mrtoi Публикувано Май 29, 2018 Публикувано Май 29, 2018 Здравейте! От скоро притежавам комбо усилвател Peavey Triumph 60. Работи добре, но за съжаление от време на време се получава следният проблем. Както си свиря, в един момент се чува леко бръждене, като при "разбит" говорител, след което сякаш нещо запушва усилвателя и тогава намалява силата му, а така също намаляват и ниските честоти. Все едно, че "някой го стиска за врата". След време отново се отпушва и работи добре. Знам много добре, че по така изнесената от мен информация не би могло да се определи от къде идва проблема, но ако някой се сети за нещо или е имал подобен проблем, ще му бъда благодарен да го сподели. А иначе то е ясно - ще го нося на майстор. Дано имам късмет и да му се оправи повредата! Цитирай
mrtoi Отговорено Май 29, 2018 Автор Отговорено Май 29, 2018 (Редактирано) Както казах по-горе в поста си, от скоро съм собственик на този усилвател, и честно казано нямам никаква информация относно това, кое и кога е сменяно. Ако имаш някакви съмнения, за кои от лампите имаш предвид? Той е с две лампи в крайното стъпало, с три в предусилвателното и с още една в началото. Редактирано Май 29, 2018 от mrtoi Цитирай
Fashion Отговорено Май 30, 2018 Отговорено Май 30, 2018 Трябва при майстор да се ходи, да диагностицира. Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Май 31, 2018 Отговорено Май 31, 2018 Пробвай да развъртиш потенциометрите хубаво (може да не е включен, докато го правиш). Понякога прекъсват спорадично и създават такива ядове. Провери също, когато е наличен дефекта: - има ли пукане, когато не свириш - някоя от лампите изглежда ли различно - зачервени аноди, светкавици и т.н. - почукай леко по лампите с нещо изолационно (пластмасова или дървена пръчка) и виж за промяна На изключен и изстинал усилвател извади и сложи всички лампи в цоклите. Пиновете и самите гнезда на цоклите се окисляват с времето и губят контакт. Ако нищо не се установи - майстор. Ако не ти се занимава с тия неща - пак майстор. 2 Цитирай
mrtoi Отговорено Юни 3, 2018 Автор Отговорено Юни 3, 2018 Петьо Бояджиев, благодаря ти много за съветите. Ще направя всичко, което си написал. Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Юни 4, 2018 Отговорено Юни 4, 2018 Освен всичко изброено дотук - ако усилвателят има FX Loop (Send/Return) - напръскай добре жаковете с контактен спрей и включи-изключи няколко пъти един кабел. Възможно е да прекъсва сигнала оттам (обикновено от Return-a). Ако се окаже че е от това, може да оставиш преманентно един къс кабел да седи включен в FX Loop-a, ще реши проблема. 1 Цитирай
mrtoi Отговорено Юни 4, 2018 Автор Отговорено Юни 4, 2018 ProjectHamsterdam, благодаря ти и на теб. За утре имам уговорка с майстора да му го занеса да го тества, но ще му предам и твоя съвет. Цитирай
Annonnymоus Отговорено Септември 28, 2018 Отговорено Септември 28, 2018 Ще се възползвам от темата на колегата да попитам къде (и при кого) в София могат да се сервизират лампови усилватели? Засега не ми се е налагало, но да си имам предвид за в бъдеще, все пак консуматив са тия лампи, ще се сменят все някога. Цитирай
synchu Отговорено Септември 29, 2018 Отговорено Септември 29, 2018 @Parni_Valjak от форума и Владо Балев http://biznes-bulgaria.com/firma/25403-vladimir-balev-v-m-b-elektroniks-et-sofiya Вероятно има и други. 2 Цитирай
Heartman Отговорено Септември 29, 2018 Отговорено Септември 29, 2018 Случвало ми се е и на мен от жаковете, на FXloop-a на Peavey valveking да прекъсва звука.Може да не са запоени добре и да не дават добър контакт, също и жака на входа. 1 Цитирай
Recommended Posts