Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

http://www.q-tuner.com/gs.shtml

заслужават ли си парите от 150$ с доставка?

Рекламират ги като пасивни хъмбъкари, с neodymium магнити и намотки от сребро. С ултра линейна честотна характеристика и много голям честотен спектър. :virtuoz:

Редактирано от a_panov
Отговорено

Въпреки, че в сайта пише, че са първите,

не мисля, че неодимовите магнити са новост... чета нещо за "свободно стоящи" намотки

с въздушна сърцевина (доколкото го разбирам аз).

А и на вид ми изглеждат малко странни (IMO).

Съветът ми е, потърси семпли за да се разбере какво имат предвид под ултра висок честотен диапазон.

На електрическа китара мисля е около 82 до 1050 Hz (по данни от интернет, не съм се замислял иначе, но ето че се замислих).

А иначе като цяло $150 за адаптери от висок клас е нормална цената, ако става въпрос за комплект.

Отговорено

Брех, голяма реклама, голяма хвалба. Но както каза човека преди мене - цената е нормална за висок клас адаптери, така че според мен си заслужава да пробваш. Семпъла на сайта звучи доста приятно.

Отговорено

тея май и 15кхз изкарват - в сайта има семпли и звучи като акустична китара (или по-точно като як пиезо адаптер), което не ме кефи много - друго си е дънкан или димарцио :punk_guitar:

Отговорено

аз пък не мога да разбера защо не направиха някакъв смислен семпъл, където наистина може да се чуе адаптера

нещо хубав клийн, крънч, жица.....

кви са тия пуканки тука :)

Отговорено

Слушал съм бас адаптерите им. Предолагам, че ако са с подобна концепция за звук китарния не е подходящ за здрав кривоч, по-скоро за "акустичен" звук - много високи, детайл, "вярно" възпроизвеждане на акустичния звук на инструмента, ала-бала.

Фирмата е холандска, впрочем.

Отговорено

И на мен семплите ми звучат малко като с пиезо. Но ако се сложи някакъв друг на бриджа(за да е готин драйва), дали ще са съвместими?