Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Отговорено

Преди няколко дена сложих струните,преди това бях с еликсир.Значи тез струни вадят ЕБАСИ БРУТАЛНИЯ ЗВУК.Имам предвид че на 1вите струни (1,2,3) звука е просто уникален,нищо общо с еликсир,много по ''мек'' (аз такъв харесвам),но на 4,5,6 струна явно са били дефектни или не знам,но свиря ли powerchords никога не звучат добре,интонирах ги,всичко по план,ама не става.Ще поръчам още 1 комплект да ги пробвам,ако пак има такъв проблем не знам.

Отговорено

SG - Sound Generation 0,10-0,59 за 7-струнките. Бразилско производство.

Доволен съм на макс. Ако някой се интересува от тези струнки да ми пише. :thumbs_up:

Отговорено

От моя опит

Свирил съм с Американско дадарио (уникален звук) евро Дадарио (пръдлив шум и много хис) + рокаджииски тон

GHS са ми глухи.

Урни бол са звъчат приглушено и те

Dean Markley мога да кажа хубави неща доста брайд и метално звучене

Dunlop - са доста рок с глух тон, трашарска работа

SG - са ми глухи и те. Но звучат сравнително добре.

Варианта който искам да пробвам ДР Хай биим 10-56 - това очаквам да е желаният тон и дано не се разочаровам.

Отговорено

Ми... в началото маах на D'adario 9'46, но ме светнаха за тва че ефтинийките били по-свестни от скъпите модели и почнах да маам на Squier, Queen и подобни за цена към 5 леви. Размер 9'46. Дадарио са ми някак си прекалено меки.

• 2 months later...
Отговорено

^И аз така,също и GHS.За различните китари са подходящи различни струни,примерно не ми харесва Страт с GHS,а с Гибсън много добре ми звучат,всичко е субективно,но 9-ки нямат никакво присъствие сравнено с 10 или 11,независимо от марката.

Отговорено

От Ърни Бол 8-мици приминах на DEAN MARKLEY модел DM8811 със струни 8 до 48. Имам още един комплект но си го пазя за следващия месец. При мене всеки месец китарата е с нови струни!

Отговорено
Ърни бал слинки 13-ки :rocker:

Те тия Slinky ли са? По-скоро са Baritone Slinky (ако първата е 13-ка) серията или някакви от тия хибридните, които ги водят.

Отговорено
Ърни бал слинки 13-ки :greenangel:

Те тия Slinky ли са? По-скоро са Baritone Slinky (ако първата е 13-ка) серията или някакви от тия хибридните, които ги водят.

Slinky се водят, поне така пише на пакетчето :greenball::greenangel: