Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

разликата този път е доста голяма

дори стари пресети правени с v3 звучат различно - като пусна един и същ пресет един до друг с gr3 и gr4 - старият звучи глухо, дори старите GR3 версии на matched cabinets не звучат както във gr3, а за новите да не говорим - съвсем различно.

има по добър phase-alignment и във новите и във старите matched cabinets, и във control room който пък е невероятен - този път импулс респонсите на кабинетите са правени с помоща на добри продуценти :)

Редактирано от scaldor
  • Отговори 1.1k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

ето един пример за разликите в звученето:

gr4mc3_gr3mc3_gr4mc4.mp3

една и съща тема изсвирена по два пъти:

1. GR4 с Matched Cabinets от GR3

2. GR3 с Matched Cabinets от GR3

3. GR4 с Matched Cabinets от GR4

(GR - Guitar Rig)

(GR4 съдържа освен новите версии на Matched Cabinets, също така и тези от GR3 - за съвместимост)

средната версия е оригинала, който съм правил с GR3 - разликата е доста отчетлива - доста по меки среди от тези в GR4

Отговорено

http://www.4shared.com/file/137451142/e8db...mple_randy.html

Няхехехе :) Маршалчето звънти (глухия звук е от китарата по-скоро). Някои от фабричните пресети са си krieg направо, има една на Ингве дето белите Стратове ше я скъсат :Д Повече товари проца, но звука си е една идея по "believable". Някой ден ше си я купя 'щото такова нещо не бива да се пиратства.

Отговорено
3. звучеше най-зле от всички (става въпрос за по 4 такта нали? и сменяш пресета)

1. звучеше най-добре :cheers2:

да 4 такта, и си прав че новите версии на Matched Cabinet в случая звучат по зле(3-та част от примера)

а между другото playera в zippyshare смачква ужасно mp3-to(явно го ре-енкодва) - най добре да се чуе като се download-не

Отговорено

Днеска разцъках ГР4 и установих , че както и предишните версии - нищо не става от тая програма . Не звучи добре и това си е ....Слушах демо в интернет и звучи добре , но като подрънчах малко около час установих , че или тези по клиповете или ползват някакви допълнителни джаджи или просто на моя комп не се получават нещата . Не ми харесват и ефектите на ринга - дилейте са много странни , ривърба също. Предполагам , че професионалистите от форума / тука има такива без съмнение / ще докарат приличен звук с ГР4 , но за хората като мене дето не им се занимава по 5-6 часа няма шанс . От фабричните прести намерих два три дето стават поне за блус .

Не ангажирам никой с мнението ми , хубаво е да се пробва , но Оверлоуд ТН1 бие Рига към момента и то в пъти .

Отговорено
Вече има и "crack" :D:cheers:

...мда ... момчетата бързо пипат ... браво на тях :godbless:

.... засега работи без проблем все едно че е истинско всичко :headbang: ....

... не само че бачка ами направо добре си бачка :hysterical: ... даже спретнах набърже едно демо което заедно с направените преди мен да даде идея за тези които все още се чудят какво е по различното .... демото е наистина набърже направено с идеята да използвам максимално количество присети - в случая съм ползвал 5 присета - един е от така наречените дабъл присети - ще го чуете в набивките , първата рифова тема е някакъв присет на Ингви , във втората част са присети от хеви метал комплекта - два разделени на 70 процента в двата канала , а в последната част набивките са същите от първата само дето солото е с някаква по страна бленда - не бях свирил досега с такава , но ми се стори интересна ... както и да е ... надявам се да съм бил полезен ... и пак казвам - парчето е правено набърже , така че ще съм благодарен ако не вземе да се заяждате :D;) ... майтап бе - ако ви се заяжда , заяждайте се кво да правя .. да е весело

... ето и парчето ЛИНК

.... живи и здрави бъдете . Цеко :headbang:

Отговорено (Редактирано)

Семплите и на Митака и на Занев са много интересни! Ето и от мен нещо по-различно направено с блендите на У2 и малко игра с волуме-потенциометъра.

http://www.zshare.net/audio/666557637f68963b/

Поздрави!

Данчо

П.С. При конверсията към МР3 и ъплоуда се появи някакъв шум, но няма как да го оправя.

Редактирано от visiondann
Отговорено

Слушайки семплите,разбирам че се опитват да избягат от "пластмасовия" звук,който успяха да постигнат в гтр3 :thumbdown: /ако семплите-визирам Налбантов,са направени коректно-т.е.,без никаква пре-,и пост-обработка и страничен хардуер :yes: /.Май и аз ще го пробвам-харесвам го заради многото ефекти...

Отговорено

мноу яко

бях си правил разни присети на GR3 и малко ги поразбазиках на 4ката и ми се стори,че звучи къде-къде по-яко. (естествено пак малко "със запушен нос", ама толко - кат' не разбирам...)

не ми критикувайте свиренето, знам само част от интро рифа на laid to rest :cheers2:

не смятах, че ще го качвам тука ама ми хареса като звук

http://www.4shared.com/file/139842824/501b...4min_lignq.html

Отговорено

абе странна работа. с моята ненормална китара се чува адската микрофония, а като завъртя волумето на 0 и забръмчава. друг със същия проблем?

поправка - микрофония има дори когато няма нищо ръгнато в line in, дори преходник. звукът се променя като бъзикам buffer size-а на asio4all.

Отговорено

От къде намерихте крака??? Моля ви кажете,днес за 30мин много се зарадвах на програмата ама свърши. Моля ви кажете къде е крака! Иначе програмата е прекрасна, аз лично забелязах че докато в 3ката звука умира спр бързо тук в 4ката почти не се забелязва, даже и нойз римувър му сложих и състейна е добър а и звученето е прекрасно и няма такава силна нужда от нойз римувър. Ама искам крааак!!!