stanbog Отговорено Март 1, 2007 Отговорено Март 1, 2007 Според мен проблема е в стъдовете!!!Инфо Успех!!! Марио прав е Марио: или проблема е в стъдовете или има още 2 възможни варианта. първият е, че не затягаш добре "седлата" (=saddles, т.е. където струната се прищипва в бриджа). тук трябва малко да се внимава, защото по принцип не трябва да се прекалява със затягането, иначе може да се супи седлото. втория вариант (и по-вероятния имхо) е да има проблем в locking nut-a. особено при по-евтините китари съм забелязвал, че плоскостта, която прищипва струната не е много гладка, което също води до подобни проблеми. след като ти се оплакваш особено от 3 и 4 струна е възможно средния нът да не е направен като хората. и естествено е възможно струните да не са се разтегнали още, особено ако не си ги разтегнал като си ги слагал. Цитирай
peerless Отговорено Март 2, 2007 Автор Отговорено Март 2, 2007 Значи снощи като се прибрах точно реших да проверя saddles, и да си кажа право, имаше малко ход (без да прекалявам със натягането) и сега ще видим как ще се държи, инъче горе за nuts, ще ги сваля ако не се оправи проблема за проверка Цитирай
fluti Отговорено Март 2, 2007 Отговорено Март 2, 2007 Виж за всеки случай и двата винта от задната страна на грифа, които държат locking nut-а дали не са хлабави (но не ги стягай зверски!), също и винтчетата на седълцата за настройване на интонацията - да не би седълцата да се плъзгат напред под опъна на струните. Цитирай
edgecrusher Отговорено Март 2, 2007 Отговорено Март 2, 2007 много причини има - влага, студ, топлина.....мойта е с фиксиран бридж и напрактика няма как да се разстрои ама постоянно или пада или се качва с половин тон заради температурните промени няма начин, ше настройваш провери тремолото дали връща добре и дали не разстройва от него Да ви имам проблемите! Не бях си пипал Line 6 Variax за почти 2 седмици и не беше мръднала и стотна! Ама тук фактора и фактора цена също играе някаква роля, не знам точно каква.... p.s. крайно време е някой да ме препоръча за рекламно лице на Line 6 Цитирай
stanbog Отговорено Март 2, 2007 Отговорено Март 2, 2007 ^ хахаха, верно ставаш за рекламно лице. ама всеки с вкуса си - аз лично бих предпочел това дето е по-вдясно. Цитирай
edgecrusher Отговорено Март 2, 2007 Отговорено Март 2, 2007 това дето е по-в дясно и не е Crap е Foster's Lager! Не засягам марки, само действителни неща... Цитирай
stanbog Отговорено Март 2, 2007 Отговорено Март 2, 2007 бе верно че малко поизоставен изглежда маршала. що така? Цитирай
edgecrusher Отговорено Март 2, 2007 Отговорено Март 2, 2007 Щото не е мой, а на студиото където репетираме. Техните ампове са толкова скапани,че посмъртно не бих свирил на един от тях. Затова си държа моя в студиото. Но всичко това не е никак по темата....so we better shut up Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 3, 2007 Отговорено Март 3, 2007 Струните са ти нови, още не са се отпуснали. Дрън-дрън! Струните лягат за 10-15 минути я има, я не! Плюс това МНОГО зависи какви струни си сложил. Аз с Еликсир от ЮСА 1 година не бях я пипал - само козметични попипвания от фината настройка, за да си ползвам все пак тунера. Сложих след това Ърни Бол от София и на 2 седмци МАХ трябва да се ънлоква горе, щото се променя УЖАСНО много. Това е от нищо друго освен калпави струни! В случая не мога да преценя от какво е точно, трябва да се види наистина хардуера как е... p.s. крайно време е някой да ме препоръча за рекламно лице на Line 6 Поне изрежи тоз увяхналия Маршал, че ще те глобят по чл. 13, ал. 2 от Договора... Цитирай
SomeoneElse Отговорено Март 3, 2007 Отговорено Март 3, 2007 Дрън-дрън! Струните лягат за 10-15 минути я има, я не! Така ли? Айде да ти дам да сложиш нови струни на китара с флойд без да ги опъваш предварително, да видим колко време ще им трябва да "легнат", особено ако са по-дебели, че китарата да не се разстройва. На току-що закупените китари, струните, с които идват, се разтягат неимоверно много, не знам по какъв начин са слагани и как са настройвани после, но е факт. А това, че си сменяш струните през година няма да го коментирам Цитирай
stratocaster Отговорено Март 4, 2007 Отговорено Март 4, 2007 аз свиря с Дийн Маркли 9-42 и съм много доволен. колегата ТОНИ ме открехна като ми прати 1 комплект, после изписахме от томан.де още десетина значително по-малко се разстройва китарата с тях тия боклуци ърни бол и не знам си кви дето ги продават по наще земи са далеч от струните дето се продават навън ментаци някакви са тука от България струни повече не купувам Цитирай
kkertev Отговорено Март 4, 2007 Отговорено Март 4, 2007 Здравейте не съм съгласен с погорното мнение,аз свиря с струни ERNIE BALL RPS 9-42,от xxxx.И двете ми китари са с флойд, 15 мин. след като ги сложа нямам проблем с настройката,нормално е даже задалжително след месец редовно свирене струните да се сменят с нови защото си губят състейна. Поздрави ККертев Цитирай
TONY Отговорено Март 4, 2007 Отговорено Март 4, 2007 вьпросните Дийн Маркли 9-42 -бяха подарьк за Чочо, и се радвам, че са му харесали ОБАЧЕ СИ СПОМНЯМ ,ЧЕ ИМАШЕ ЯКО ОПЛЮВАНЕ ТОЧНО НА ТАЗИ МАРКА СТРУНИ явно всеки от нас има свои предпочитания и предубеждения затова проба му е цаката ето, аз отдавна не сьм слагал ьрни бол - но нямам лоши спомени от тях и сигурно пак бих си купил ( като свьрша резервите ) горещо препорьчвам edgecrusher за рекламно личце на ЛАЙН 6 АЗ ПЬК ЧАКАМ ПОКАНА ОТ FENDER ЗА ПОСТА MARKETING SALES DIRECTOR Цитирай
stanbog Отговорено Март 4, 2007 Отговорено Март 4, 2007 според мен също няма разлика между струните особено ако са на известна фирма като Dean Markley, Ernie Ball, D'Addario (личен опит с тези 3 имам само). а понеже видях че изписвате от thomann.de - пробвайте тяхната марка Harley Benton - аз си взех веднъж от тях за да ги пробвам (щото са по-евтини разбира се ) и оттогава само с тях свиря. Цитирай
Recommended Posts