Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Аз не твърдя, че ще стане със звукова карта за 1 лев.

Напротив - очевидно трябва доста здрава звукова карта. И, както вече споменах поне пет пъти точно това е проблемът - много леффчета за да подкараш някаква компютърна профрамка. Защо да не ги дадем за хардуерни устройства?

Line6 правят и кубета и други неща за китара... След като можеш да си го позволиш, ориентирай се към хардуера. :lol:

• Отговори 1.1k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

При мен пък става работата ....

sound card -> Live!

преди нея верно имам ДИ БОКС , но гарантирам ,че и без него ще стане

силно препоръчително е да има нещо само да усили звука !

аз ползвам един Никифен-ски кастъм мой си усилвателец точно за тая цел .... направи ми го за 20 лева ! тва е :lol:

пък и още нещо ..... има 2 канала ! всеки поотделно много ясно че няма да звучи както на записа където са 2та !

Отговорено
Аз не твърдя, че ще стане със звукова карта за 1 лев.

Напротив - очевидно трябва доста здрава звукова карта. И, както вече споменах поне пет пъти точно това е проблемът - много леффчета за да подкараш някаква компютърна профрамка. Защо да не ги дадем за хардуерни устройства?

Line6 правят и кубета и други неща за китара... След като можеш да си го позволиш, ориентирай се към хардуера. :lol:

Абре исках да ти кажа че си имам хардуер споко....

Лине Сикс не ме кефат :lol:

Отговорено
Лине Сикс не ме кефат :bravo:

Offtopic:

Сигурно се шегуваш. :think:

Говоря най сериозно.

Лине сикс си звучи като лине 6 ...и то доста изкуствено....

Отговорено
Аз имам и външен гиър и друг гиър.

проблема е просто в един пулт и един д бокс.

На вън се предполага че като записваш поне малък пулт за домашно позлване ще имаш...

Ти имаш шум защото просто вкарваш шум.Това е проблема...

Иначе аз съм ти пикал на Лине 6 просто до сега ако исках да си бях купил всички модели.......

Просто лине 6 за мен не нищо повече от един г риг.

Да речем ХТ модела е и саунд карта по УСБ

значи има и биос ...биоса е софтуера а самия хардуер не прави звука

просто семплира китарата ....нали се сещаш ...та лине 6 е фукин имитатион

тва е....свирил съм на лине 6 и на други имитации...демек ад да + софтуер =

Лине 6 или Вамп.......

та така,,,, :bravo:

и да добавя

неможе да имаш карта за 1лв ...просто никой не мисли Про софтуер които да работи на карти за 1 лв

Амин!

Толкова сраници постове а Митака ви го каза точно в един :bravo:))) .... И е прав за всяко едно нещо :bravo:

Отговорено (Редактирано)
Лине сикс си звучи като лине 6 ...и то доста изкуствено....

Звучи не по-изкуствено от който и да е софтуерен емулатор.

Дори напротив - все пак продуктите на Line6 са изцяло разработени за свирене с китара, докато софтуерът е принуден да ползва мултифункционалната среда, наречена "компютър" и оттам идват всичките главоболия с него - повечето компютри не са произвеждани да служат за обработка на китарен звук, и както ти самият обясни, се налага да пак да се ползва някакъв специализиран китарен хардуер. Което пък, обезсмисля съществуването на гореспоменатите софтуерни емулатори.

Редактирано от the_gorer
Отговорено
Аз имам и външен гиър и друг гиър.

проблема е просто в един пулт и един д бокс.

На вън се предполага че като записваш поне малък пулт за домашно позлване ще имаш...

Ти  имаш шум защото просто вкарваш шум.Това е проблема...

Иначе аз съм ти пикал на Лине 6 просто до сега ако исках да си бях купил всички модели.......

Просто лине 6 за мен не нищо повече от един г риг.

Да речем ХТ модела е и саунд карта по УСБ

значи има и биос ...биоса е софтуера а самия хардуер не прави звука

просто семплира китарата ....нали се сещаш ...та лине 6 е фукин имитатион

тва е....свирил съм на лине 6 и на други имитации...демек ад да + софтуер =

Лине 6 или Вамп.......

та така,,,, :bravo:

и да добавя

неможе да имаш карта за 1лв ...просто никой не мисли Про софтуер които да работи на карти за 1 лв

Амин!

Толкова сраници постове а Митака ви го каза точно в един :bravo:))) .... И е прав за всяко едно нещо :bravo:

За съжаление, е абсолютно прав - трябва да дадеш повече пари само за звукова карта, отколкото струва някой зверски модел на POD.

Отговорено

да де ама картата ще ти върши и друга работа ....а и тоя Под рабно или късно ще трябва да го записваш ..... като го вкараш през скапана карта и той ще звучи скапано ....

"Yous sound is as good as the weakest link in your signal chain!"-- quote: 'phile'

Отговорено

И двете неща - POD и софтуера са предназначени по-скоро за репетиране, демота и участия на живо (за да не мъкнеш три тона усилватели и кабинети). Когато се стигне до записване, се ходи в студио и на момчетата им се обяснява, че или ще записват analogue, или нема да им платим :bravo:

А за домашните записи - те винаги звучат скапано. И с най-добрата звукова карта.

Отговорено
А за домашните записи - те винаги звучат скапано. И с най-добрата звукова карта.

Не че нещо, ама...записите на Налбантов /де да беше само той в тоя форум/ ти звучат скапано?!?!?!?! :think: :bravo: Стига бе човек...

Отговорено

Не визирам конкретни личности, не желая някой да се засегне или нещо от сорта. Просто е факт, че дори нещата записани в българско професионално студио на запад ги смятат за "Много добро демо", както казва Васко от Suffer-H.

А какво остава за домашните продукции, направени на компа?

Отговорено

амиии ще пробваме -- проблема е че аз нямам китара в момента -- точно си купих една но ще пристигне чак Май месец, но дойде ли ще се опитам да запиша нещо .... с моята "изключително много добра карта" :PPP ... Но не, сериозно: ще се опитам да запиша нещо през микрофон и директ ... ще са ми интерсни резулатите наистина :bravo: а интерфейс-а наистина е може би с най добрите ад/да на пазара в момента :bravo:

Отговорено

the_gorer, честно казано не разбирам кое не схващаш...

Купуваш си няква звукова карта... все имаш 50 кинта. Купуваш си ДИ... 100 кинта също имаш.

И се научаваш да работиш със софтуер който струва куп пари (но ти си го теглиш от мулето). Тва е тактиката.

Като Митака казва, че нещо не струва, значи вероятно е така... макар че съм забелязал, че общо взето няма нещо, което да не струва, просто всичко си има пинизи :bravo: Както беше казал, че GreenMachine е тъп, а той НЕ Е.

Освен това не викай, че е от гиъра преди това дет е дал Митака, щото мога да кажа, че с малко променено EQ, баса ми звучеше много приемливо (учудващо за мен). А ме мързи да слагам струни на Ибанеца (китарата ми) за да чуя как е там.

Отговорено

Добре бе хора, то ясно че всеки си дърпа за него си ама..Много по вероятно е с един пулт + един хубав ефект да искараш същия или подобен звук от колкото с Гитар Риг-а и в същото време си спестяваш около 300 евро.Налбантович не те разбирам брато.Ако са ти все едно защо ще харчих толкоз кинти за карта когато ти самият спомена че при запис е все едно.Или че входящия сигнал е важен един вид.

От друга стран това дету си го постнал не е зле,ама и метал не е.Тъй че темата е все още неизяснена май.Например ако Горер-ев ти прати някоя акустична китара ри можеш ли да я прекараш през ГР и да чуем ррезултата. Ако не щти пратя нещо аз.Поне да ни затвориш устите.Щото и аз съм на мнение че ГР е Ок като софт и че може да бъде много полезен, ама че за Дет Метъл поне нестава.Викам аз де...