Tehanox Публикувано Март 4, 2018 Публикувано Март 4, 2018 Как е пичове, топъл материал споделям, ще се радвам ако му хвърлите едно ухо, всякакво мнение търся... тъй че не се стеснявайте ??? Цитирай
JetMan Отговорено Март 4, 2018 Отговорено Март 4, 2018 На мен ми харесва - усещам го като филмова музика, с подходящият клип направо ще залепне! Цитирай
yamaha Отговорено Март 4, 2018 Отговорено Март 4, 2018 ...или за компютърна игра със съответния сюжет. @Tehanox, би ли споделил с какво е правено? Цитирай
Tehanox Отговорено Март 5, 2018 Автор Отговорено Март 5, 2018 (Редактирано) Добре е че има съвпадение колеги! Като саундтрак го мислех, както и подхождах по-свободно, малко като "ландскейп" - имам в предвид че идеята за такт на моменти е по-плаваща и органична. Daw-a ми е Reaper и инструменти за симфоничен оркестър заредени чрез Kontakt основно Berlin Strings, Bones, малко East West и прочие. Най голяма играчка е да зазвучат с желаните от мен артикулации и експресии, като някои се управляват само с velocity, но повечето с енвелопи съответно мапнати за съответния канал. Тук се ограничих само с 16-те канала, като съм си направил лично workspace-а да мога да ги избирам лесно. Ето един скрийншот на композицията да видиш процеса някои от нотите все едно удрям секунди, ама това е легато. image hosting services Редактирано Март 5, 2018 от Tehanox 2 Цитирай
greenwood Отговорено Март 11, 2018 Отговорено Март 11, 2018 Изкефи ме! Това е музика за компютърна игра, може и за някакъв по-специфичен филмов жанр. 1 Цитирай
Tehanox Отговорено Март 21, 2018 Автор Отговорено Март 21, 2018 Нещо по-светло: Арфа, две флейти и струнни за обща хармония Цитирай
CyberGene Отговорено Март 22, 2018 Отговорено Март 22, 2018 Първото е много добро. Както са писали преди мен, звучи като от саундтрак. Нямам забележки, перфектно е за целта. Вероятно би ми се искало да е по-оформено, да има мотиви, развитие и малко по-класически вид, но тогава ще излезе от рамките на лендскейп музиката, а ти сигурно си го мислил така все пак. Това второто ми е ОК, но не ми действа така, по-малко картини ми създава в главата и малко повече ми е самоцелно. Във всички случаи имаш доста напредък от това, което последно съм слушал от теб. Особено първото парче си е професионална работа според мен Цитирай
Tehanox Отговорено Март 23, 2018 Автор Отговорено Март 23, 2018 Да, добре си забелязал проблема. С формата на първото се чувствам уверен тъй като всичко е плаващо, чувствам се свободно, леко като "саунд дизайнер", докато подхода ми за това с арфата и флейтите е по-дърводелски - най-вече се фокусирам в модулациите и хармонията като по едно време леко забравям какво трябва да значат. Но ако спра процеса заради нещо подобно - въпреки че и го разпознавам докато го върша - няма да напредвам, а често да завърша нещо до край е самата победа, че иначе не ми дава мира Цитирай
CyberGene Отговорено Март 31, 2018 Отговорено Март 31, 2018 Добро е, харесва ми. Има някои места, на които за момент излиза от меланхоличното и като че ли леко “поевтинява”, но е рядко. И пак напомня за саундтрак, одобрявам тази насока в композициите ти Цитирай
Tehanox Отговорено Април 14, 2018 Автор Отговорено Април 14, 2018 (Редактирано) Това ти да го кажеш Ако не друго все по-бързо пиша поне... Ето това пиано го написах тази нощ, малко повече жега може би има вътре, принципа е че лудея и джамвам пък квото стане... Концентрирам се добре като заредя две пиана и ги pan-на малко в повече за различните канали, може да има недоволни Редактирано Април 14, 2018 от Tehanox Цитирай
Tehanox Отговорено Април 28, 2018 Автор Отговорено Април 28, 2018 (Редактирано) как е пичове ето едно (по класическо?) чудо - канонче на октава от мен, състои се от три части - първата е нещо като темата, после следва нещо като джаз(прас) канон в който се насладих на повечко дисонанси, после преход който свърза втората част с повтаряне не отново на темата Редактирано Април 28, 2018 от Tehanox Цитирай
CyberGene Отговорено Април 30, 2018 Отговорено Април 30, 2018 Полифоничното много ми харесва Другото по-малко. Цитирай
Tehanox Отговорено Май 11, 2018 Автор Отговорено Май 11, 2018 Така е амиго, има такава вероятност... Зарибих се тези дни с идеята да направя още един канон... иииии ето го него; малко облаци Цитирай
Recommended Posts