Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
Малко ще забия в off-topic-а, ама, честно казано, чудя се защо Fender и Squire не правят по-голяма част от китарите си със значително по-гъвкавото 2-point tremolo, както е тази, или направо с Wilkinson тип тремоло, ами, продължават да ръгат тия 6 болта почти навсякъде ... предполагам, че е въпрос на традиция и имидж до известна степен, но според мен губят от това.

it's all about the sound :thumbs_up:

• Отговори 30
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
Малко ще забия в off-topic-а, ама, честно казано, чудя се защо Fender и Squire не правят по-голяма част от китарите си със значително по-гъвкавото 2-point tremolo, както е тази, или направо с Wilkinson тип тремоло, ами, продължават да ръгат тия 6 болта почти навсякъде ... предполагам, че е въпрос на традиция и имидж до известна степен, но според мен губят от това.

it's all about the sound :thumbs_up:

Really:)? I don't quite see the relation ... Сменял съм 6-точково с 2-точково тремоло на стратокастърски тип китара и не съм забелязал това да и е променило звука. За сметка на това тремолото стана доста по-гъвкаво и удобно.

Отговорено
Заключващите ключове не предотвратяват разстройването...

Мисля си, че с хубав, и смазан roller nut, и наклонена глава(без водачи), не би трябвало да има разстройване.

Отговорено

Абсолютно съм съгласен с теб,но в такъв случай не ти трябват заключващи се ключове.Имам китари със и без такива,разлика няма

Отговорено (Редактирано)
Абсолютно съм съгласен с теб,но в такъв случай не ти трябват заключващи се ключове.Имам китари със и без такива,разлика няма

Ти ме разби! Как няма да има разлика бе??? Аз на моето страт-че с Wilkinson тип тремоло и Sperzell locking ключове правя такива яки ръчки, все едно съм с флойд. А с оригиналните й ключове беше я си пипнал тремолото, а си минал в друга тоналност :thumbdown: . И тези ключове си имат кусури, но определено разликата с обикновените е силно положителна.

Редактирано от sevenstring
Отговорено

Аз имам китара с Шперцел заключващите се и два Фендера без,като едният е с двуточково тремоло, а другият със 6те болта.Разлика няма,всичките почти не разтройват.Поне доколкото съдя от личните си наблюдения,няма особена полза от заключващите ключове.Всичко опира до нът,обтегачи,качествени ключове и наистина добро тремоло(и добре настроено),както и редовна смяна на струните.

п.п.Не знам защо при теб преди е било различно(в смисъл ти е разтройвал Фендерът),всички фендерски ключове с които съм си имали работа са били добри

Отговорено

При мен не става дума за Фендър, а за страто-подобна китара, която си беше вече на >10 години, когато й ги смених. Естествено, ако си говорим за скъп (т.е. нормален:thumbup: ) Фендър, наистина ключовете и цялото окачване на струните са доста по-добри. Предполагам, че зависи и по какъв начин се работи с тремолото - едно е метълски dive-bombing, друго е да се свирят по-умерени стилове ... Но аз наистина се накефих, че с това заключване вече китарата понася доста екстремни изпълнения без осезаемо разстройване.

Отговорено

Ами аз питай преди доста време дали има някои които притежава Роланд ВИ ЖЕИ 99 е с тази жасха кирилица немога се справял Ако погледнете назад ще срешнете цхе съм писал за товал Аз от може би 2 години свиря с това даже си взех и един АХ100 МК2 синтезатор работи със същия адаптер с това се прави всичко но само китарата на Фендер няма да просвири съсхто и на Ибанец има такава на която съм хжърлил око че постоянно превкл устриствата ако някои се интересува повече мога да му раскажа ама тук в този форум се говори много трудно ве само ви глеаам

Отговорено
При мен не става дума за Фендър, а за страто-подобна китара, която си беше вече на >10 години, когато й ги смених. Естествено, ако си говорим за скъп (т.е. нормален :thumbs_up: ) Фендър, наистина ключовете и цялото окачване на струните са доста по-добри. Предполагам, че зависи и по какъв начин се работи с тремолото - едно е метълски dive-bombing, друго е да се свирят по-умерени стилове ... Но аз наистина се накефих, че с това заключване вече китарата понася доста екстремни изпълнения без осезаемо разстройване.

Да сега разбирам,Шперцел наистина са много добри кл'чове и без съмнение значително превъзхождат тези на някой Скуаиър(примерно или нещо подобно).И наистина добре настроено тремоло понася доста сериозен терор,но все пак не е Флойд и след няколко натискания докрай надолу последвани от сериозни бендове обикновенно леко разтройва.Аз лично го използвам предимно за вибрато

Отговорено
.....И наистина добре настроено тремоло понася доста сериозен терор,но все пак не е Флойд и след няколко натискания докрай надолу последвани от сериозни бендове обикновенно леко разтройва.Аз лично го използвам предимно за вибрато

Ами т'ва е какво повече му разпъвате локума???

Тремоло за вибрато, флойд за Сатриани!

А по темата тая идея си е супер яка обаче единственото което ме притеснява е че тр. да се помни т'ва за т'ва, онова за онова ( и без това се бъркам като използвам повече от 4 ефекта в песен )! И батерии винаги в резерва, че като закучи патлака...,сипер кофти :)

Отговорено

Гледам че се интересувате от китари с МИДИ изход.

Аз свиря от няколко години с VG88 това е процесор на Роланд. сега има и

нов вариант VG99. Китарата на фендер с миди адаптер може да свири с тези ефекти

които казвате по горе при положение че имаш и процесора и наистина свири не само

12 струнна куха и така натам. Същия адаптер се исползва и за синтезаторите

на Роланд и Ямаха но са доста инертни с две думи звука идва със закъснение.

Мен ме дразни и затова си взех и AX100MKII на Blue Chip или AXON.Това за сега е

един от най-бързите синтезатори дават му около 10-15 мсекунди закъснение това

за Роланд е около 35-40мс някаде. VG88 има закъснение на синтезаторните соунди

около 6 мс. но тук няма преобразуване в МИДИ. Абе мързи ме да обяснявам ако

някои се интересува повече от такива неща да се обади защото аз загубих

много време в търсене на тези неща.

Възмойностите са безброи просто VG88 не е само процесор той е

станция за проектиране на саунди като се започне от китара- дърво,метал,куха-

вида адаптер как ще е расположен, вид усилвател,микрофон как ще е расположен

и така натам. Няма шумове хайде едва ли ще ви е интересно това но ако има някои

като мен ще се радвам да му помогна с инфо а и ако не го мързи да доиде във Враца

и да го пробва.

Отговорено

опс Адаптера не е миди а пиезо 6 секции а процесора го обработва но и тои не е МИДИ по МИДИ само прехжърля данни кум ПК кабела е 13 жилен и по него се води и нормалния саунд като се превк може и в комбинация

има жсички соунди и ефекти от 60 години насам и такива които вие моге да измислите - ако сте умни аре