jabs Отговорено Септември 30, 2018 Отговорено Септември 30, 2018 ама надписите на кондерите пак не са успоредни... ааааа 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 1, 2018 Автор Отговорено Октомври 1, 2018 Така е, виновен съм... :( Последна WIP снимка, тъй като остават 12 спойки за кабелчетата от трафовете главно. Тия дни ще цъкаме шалтера. Отоплението мислех да го слагам отгоре, но бая кабеляк се насъбра и реших да е между цоклите и борда. Там обаче реших че по може да вкарва смущения, та в последния момент го засилих "отвън" насред всичката гора от жици беше доста забавно занимание да го натъпча, но стана учудващо добре. Остават само още две парчетийки - от трафа до платката и от нея до V3. :) 2 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 24, 2018 Автор Отговорено Октомври 24, 2018 Ампът тръгна почти безпроблемно. Бях забравил една жичка (още при правенето на лейаута), но бързо я излових и добавих. Ето снимки от сравнително завършения вид (ще пробвам да правя faceplates и кутия). Контролите са: Gain1, Gain2, Lo-Gain/Hi-Gain, Pentode/Triode, EQ, Master Volume. Използвал съм само две от вторичните намотки на изх. траф - за 8 и 16 ома, изходите са на гърба. Двата гейн потенциометъра дават леко различен цвят, а заедно в комбинация дават доста добър овърдрайв. Цъкалката Lo/Hi Gain елиминира Gain2 и прилежащия му гейн стейдж, при което ампът почти няма никакво кривене. Нещо като двуканален амп с общо EQ. Цъкалката Pentode/Triode превключва режима, в който работи крайната лампа V3, която е EL84. В единият случай вади 3W, в другия 1W. Свири много добре, отстъпва на "големите" като плътност в ниските, но с една епруветка - толкоз! :P 6 Цитирай
synchu Отговорено Октомври 24, 2018 Отговорено Октомври 24, 2018 Няма звук - няма амп Иначе добре седи на картинка, а плътността в ниските не е от епруветката съвсем точно, ти нашии един истински траф, като този например (е айде той ще стане и за 2 в паралел) https://www.tube-town.net/ttstore/Transformer/Outputtransformer/Audio-SE/Hammond-1629SEA::3211.html?language=en и ниските ще си дойдат където трябва С тоя фарфалак толко ( колкото и с трафовете от Акорд де...)..... 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 21, 2018 Автор Отговорено Декември 21, 2018 Малко по малко побутвам проекта към финален финиш. 5 Цитирай
patzo Отговорено Декември 21, 2018 Отговорено Декември 21, 2018 Изглежда яко. От какво дърво ще е? Цитирай
synchu Отговорено Декември 21, 2018 Отговорено Декември 21, 2018 Ярък пример за "пътят е по-важен от дестинацията" или нещо такова беше 1 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 22, 2018 Автор Отговорено Декември 22, 2018 От евтино, тъй като е евтин проект. Но се работи и по по-истинска бройка за друга машина. Купих и два вида решетки и тъкмо умувам за т.нар. faceplates. Цитирай
lyubohar Отговорено Декември 23, 2018 Отговорено Декември 23, 2018 Чета,гледам и ме засърбяват ръцете.Браво за уменията и мерака. И аз съм се заканил да почна едно усилвателче. Навремето един басист свиреше с комбо,на което усилвателя(транзисторен)беше подвижен на гърба и можеше да се ползва с друга колона. Забравих му марката.Някой ако се сети може да подскаже. Та искам същата концепция,но с лампи-2 по EL84. За целта ми трябва мрежов вероятно такъв като твоя.Височната трябва да е до 60мм. Дай насока откъде си се снабдил? Цитирай
synchu Отговорено Декември 23, 2018 Отговорено Декември 23, 2018 Какъвто и да е бил бас усилвателя, вероятно е идейно взаимстван от конструкцията на Ampeg B15 flip top. Конкретният трансформатор тук е Hammond, single eneded, от Tube Town. За две EL84 -> inmadout.com. И по принцип трафовете на InMadOut са по-добри от предназначените за китарни усилватели Hammond... (hi fi нещата на Hammond са друга работа). 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 28, 2018 Автор Отговорено Декември 28, 2018 Уж измислих преден/заден панел, след ЧНГ ги пускам да се правят. 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 31, 2018 Автор Отговорено Декември 31, 2018 Направиха ми чудна кутия, ама да видим как ще натъпча шасито вътре, че не съм го измерил навсякъде и малко теснотийка... 3 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 14, 2019 Автор Отговорено Януари 14, 2019 Още не съм сложил дървените "пръчки", за които ще се закрепва решетката, но за проба... Мисля че утре ми идват панелите. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 15, 2019 Автор Отговорено Януари 15, 2019 Мислех, че е твърда пластмаса, но е някаква твърда гумообразна пластмаса. Малко "меки" седят и явно ще трябва и да се лепи... 2 Цитирай
Recommended Posts