Jump to content
Българският форум за музиканти


nazgul

Recommended Posts

На компютъра имам Windows 7. Отначало си сложих Guitar Rig 4, но на този windows има голям delay. И така инсталирах си VMware, за да си направя виртуален Windows XP за да си сложа Guitar Rig 3, който върви много добре на него, НО! като инсталирах Guitar Rig 3 не ми засича китарата. Все едно не съм я свързал.

 

какво да направя ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 1.1k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Провери си от Midi Настройките на гитар риг, от къде приема сигнал. Дали Digital input или analog input и съответно в кой от двата е включена китарата, виж също да не е мутнато от настройките на саундкартата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това което си направил е без смисъл. единственото което постигаш е да натоварваш допълнително процесора и съответно вдигаш латенцията. с каква карта си? ако има такова голямо закъснение предполагам, че си с вградена саунд карта, откъдето идва целия проблем. независимо с какви драйвери си.

аз съм с уиндоус 7 и също предпочитам guitar rig 3 (просто повече ми харесват звуците) но съм с m-audio карта и нямам никаква латенция. оттам ти идва проблема, уиндоуса няма нищо общо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам проблем с ASIO4ALL или guitar Rig-а. Проблемът се появи преди 5-10 мин. Нещо бъгна и сега когато пусна Guitar Rig-a се появява някакъв неспиращ оглушителен шум, все едно микрофония. Микрофония няма как да е щото нямам микрофон. Any ideas? :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намали инпута от програмата и се увери, че микрофонът е мутнат от миксера на саундкартата (нищо, че не е свързан). Скайп може да прави проблем, като мутнеш микрофона, спри скайпа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Микрофона си е мутн-ат, ся ще проверя другите работи, секудна :girl_cray2:

 

Не става, намалям инпут-а, не става, спирам скайпа, пак си пищи ;( А тва за Record - Line-in откъде :D? сори че съм малко БОТ, ама.. :D

Редактирано от gooshee
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Първо провери аудио настройките на guitar rig-a дали си избрал асио драйвера на аутпут дивайс. После виж настройките на саунд картата (предполагам, че си с дънна) и дай mute на Line-in и Microphone (най-сигура е да пробваш всичките докато не спре шума:punk_guitar:

В настройките на картата се влиза Start/Accssesories/Entertainment/Volume Control

Успех :headbang:

Редактирано от d1storted
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

При мен беше точно обретното.След като инсталирах седмицата-нещата заспаха.Сега няма абсолютно никакво закъснение,докато с XP то ,макар и малко, но все пак се усещаше.Не съм инсталирал нищо друго освен Guitar rig 4,ASIO4ALL,естествено- всичко за Windows 7.Мисля , че нещо не правиш както трябва в настройките на рига.

п.с.Картата ми е Реалтек.

Редактирано от dnvelev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте. От скоро съм с Windows 7 64 bit. Преди това бях с XP 32 bit. и ползвах Turtle beach карта с Guitar Rig 3 и ASIO драйвъри. На тази карта се включвах специално за да свиря, защото през вградената имаше брутален шум и беше ужасно мазало като цяло.

 

За win 7 обаче няма драйвъри за тази карта ( Turtle ) и за мой късмет китарата си тръгна перфектно и на вградената - може би заради новата ОС - незнам.

 

Проблемът обаче е в това че когато Guitar Rig-a е пуснат пръв, след него каквото и да пусна няма звук. И на миналия win имах подобен проблем, но той беше в това че преди Guitar Rig-a ако пусна нещо самия той не работи, но ако го пусна него пръв и после някаква музика - всичко си работи идеално.

 

Сега трябва да гася всичко за да работи GR и съответно да го изгася него за да пусна какъвто и да е звук, което е изключително дразнещо, защото немога да ползвам GR успоредно с каквото и да е било парче.

 

Четох доста и единственото което дават като инфо и от Native Instruments и по форумите е че трябва да съм с карта която поддържа ASIO драйвъри, а след като са тръгнали на тази и всичко работи значи този проблем не ме засяга, а решението е другаде.

 

Ако някой е имал подобен проблем и съответно го е решил моля да сподели :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.