Rodman Публикувано Октомври 24, 2018 Публикувано Октомври 24, 2018 Здравейте, преди няколко дни се появи проблем при мен! На изходите на RME AEB8-O се появи интерференте шум (или поне аз мисля, че е такъв). Чува се шум от движението на мишката, както и други "компютърни" шумове, има и един постоянен високочестотен звук. Досега не съм имал никакъв проблем! Аз смесвам OTB и досега всичко е било наред! Към RME 9652 е свързан (по оптичен ADAT) още един интерфейс - там такъв проблем няма! Ще съм благодарен ако някой даде идеи - какво би могло да бъде? PC/Win7 64-bit; RME HDSP 9652 updated to version 108; driver version 3.38; AEB8-O; AEB8-I; Поздрави! Цитирай
yamaha Отговорено Октомври 24, 2018 Отговорено Октомври 24, 2018 Най-вероятно е от някое USB - изкарай един по един всеки USB кабел (без този на мишката), който ти е включен някъде в системата и отбележи кога шумът изчезва. Макар, че си писал "PC", ако случайно си с лаптоп, като проба може да опиташ и изолация на масата (третия извод) на кабела към захранването. 1 Цитирай
Rodman Отговорено Октомври 24, 2018 Автор Отговорено Октомври 24, 2018 yamaha, благодаря за отговора - ще пробвам и ще пиша за резултата! Става въпрос за PC, не за лаптоп! Поздрави! Цитирай
Rodman Отговорено Октомври 25, 2018 Автор Отговорено Октомври 25, 2018 Преди 17 часа, yamaha написа: Най-вероятно е от някое USB - изкарай един по един всеки USB кабел (без този на мишката), който ти е включен някъде в системата и отбележи кога шумът изчезва. Макар, че си писал "PC", ако случайно си с лаптоп, като проба може да опиташ и изолация на масата (третия извод) на кабела към захранването. За съжаление, това не помага. Имам само два USB кабела, извадих ги един по един - няма промяна. Пробвах и с изолация на масата - няма промяна. Пробвах и други неща. Включвах и изключвах други устройства. Смених захранващия кабел на компютъра и го преместих на друг разклонител - това, като че ли, увеличи шума. Самият шум се появява в момента, в който включа компютъра, без да е заредил операционната система. Има ги и ако стартирам в "Safe Mode". Единственото, което ми хрумва е възможен проблем със захранването на компютъра и/или дъното (което е ASROCK). Направих запис на шума - ще го ъплоудна за инфо. Ако някой има идея... Благодаря! Цитирай
synchu Отговорено Октомври 25, 2018 Отговорено Октомври 25, 2018 А имаш ли възможност да преместиш самото RME на друг слот? Това дефинитивно е проблем със захранването - въпросът е, че не е ясно с чие - може да е от захранването на компа, RME-то, някоя друга карта 1 Цитирай
musicman Отговорено Октомври 25, 2018 Отговорено Октомври 25, 2018 Тук ще трябва да си поиграеш. Първо изключваш всичко, от компюътра, ама всичко и оставяш само звуковата карта. Ако имаш пак шум, пробваш същото нещо в друга стая. Или носиш цялата система в къщи. Ако пак имаш шум, следващата стъпка е да разбереш дали е от компютъра или от картата - включваш картата в друг компютър. Носиш картата в работата и пробваш там. Примерно. И така докато изолираш проблема. 2 Цитирай
Rodman Отговорено Октомври 26, 2018 Автор Отговорено Октомври 26, 2018 synchu, musicman, благодаря за идеите - ще пробвам всичко! Когато в мрежата е включен само компютъра - проблемът си остава! Най-вероятно в понеделник (ако дотогава нещо не се промени), ще го нося при моя компютърен техник! Цитирай
musicman Отговорено Октомври 26, 2018 Отговорено Октомври 26, 2018 ^ Пробвай на друг за да видиш дали проблемът не е в картата 1 Цитирай
Rodman Отговорено Ноември 6, 2018 Автор Отговорено Ноември 6, 2018 Здравейте отново, Проблемът е отстранен! Смених захранването на компютъра и преместих кабелите за връзка между RME AEB8-O и RME 9652. Единият кабел минаваше доста близо до захранващия такъв на картата! Оказа се обаче, че след тази интервенция, не работи входната карта RME AEB8-I... Поръчах нова, а тази ще отиде за диагностика и евентуален ремонт! Поздрави! 1 Цитирай
Recommended Posts