canev Публикувано Януари 6, 2019 Публикувано Януари 6, 2019 Здравейте! Използвам ASIO4ALL и ме интересува има ли плеър, който поддържа този драйвър. Идеята ми е да си пускам бакинг трак на него и да свиря с Gitar rig 5. Да знам, че това е възможно с DAW host, но не искам по този начин. И въобще има ли някаква подобна опция? Благодаря ви! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 7, 2019 Отговорено Януари 7, 2019 Гитар Риг има вграден плейър, не знам доколко е удобно да се оперира така. Цитирай
canev Отговорено Януари 7, 2019 Автор Отговорено Януари 7, 2019 Да, знам..... но искам нещо по-качествено. Цитирай
Koobenot Отговорено Януари 7, 2019 Отговорено Януари 7, 2019 Ако обичаш дай по-точна дефиниция какво разбираш под "качествено". Някакви допълнителни функционалности? Какво не те кефи в Guitar Rig-ския вграден? Цитирай
canev Отговорено Януари 7, 2019 Автор Отговорено Януари 7, 2019 (Редактирано) 1 hour ago, Koobenot said: Ако обичаш дай по-точна дефиниция какво разбираш под "качествено". Някакви допълнителни функционалности? Какво не те кефи в Guitar Rig-ския вграден? До сега backing tracks пусках през Winamp 5 и това страхотно приложение. Звука е убийствен, но след като смъкнах драивера ASIO4ALL за Guitar Rig 5 - Winapmp e "несъвместим" с него. Ако мога обаче да подкарам high definition audio enhancer-a с нещо друго, ще е супер. Макар, че приложението има VST, бих могъл да го подкарам през DAW, но за съжаление Аbleton live 10 не ми разпознава dll файла. Редактирано Януари 7, 2019 от canev Цитирай
Koobenot Отговорено Януари 10, 2019 Отговорено Януари 10, 2019 Казусът е сложен. Може да се опита да се пуснат Guitar Rig и Enhancer-a като VST-та през VST Host, който има вграден плеър за аудио и да се пренасочи сигнала според нуждите. Цитирай
Koobenot Отговорено Януари 12, 2019 Отговорено Януари 12, 2019 Пропуснах да дам линк към програмката, има и други аналогични от същия тип, но тази е доста лека и добре работеща. http://www.hermannseib.com/english/vsthost.htm Цитирай
wiseppman Отговорено Януари 13, 2019 Отговорено Януари 13, 2019 ASIO (Audio Stream Input Output) е протокол за външен хардуер- свързва го директно към саундкартата, като избягва софтуерните слоеве на ОС, като намалява латентноста. Човешкото ухо я чувства когато е по-голяма от 35-40 ms. За компютърен плеър въобще не е необходим. При възпроизвеждане на видео разминаването на видео и аудио е съвсем друг проблем- слаб процесор, компресия с I-frames на 200-300 кадъра... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 14, 2019 Отговорено Януари 14, 2019 Има плейъри, които поддържат АСИО, примерно Winamp, foobar2000. Проблемът май беше, че самият ASIO4ALL не позволяваше да вървят две приложения ли беше... Имаше някакво куцо ограничение, но съм забравил, не съм чоплил за аудио по Уиндоус от сигурно 15 г. Цитирай
wiseppman Отговорено Януари 16, 2019 Отговорено Януари 16, 2019 (Редактирано) Не плеъра поддържа Asio4All, a обратно. Редактирано Януари 16, 2019 от wiseppman Цитирай
Koobenot Отговорено Април 7, 2020 Отговорено Април 7, 2020 Можеш да пробваш също и Voicemeeter. Служи за прерутиране на различни входни и изходни сигнали на самата звукова карта. Има различни версии, спрямо това колко сложен сетъп имаш по отношение на брой канали, рутиране и т.н. Преди всичко е хубаво да започнеш с една концептуална идея на хартия/диаграма, иначе само с цъкане и налучкване не се стига далеч. От там нататък - възможности бол - запис на presets, кофнигурации и т.н. Цитирай
Recommended Posts