Hillbilly Отговорено Ноември 24, 2020 Отговорено Ноември 24, 2020 D'addario 10-46 последния път попаднах на менте,много меки и не звучаха много добре,оригиналните са ОК,ма в кочината не знаеш откъде са дошли в магазина.Ротосаунд не са лоши,но бързо затихват намотаните,е сигурно зависи от свиренето.Абе,Ърнибола най благо си звучи според мен.☺️ Цитирай
Freelancer Отговорено Ноември 24, 2020 Отговорено Ноември 24, 2020 Считам, че като съотношение цена качество D`addario EXL110 са доста добри. Ползвам ги и на фендера ми и на гибсъна. Харесвах фендер булет, но за мензурата на гибсън са прекалено меки. Да попадне на дърво, човек никога не е застрахован, за това е добре да се пазарува от магазини, на които може да се има доверие. В крайна сметка освен марката, според мен е много важно струните да са нови, аз затова и доста често ги сменям. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 24, 2020 Отговорено Ноември 24, 2020 Скоро тествах Stringjoy (има ги в MusicDivision). Компанията е доста интересна, с тяхно виждане за нещата и добро отношение към клиента. Не са някаква мега фирма, която да се отнася неебателно с клиентите си. Самите струни бяха готини, издържаха доста, въпреки че са без покритие. Можеш да си правиш и всевъзможни къстъм размери и комплекти! Имат интересен tension калкулатор на сайта си. Обърнато е специално внимание и на феновете на 7-8-etc. струнни арфи и извратени строеве... Днес ще слагам още един техен комплект, 10-54 за ДропС. Предните бяха 9-48 и останах доволен от тях. П.П. Еликсир все още са номер едно в личната ми класация. Цитирай
wiseppman Отговорено Ноември 29, 2020 Отговорено Ноември 29, 2020 (Редактирано) Зависи и от поддръжката на струните. Има много прехвалени препарати, ползвал съм, за да се убедя, че няма нищо вечно. Пък и за репетиционните китари няма смисъл от скъпи струни. А за концерните- винаги сменям 2-3 дни преди участие, но ако съм с флойд роуз, нося и втора китара. Свиренето е мотивацията, струните са може би по-скоро въпрос на предпочитание. От тях тръгва звукът, но през още колко етапа преминава... Затова според мен, важно е да си намерим удобния размер и комплект, за да се чувстваме комфортно и сигурно. Редактирано Ноември 29, 2020 от wiseppman Цитирай
Recommended Posts