metalhammer Публикувано Март 28, 2007 Публикувано Март 28, 2007 Провокиран от темата за новичкия моде на gibson Искам да чуя мнението на всички китаристи но да бъде обосновано. отговори от рода на : хъмбъкер - щото такъв имам на китарата а тя е ибанец еди кои си някак си не са уместни Цитирай
bigjav Отговорено Март 28, 2007 Отговорено Март 28, 2007 (Редактирано) Пришълец срещу Хищник BMW срещу Mercedes ... или както са казали руснаците "Apples and Oranges" Сингъл-а звучи често по-живо, флуидно, мазно, затова в повечето случай е предпочитан. С добър хъмбъкер се постигат практически същите резултати, макар и теоретично да не са. Мразя обаче, нещо да шуми в звука ми и се спирам на хъмбъкер. Air Norton рулз отсекъде! Редактирано Март 28, 2007 от bigjav Цитирай
metalhammer Отговорено Март 28, 2007 Автор Отговорено Март 28, 2007 пробвал ли си ноизлес сингъл койл на нека ? Цитирай
Raxus Отговорено Март 28, 2007 Отговорено Март 28, 2007 Аз съм фен на всякви сингъл койл-лове.Но зависи от стила на свирене.Един приятел е с ноислес оригинални от фендер и останах доста очарован от тях.Лятото кат събере някои друг лев може да си взема.А някои да знае по кви пари вървят комплекта? Цитирай
bigjav Отговорено Март 28, 2007 Отговорено Март 28, 2007 пробвал ли си ноизлес сингъл койл на нека ? Да, и то на Димарцио - Virtual Vintage в Хармони-сентрал ги описват като нива по-добри от нойзлесс на Фендер. Това беше преди доста години и така и не можах да им оценя пълния потенциал. Тогава свирех с процесор. Сега, ако изпаднат, пак бих ги пробвал. Цитирай
7thString Отговорено Март 28, 2007 Отговорено Март 28, 2007 Аз съм привърженик на единичните, или миниатюрните двойни за сола, защото имат много характерен чист тон- някак си имаш повече контрол над саунда. А иначе хъмбекерите ест за рифове, пауър акорди и т.н. тежкарии нямат заменяне Цитирай
TONY Отговорено Март 28, 2007 Отговорено Март 28, 2007 този нов гибсън модел адаптер няма как да сме го чули - освен ако някой сънародник в чужбина не се е докопал до такъв аз нали си правя айрън мейдън страт - и му хакнах 3 сеймър дънкан хъмбъкера в сингъл койл формат не звучат нито като сингъл койли - нито като хъмбекъри на 100 % нещо по средата са имат от резливия тон на синглите, но не на 100 % нямат техния шум но не звучат и както фул сайз хъмбекър Пламен М - искаше да ги чуе - да ми се обади на ЛС - вече са на китарата за мен нещата са такива- ако искаш истински сингъл койл звук - взимаш си алнико сингъл койл и се примиряваш със шума ако искаш класически хъмбекър саунд - си взимаш стандартен хъмбекър-по скоро керамичен а тези като моите - ти дават нещо по- средата идеален вариант няма, както няма готина блондинка, с перфектни цици,академично образование, слушаща стойностна музика и само твоя Цитирай
stratocaster Отговорено Март 28, 2007 Отговорено Март 28, 2007 от всикчо дето съм пробвал досеха на нек позиция, стигнах до извода, че най ми харесва алнико хъмбъкер на клийн звучи много по-живо, а на драйв някак си прозрачно ето нещо, което набързо драснах с алнико хъмбъкер на нек, сори за свиренето http://media.putfile.com/mzzzzzzzzzzzzzzz Цитирай
James Hetfield Отговорено Април 7, 2007 Отговорено Април 7, 2007 Посетих веднъж Евтака и ми направи впечатление как си беше направил хъмбъкара при грифа. Беше разделил магнитчетата, като на единият адаптер имаше магнитчета на 4, 5 и 6 струна, а на другия - останалите 3. Вадеше доста богат звук. Хем се чуваха високите, хем звукът си беше плътен. Мисля, че на такова бих се спрял. Хумбъкер с разместени магнити. Просто вади по-богат звук според моите скромни впечатления. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 8, 2007 Отговорено Април 8, 2007 Aбе е точно такава системата, ама е подобна. И наистина става доста по-звънък хъмбъкер. Цитирай
kolio_k Отговорено Април 8, 2007 Отговорено Април 8, 2007 (Редактирано) както няма готина блондинка, с перфектни цици,академично образование, слушаща стойностна музика и само твоя ^Има( ) Редактирано Април 8, 2007 от kolio_k Цитирай
Tannen Отговорено Април 8, 2007 Отговорено Април 8, 2007 @kolio_k ееее, браво! Само това да се чува Цитирай
Fanatik_Priest Отговорено Април 9, 2007 Отговорено Април 9, 2007 (Редактирано) Посетих веднъж Евтака и ми направи впечатление как си беше направил хъмбъкара при грифа. Беше разделил магнитчетата, като на единият адаптер имаше магнитчета на 4, 5 и 6 струна, а на другия - останалите 3. Вадеше доста богат звук. Хем се чуваха високите, хем звукът си беше плътен. Мисля, че на такова бих се спрял. Хумбъкер с разместени магнити. Просто вади по-богат звук според моите скромни впечатления. Aбе е точно такава системата, ама е подобна. И наистина става доста по-звънък хъмбъкер. Добре де, само информативно, така не става ли ефекта на наклонен сингъл ама с хардуера на х-бъкер? както няма готина блондинка, с перфектни цици,академично образование, слушаща стойностна музикаи само твоя ^Има( ) Айде снимки де! Редактирано Април 9, 2007 от Fanatik_Priest Цитирай
kolio_k Отговорено Април 9, 2007 Отговорено Април 9, 2007 По темата Направих няколко семпъла с Гибсън(хъмб.) и Фендер(сингъл),ако на някои му е интересно може да ги чуе в http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=22422 Ето една снимка на съответната дама.Същата винаги слуша стойностна музика както е видно и от снимката Цитирай
Overdrive Отговорено Април 10, 2007 Отговорено Април 10, 2007 (Редактирано) на нека - сингъл коил само (и то задължително алнико) - говоря за стратоподобни китари, ибанез и т.н. - там най ме кефи тва, не че е лошо нек хъмбъкера, но за мен звучи обикновено доста глухо и не звънливо и на по чиста китара не ме кефи много (говоря за някви обикновени адаптери, не гибсън от 60та ) Редактирано Април 10, 2007 от Overdrive Цитирай
Recommended Posts