Така, че ръгай кабелите и Рокинрол :) 

Редактирано от nolly
Отговорено
5 hours ago, jorotomov said:

Здравейте,

Имам питане, което за много от вас ще им се стори елементарно, но за мен е важно да разбера как става.

Искам да свържа процесор Line 6 POD 500X с лампов усилвател Mesa Boogie dual rectifire през Send-Return и да позвам някой ефекти от процесора (дилей, ревърб, хорус), а драйвовете да използвам от Месата. Питането ми е как трябва да стане самото свързване и може ли нещо да прецакам, понеже усилвателя не е мой, в репетиционна е.

Благодаря предварително,

Жоро

Най-добре да го свържеш по 4-кабелния метод,като FX-Loop на процесора го слагаш преди модулиращите ефекти.

038456080.jpg?r=0

• 4 weeks later...
Отговорено

Като цяло не е добра идея да слагаш процесор на лампово кубе - скапва се тона, най-вече защото има цифрова към аналогова конверсия и после обратно. Не че аналоговите ефекти не променят тона, но при тях е някакси по естествено. Реално ти трябват 3-4 камиончета - ревърб, дилей, хорус и нойс гейт.

Отговорено

Странна идея да го ползваш с Месата. Аз също ползвах HD500, пак с лампа, но с доста по-бюджетен усилвател - H&K Tubemeister 18.

Добре, че е тази тема, за да разбера горното връзване с 4 кабела, защото ми реши всички проблеми. На практика блокира всичките врътки на усилвателя и всичко управлявам вече от процесора.

Само със сенд ритърн прави доста проблеми, особено ако ползваш синт ефект.

Отговорено

Oт моя опит с процесори и големи глави съм заключил, че е най добра тази комбинация, когато проца е преди ампа на чистия му канал!