Tomov Публикувано Февруари 20, 2007 Публикувано Февруари 20, 2007 Така, видях, че тонове е изписано за тунерите - кой хроматичен, кой - не... Но като си разглеждах сайтовете на BOSS u KORG гледам на места Chromatic tuner и на други - Automatic Chromatic tuner... Въпроса ми е, каква е разликата между двете (1) ? И KORG GT3 или BOSS TU80 (2) ? Въпросите май станаха два но, моля да ме посъветвате. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 20, 2007 Отговорено Февруари 20, 2007 хроматичният тунер показва всички 12 полутона, и отклонението от тях(обикновено със картинка на стрелка върху дисплей, или с истинска стерлка(ако е стар, аналогов тунер)или пък със светодиодна скала, или пък с цифри.... Автоматичния тунер не съм сигурен какво точно означава. Цитирай
stanbog Отговорено Февруари 20, 2007 Отговорено Февруари 20, 2007 мисля че при автоматичните хроматични тунери не е възможно да се смени референциалната честота, т.е. те са заковани на А=440. ако тунерът не е "автоматичен", тогава тази референция може да се промени. но не сам 100% сигурен. Цитирай
Tomov Отговорено Февруари 21, 2007 Автор Отговорено Февруари 21, 2007 Аха, това за референциалната честота не го знаех. Възможността да се променя тази честота от 440 Хц нагоре и надолу, това за настройка на други музикални инструменти ли е предвидено ? И ако ще си настройвам само електрическа китара и чат-пат акустична, и автоматичен би ми свършил работа, нали... Цитирай
stanbog Отговорено Февруари 21, 2007 Отговорено Февруари 21, 2007 ами не, по принцип си е пак за китари, просто някои хора обичат да си играят например (ако не се лъжа) Dimebag си настройваше китарата на А=445 или нещо подобно. при всички положения ако се опиташ да свириш заедно с някой албум на Pantera ще има съвсем леко разминаване. сьщия проблем ще има и с Metallica - Ride The Lightning (целия албум), само че там причината е, че са забързали лентата за да са по-бързи песните според мен "нормалния" хроматичен тунер е напълно достатъчен. Цитирай
TONY Отговорено Февруари 21, 2007 Отговорено Февруари 21, 2007 аз пьк ще ти препорьчам и китайската марка Quick Tune Rising Forse - ги внася вече сума ти години го ползвам - без никакви проблеми а преди това имах и на бос и на корг - но нямам добри спомени(поне моите не бяха надежни - но пьк бяха купувани секьнд хенд - тогава нямаше в магазина,както сега) а за професионално настройване си има рак тунери на корг аз имам доста прецизен тунер в ТС електроник джи мейджьр и него бих ползвал например при запис ако обаче си на репетиция - Куик тюна или например вградения тунер в зум сапунерките - вьрши достатьчно добра работа Цитирай
AXE Отговорено Февруари 21, 2007 Отговорено Февруари 21, 2007 KORG-a с тая диодна скала изобщо не ми изглежда прецизен, Боса изглежда по-прецизен и красив Освен това има метроном - може да не ти трябва, ама ако са на една цена, по-добре да има Цитирай
разбойник Отговорено Февруари 21, 2007 Отговорено Февруари 21, 2007 Аз не бих си взел тунер без възможност за промяна на честотата. За пример ще дам сегашната ни банда - за да се настроим с китариста (който има тунер с фиксирана честота в процесора) аз съм нагласил тунера си на екзотичното ла=439 херца. Интересното е, че и двете са на Корг. Цитирай
Overdrive Отговорено Февруари 21, 2007 Отговорено Февруари 21, 2007 аз имам някакъв стаг, който се води "автоматичен хроматичен" и има промяна на честотата от 435 до 445хз!! може би тва е само някакъв търговски трик Цитирай
niki123bg Отговорено Февруари 21, 2007 Отговорено Февруари 21, 2007 Аз съм с Boss TU80. Върши работа. Настройвам си с него ел. китари, бас (5 струнен), акустични китари, та дори и една цигулка. Не е връхта на сладоледа, но става. Метрономчето също не е лошо. За KORG нямам идея - някои адаши басисти много им хвалят тунерите Цитирай
Tomov Отговорено Февруари 21, 2007 Автор Отговорено Февруари 21, 2007 (Редактирано) Благодарско за обясненията. Взех си KORG GA-30, който е с фиксирана честота, но засега ми е напълно достатъчен, занапред ще мислим за друг, ако (като) стане нужен. Със здраве и Наздраве! ЕДИТ: Сега забелязах, че е отбелязан диапазона 430-450 Хц, което е добре... мисля. Редактирано Февруари 21, 2007 от Tomov Цитирай
Recommended Posts