rusnaka Публикувано Март 5, 2007 Share Публикувано Март 5, 2007 Здравейте. Препоръчайте ми, моля ви някакви що-годе свестни мониторни слушалки - да не се от най-скъпите, по-скоро да са от по-евтините - абе да вършат работа в любителско студио да се чуват реално нещата. И моля ви - кажете откъде мога да си ги купя, освен от ДИНАКОРД. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Da_Fuse Отговорено Март 5, 2007 Share Отговорено Март 5, 2007 По-принцип няма слушалки на които нещата да се чуват реално. Обикновено всичи слушалки "напомпват" (някой повече други по-малко) високите и ниските честоти. Слушалките се ползват за груби корекции на микс-а(кликове, шум,...), за смесване и пр. ако нямаш възможност по-добре си вземи някакви що-годе хубави (може и по старички) hi-fi колони и някакъв усилвател (по възможност транзисторен), ще ти свършат работа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Март 6, 2007 Share Отговорено Март 6, 2007 Че в динакорд има достатъчно добър избор. Все пак сенхайзер и акг са едни от най-големите производители на слушалки. Най-добре иди виж им цените, вземи си 1 диск с музика и чуй слушалките в твоя ценови клас. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
wessy Отговорено Март 6, 2007 Share Отговорено Март 6, 2007 AKG k44/k55/k66 биха ти свършили работа за по непрецизна работа. Аз имам К44 и съм доволен. Кажи все пак колко пари си готов дадеш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Март 6, 2007 Share Отговорено Март 6, 2007 AKG k44/k55/k66 биха ти свършили работа за по непрецизна работа. Аз имам К44 и съм доволен. Кажи все пак колко пари си готов дадеш. Да, АКГ "К" серията са мониторни слушалки - не съм конкретно запознат с всеки модел, но К-1хх и К-2хх са определено добър избор. За тези, които @веси спомена, не мога да кажа нищо, понеже не съм ги пробвал. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rusnaka Отговорено Март 6, 2007 Автор Share Отговорено Март 6, 2007 Ами честно казано не ми се дават повече от 200 лева - а съм чувал, че seinnheiser са по-добри от AKG - разбира се относително е, ама все пак си кажете мнението - и моя ви дайте някакви ориентировъчни цени. Благодаря! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
wessy Отговорено Март 6, 2007 Share Отговорено Март 6, 2007 Тези които казах аз са в интервала 40-70 лв доколкото помня Откровено ниска серия, но може би ще ти свършат работа Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio Отговорено Март 7, 2007 Share Отговорено Март 7, 2007 (Редактирано) Ползвам AKG K55 и съм много доволен. Цeната беше около ~ 60 лв. някъде. Редактирано Март 7, 2007 от kolio Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rusnaka Отговорено Март 8, 2007 Автор Share Отговорено Март 8, 2007 Ползвам AKG K55 и съм много доволен. Цeната беше около ~ 60 лв. някъде. Значи дават така горе долу вярна представа за звука?? Дано не са с напомпани високи или баси... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio Отговорено Март 8, 2007 Share Отговорено Март 8, 2007 Ползвам AKG K55 и съм много доволен. Цeната беше около ~ 60 лв. някъде. Значи дават така горе долу вярна представа за звука?? Дано не са с напомпани високи или баси... Абе... Може би са леееко напомпани от към бас. Най-добре отиди в Динакорд и ги чуй. Аз така си ги избрах. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
group_home Отговорено Октомври 21, 2007 Share Отговорено Октомври 21, 2007 Здравейте!!! Аз искам да попитам AKG K55 или AKG K66 да си купя за домашното що-годе професионално студио и да ми вършат по-добра работа.В момента немога да си позволя слушалки за 200 лева и заради това се спрях точно на тези 2 модела.Доста четох в нета и разбрах, че К55 и К66 са почти еднакви с изключение на това, че К55 са затворени, а К66 отворени т.е. при затворените не се чувало нищо "извън слушалките", докато при К66 се чува.Цената им е почти еднаква...К66 са около 10 лева отгоре, но това не е от никакво значение....искам да избера по-добрия вариант за студио.МОЛЯ помогнете ми в правилния избор между тези 2 модела.Благодаря предварително!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stoyko Lisichkov Отговорено Октомври 21, 2007 Share Отговорено Октомври 21, 2007 Аз имам К-55, не съм разглеждал характеристиките на К-66, но за мойте мога да кажа, че имат леко напомпани баси. Иначе е по-добре да не излиза никакъв звук от тях, особено ако ще ги използваш за записи с конзензаторен микрофон. Поне в това отношение са добри. Също така са идеални и за репетиция със група. Един път стана така, че се използваха чинели Sabbian XHH, който ми бъркаха в здравето, тъй като бях на 2 метра от тях, та с тези слушалки чувах всички направо от пулта, а не от колоните, което беше доста по-лесно за понасяне. В този ред на мисли за доста добри и за мониторни слушалки при учене на дръм партии с мидита, плеъри и тн. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fashion Отговорено Октомври 21, 2007 Share Отговорено Октомври 21, 2007 Според мен К-66 са по-линейни слушалки ,ако това може да се каже за HI-FI слушалки. Аз лично притежавам К-66 и К-240Studio. Моят съвет е като ще работиш на слушалки да са отворени или полу-отворени. К-55 са с подсилен бас и ако харесваш саунд с повече бас са по-удачни.Най-добре върви в Динакорд вземи си диск с познат саунд и си избери слушалки сам .Избора е доста голям и Зенхайзер също имат доста добри модели ,но според мен са в по-висок ценови клас. Успех. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Октомври 21, 2007 Share Отговорено Октомври 21, 2007 @group_home - а за какво са ти тези слушалки ? Да се слушаш какво записваш, т.е. такъв тип мониторинг? И какво значи що годе професионално студио ? То или изкарва пари като записва/миксира/мастерира парчета на други хора и/или записваш/продуцираш/миксираш себе си или не изкарва пари. Ако не изкарва пари - значи не е професионално - т.е. доста е простичко Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ивелин Отговорено Октомври 22, 2007 Share Отговорено Октомври 22, 2007 (Редактирано) И аз съм за AKG (K240-Studio) Купих си ги преди 3 години и съм страшно доволен...цената беше ~ 150 лв. Ако си купиш такива (полу-отворена среда) няма да сбъркаш - ГАРАНТИРАМ !!! Получаваш линеен звук - до колкото може да е реален от слушалки, но всичко е въпрос на свикване. Няма значение, че си на bypass от звуковата среда, когато си със слушалки - свикнеш ли им, можеш да правиш много добри миксове само с тях (без дори да ти трябват мониторни колони!) Редактирано Октомври 22, 2007 от Ивелин Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts