svet.k Публикувано Септември 20, 2018 Публикувано Септември 20, 2018 Здравейте, имам една Jamlab малка юсб карта, която върши няква работа но има едно постоянно пищене, което се чува и на запис. Ползвам я на лаптоп и имам чувството че е от вградения микрофон, пробвах да го дисейбълна но няма промяна. Има ли някакъв начин генерално да го спра? И всъщност дали от това е проблема? Цитирай
svet.k Отговорено Септември 20, 2018 Автор Отговорено Септември 20, 2018 Забравих да допълня че проблема го е имало с всички карти, които съм ползвал до сега. Цитирай
yamaha Отговорено Септември 20, 2018 Отговорено Септември 20, 2018 Надали е от вградения микрофон - пробвай да изолираш с изолирбанд масата (третия извод - страничната пластина) на щепсела на лаптопското захранване и виж дали ще има някаква промяна. Обикновено това се прави при брум, но понякога помага и при въпросното пищене от USB. Ако няма ефект, един филтър на изхода от аудиото ще реши до голяма степен проблема. Цитирай
svet.k Отговорено Септември 21, 2018 Автор Отговорено Септември 21, 2018 Не сработи това с изолирането на заземяването, то дори и без да е включен адаптера пак пищи. Какъв е този филтър и откъде мога да го взема (направя) ? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 21, 2018 Отговорено Септември 21, 2018 За по-генерално - можеш да опиташ да изключиш цялата вградена аудио карта от БИОС, стига да позволява (някои лаптопи имат само 3-4 опции в БИОС-а). Цитирай
svet.k Отговорено Септември 21, 2018 Автор Отговорено Септември 21, 2018 Тва мога да го пробвам, но после ще е малко тегаво с музиката и другите неща дето издават звук. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 21, 2018 Отговорено Септември 21, 2018 Вярно е, но ще знаеш дали наистина е от нея. Цитирай
yamaha Отговорено Септември 21, 2018 Отговорено Септември 21, 2018 (Редактирано) Преди 12 часа, svet.k написа: Какъв е този филтър и откъде мога да го взема (направя) ? Няма смисъл да се мъчиш да правиш след като са под 5 лв. П.П. ... и не се заблуждавай от описанието (12V) на китайците - те както винаги пак не са разбрали какво точно продават, имам няколко такива и наистина обират сравнително добре паразитните шумове. Редактирано Септември 21, 2018 от yamaha Цитирай
Recommended Posts