Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Това в дъното на първата ти снимка.

Като дадеш на Options и там в менютата извадиш Recording плъзгачите, трябва да дадеш "select" на входа, към който е включена китарата.

• Отговори 1.1k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

или проблема ми е в звукавата карта или аз немога да направя нещо както трябва ... Благодаря все пак на всички за помоща :-(

Отговорено

Здравайте, искам да помоля за малко помощ относно Guitar Rig 2. Когато си пусна програмата освен звука от китарата излиза много силен шум и пръщене и се разваля целия ефект от свиренето. Има ли някакви драйвери или настроики които да направя за да се махне шума или поне да го сведа до минимум и да си звучи чистия звук от китарата. Като драйвер използвам ASIO, а шумът се появява само като използвам дисторжън, при акустичния ефект го няма. Моля ако някой може да помогне да пише. Благодаря предварително. :):)

Отговорено

ако искаш да свириш с някоя мп3-ка може да си пуснеш музика през аудио плеъра на ГР3

инъче тая карта свири само от един източник, много куцо, но тва е положението

доста добър хардуер зад доста смотани драйвери, тъпото е че не са ги ъпдейтвали вече към година, а и оня ден креатив уволнили 50% от персонала си... положението не е розово

Отговорено (Редактирано)

Знащи щом онборд кодека на всички креатив Sound Blaster платки до сега беше ac97, догодина да очаакваме новите революционни X-Vintage платки с 8-битово АЦП... ;):)

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

Отдавна не съм ползвал Guitar Rig 2, имам следващата версия, но мисля, че интерфейсът е подобен. Вляво, под Browser|Components|Options, има Amps|Dist|Comp|EQ|Vol и т.н. Цъкаш на това "Vol" и би трябвало да ти излезнат Volume Pedal|Limiter|Noise Gate|Noise Reduction. Последното, или последните две ги хвани с мишката и ги издърпай вдясно, където си редиш останалите ефекти. Може да отнеме от шума...

Отговорено

пак има шум, но си качих 3-ката, много по -добра е и там го няма шума, но пък за нея не мога да намеря крак. някой мойе ли да ми каже от къде да го сваля. Благодаря!!!

Отговорено

Извинявам се ако вече досаждам с въпроси, но имам още едно питане. Значи... пускам си гитар риг 3 и почва едно адско пищене, много яко изкривяване. Търсих из форума такива теми, но не открих, затова питам ако някой знае от какво е да пише. Докато свиря няма проблем, но в момента в който пусна струните и започва. Китарата ми е включена в лай ин, не е в микрофона. от какво може да е и как да го оправя???

Отговорено

Точно в Лайн Ин е по-добре да бъде. Самия софт си има малък шум, като го комбинираш с липсата на преамп или ДИ Бокс и особено кофти китара... могат да се получат завидни шумотевици. :recourse:

Поиграй си с врътките за нивата на входния и изходен сигнал на самия Гитар Риг! Опитай и различни и не толкова напомпени пресети, например клийн някакъв.

Инак 3-та версия е по-яка, да! :greenangel:

Отговорено

Ами пробвах и с врътките, намалих входния почти до минимум, но пак го има тва кривене. Когато е на клиин няма проблем, звука е перфектен, но пусна ли дисторжън и става мазало, и то както казах само когато не свиря, дръпна ли струна тва нещо спира. Благодаря за помощта, ще го мъча някак си :recourse:

Отговорено

Нищо чудно да е шум от самия софт, аз поне като пробвах си шумяха мощно драйв пресетите. Пробвай различни. Из нета има за сваляне разни потребителски пресети, Налбантов беше пращал едни готини, макар и за по-старата версия (те пак ще бачкат)...

Отговорено

... Не глави, ами звук. (отмениха училище днес заради поледицата :thumbs_up: ).

Та... преди около месец си взех китарка и кубе и си свиря на тях и не ми се беше налагало да свиря през лаптопа(гитар риг(и да свиря на лаптоп)) до сега. И сега като почна да свиря и примерно ударя един power chord и го оставя да да звъни(не го заглушавам) тона след много малко време спира сякаш аз съм го спрял.

Ето семпъл -> http://www.4shared.com/account/file/805491...63190/fuck.html

Свиря с лаптоп както казах и съм сложил драйвърите asio4all и не знам защо става така. Преди свирих с една кремонка на един по - стар и по гаден лаптоп и нямах такъв проблем.

Ако някой има решение по - въпроса, благодаря предварително, ако ли не, здраве да е! :thumbs_up:

Отговорено

Не е от това. Прави го и без нойз гейт... Свалих демото на reValver mkIII и има същия проблем. Сигурно е заради саундкартата. Не знам и аз.