urgent Публикувано Януари 22, 2018 Публикувано Януари 22, 2018 Здравейте, интересно ми е някой има ли впечатление/притежава ли: https://marshallamps.com/products/amplifiers/dsl-series/dsl5c/ Поръчал съм го и ще го изпробвам лично след няколко дни, но нямам голям опит с различи апаратури, в Youtube звучи много добре, но все пак бих се радвал да чуя и вашето мнение. Идеята на покупката е домашно свирене и записи в домашни условия с добро звучене при по-ниски нива на шум. Цитирай
Пламен Миланов Отговорено Януари 24, 2018 Отговорено Януари 24, 2018 Не притежавам този усилвател (нито какъвто и да е лампов усилвател все още), но от ревютата които съм изгледал за DSL5C мога да кажа, че е адски шумен и има прекалено много гейн (по мой вкус). НО... ако си решил да го купиш и наистина ти харесва , сега е момента защото е намелен на на 505 лева от 1093 в (не знам дали е разрешено да се постват линкове към такива сайтове) МЮЗИКУЪРЛД! Цитирай
Ламби Отговорено Януари 24, 2018 Отговорено Януари 24, 2018 Е как може да даваш акъл за нещо дето си го виждал на картинка. Цитирай
Пламен Миланов Отговорено Януари 24, 2018 Отговорено Януари 24, 2018 ами не искам да подведа автора на темата, но изгледах много демота на това комбо и във всяко едно се усеща много силен и дразнещ шум и затова хората бързат да намалят с волюм контрола за да не излезе наяве. Колкото до гейна - звучи сякаш има много гейн в това комбо. Поне много повече отколкото аз примерно бих желал и така го и на писах в другия коментар "(по мой вкус)". Единствения "акъл" който дадох беше - ако човекът си го е харесал, да действа докато а намален с повече от 50% във въпросния сайт. No need for hate Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 25, 2018 Отговорено Януари 25, 2018 Ето ТУК има една нелоша тема. Не съм я чел в детайли и не цялата, но има снимки отвътре, размисли на един майстор, отзиви от проби... Изглежда прилично вътре. Добрата вест е, че няма (уж) транзисторно диодни стъргалки. Но първо е комбо, второ говорителчето е доста ялово и трето тази "крайната" лампа няма да се представи кой знае колко добре. Все пак са сложили скъпичка (ТАД), което е плюс. Цитирай
urgent Отговорено Януари 25, 2018 Автор Отговорено Януари 25, 2018 Всичко съм изчел и изгледал каквото имаше налично и пак се стига до извода, че трябва да се чуе на живо и да попаднеш на бройка останах с впечатление, че това дали е шуми зависи от качествения контрол, който е гледал конкретния amp. Някои не шумят, а дори имаше и човек, който показва от къде идва смущенията и шума при свободни струни (нещо свързано с Loop изхода и другите кабели минаващи вътре и много лесно реши проблема като ги раздалечи). Днес ми се обадиха, че е пристигнал, но ще мога да видя чак в Събота и ще пиша резултат Благодаря на всички, които се включиха по темата Цитирай
dibi Отговорено Януари 31, 2018 Отговорено Януари 31, 2018 Би ли изказал мнение от първа ръка за Маршалчето, защото и аз съм му хвърлил око, особено на тази цена Цитирай
urgent Отговорено Февруари 1, 2018 Автор Отговорено Февруари 1, 2018 Ами общо взето звука му е супер як, изкефи ме адски много, но в крайна сметка се отказах понеже мисля, че въпреки добрия звук и цена не е подходящ за мен: 1. Беше ми странно лампов амп на слушалки, супер екстра, но чистия канал няма волум и доста "надува" главата когато свириш на слушалки, с ултрагей канала няма проблем. 2. за домашни условия може да свири наистина доста тихо, но има един постоянен бъз (който колко по-усилен е толкова повече се чува), сигурно може да се заглуши с нойз гейт... в Youtube, има клип, който показва, че проблема е от кабелите на Send-Return Не знам реално дали е така или не. 3. Когато сложиш ефекти в Send-Return при натискане има леко пукане при включване и изключване на ефекта. И в крайна сметка понеже ще го само в къщи за домашно свирене и записи май ще търся нещо транзисторно от по-високите класове и така надявам се да съм бил полезен... Цитирай
dibi Отговорено Февруари 1, 2018 Отговорено Февруари 1, 2018 Ами да всъщност, защото и мен ме интересува нещо за домашни условия, което да вади приличен звук при тихо свирене и май май, няма да е лампово. Въпроса е, че нямам представа до 400-500лв. какво изобщо си заслужава в момента, и с колко по-малко пари мога да се размина. Цитирай
urgent Отговорено Февруари 2, 2018 Автор Отговорено Февруари 2, 2018 От известно време гледам един транзисторен амп BOSS Katana 100. Изгледах всичко де що има в Youtube, по форуми четох и почти няма негативни коментари за него. https://www.thomann.de/gb/boss_katana_100.htm Гледам, че има всичко необходимо: с 12-ка говорител, Send-Return, USB, изход за слушалки, Line Out за записи, контрол на нивото на звука на 100, 50 и 0,5 вата, акустичен усилвател. Освен това има и фуут суич за него, който се купува допълнително около 180-200 лв. с който може да сменят ефекти канали и всичко останало при сирене на Live. Aко не свириш на живо с него в коментарите казват, че не е задължително да го имаш просто трябва да си сменяш нещата от копчетата и врътките. Единствените неща като минуси, които прочетох е, че няма вграден тунер и Looper. Цитирай
dibi Отговорено Февруари 2, 2018 Отговорено Февруари 2, 2018 Хмм 50 ватовия модел ми хвана окото. Честно казано ме привлича и факта, че има опция за 25 и 0.5 вата, защото ми е най-важно да мога да го ползвам вкъщи. Поради тази причина заглеждам и Vox VT20X модела. Доста добри отзиви има и за него, а и не мисля, че вкъщи мога да ползвам повече от 20 ватово комбо. Цитирай
urgent Отговорено Февруари 2, 2018 Автор Отговорено Февруари 2, 2018 В къща всичко може, ама в апартаментите... ами пообиколи разгледай, ако си от София ще е доста по-лесно Наскоро се отвори и още една тема "Съвет за лампов усилвател за домашни записи и репетиции" може да погледнеш и там все още е на първата страница Цитирай
svet.k Отговорено Февруари 16, 2018 Отговорено Февруари 16, 2018 Аз да кажа първи впечатления от въпросния амп, не можах да устоя на цената. За да е приличен хай-гейна трябва да се усили доста а в такъв случай комшиите почват да тропат от почти всички страни, аз проблема го реших с буустер - така и доста тихо звучи гот. Има наистина един шум, който не зависи от никви корекции, има го и на клийн и на гейн, един и същ, мен не ме притеснява особено. Бутона за намаляване на силата на звука, не е толкова ефектвен колкото на демотата в ютюб, като цяло има доста разлики в "двете картинки". Но до тук с критиките, ампа е доста приличен като звук, свиря предимно тежки неща, и мисля че е подходящ за целта. Приема добре дисторшъни и процесори, чистия канал е приятен, не много оцветен, като има чист тон и на гейн канала. Добре е на палм мютинг и лийд. Тона е модерн, за мен не е подходящ за блус да речем и подобни. Ако има възможност да се усилва повечко, мисля че си струва. Цитирай
Claypool Отговорено Февруари 16, 2018 Отговорено Февруари 16, 2018 Истината е, че 5-ватов усилвател вкъщи е много. 1 ват е напълно достатъчен. На моя 5-ватов съм му шибнал атенюатор. Цитирай
Ламби Отговорено Февруари 17, 2018 Отговорено Февруари 17, 2018 И освен да генерира допълнителен шум каква друга работа върши атенюатура на 5 вата.Гейн,хедрум,качество на звука по принцип липсват в малки мощности,но брум дал господ.Даже и на концерт амповете не се усилват на 10 а колкото е необходимо. Цитирай
Recommended Posts