Manolev Отговорено Февруари 23, 2007 Автор Отговорено Февруари 23, 2007 Аз също доста се чудих относно JS100. В крайна сметка предпочетох по-добрия вариант 2-ра ръка и си взех JS1000. Скоро се надявам да спинкаме заедно и ще дам отзиви... На каква цена? Пиши на Л.С, ако искаш. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 23, 2007 Отговорено Февруари 23, 2007 Емии 750$ с фрий шипинг в США (включва метален флайт кейс). После един френд ми я донесе до Украйна, откъдето трябва да ида да си я взема. Надявам се идния месец. Цитирай
gpav Отговорено Март 1, 2007 Отговорено Март 1, 2007 (Редактирано) Един въпрос Ibanez JS100 JS100 не ли са сигначър модел на Джо Сатриани! Тва го четох някаде след като гладах G3 в Токио! И цената беше над 2000 лв (говоря за JS1000 базов модел) Редактирано Март 1, 2007 от TheWhiteGhost Цитирай
synchu Отговорено Март 1, 2007 Отговорено Март 1, 2007 Не мога нещо да схвана - питаш ли, споделяш изведнъж обхванали те мисли ли, пръскаш чар ли ? Честно. 3 страници тема за JS100 има и поне пет мнения за JS1000. Ако нямаш какво да напишеш - хвани посвири Цитирай
gpav Отговорено Март 1, 2007 Отговорено Март 1, 2007 Нито едно от трите! А и днеска свирих 3 часа! А мисля че бях я видял като обикалях по магазините да си търся китара ! За тва реших да се обадя ! Ама не сам видял че са писали че е от моделите на Joe Satriani !! така че сори Цитирай
bigjav Отговорено Март 2, 2007 Отговорено Март 2, 2007 Чувам, че чичо Сач щял да минава в отбора на Мюзик Мен?! Би ли споделил някой, който има JS 1000 дали грифа му е като на 100-цата? Т.е. подобен на фендер грифа? Така и не мога да свикна на китари, в чието тяло непрекъснато да си удрям ръката. Не мога да приема за удобна и елегантна китара, чието тяло излиза 4-5 см под нивото на грифа при сглобката им. Разбира се това съм аз, има куп световноизвестни, които забиват страшно точно с такъв тип китари... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 3, 2007 Отговорено Март 3, 2007 За Мюзик Мен не съм чул. Гледах видео, в което обясняваше, че ще има нова сигнатурна китара, която ще се отличава страшно много от досегашните му. Но пак ще е Айбънез. Тей че надали ще съгреши... Грифовете са еднакви почти. Уж на 1000 модела е по-читав, но като размер са еднакви. Има ги в нета на схемички. И на мен не ми е удобно да са толкова високо струните от тялото. Китката ми се изчеква и ми се губят струните и ми куца палм мютинга. Кофти е... Цитирай
HotWired Отговорено Април 8, 2007 Отговорено Април 8, 2007 Пичове, четейки поста на Мanolev- преди месец постнат, и аз съм изправен пред същата дилема : немога да си купя Gibson- много са скъпи, че на всичкото отгоре и ги няма в БГ, и затова се спирам на JS100 като ще сменя фабричните адаптери на Ibaniz с Dimarzio - FRED / PAF Pro. Бих искал да попитам има ли някакви проблеми при смяната на адаптерите, понеже новите адаптери са с четери извода+екранировка, а на AH1/AH2 са с по 2 извода+екранировка(маса). И ако някой може да обясни за Humbacker-ите FRED/PAF какво представлява "coil tap" понеже в JS100 няма "coil tap" може ли лесно да се сменят без да сменям потенциометрите и т.н. P.S. KKertev, сподели моляте впечатленията си от новия JS100. Цитирай
stratocaster Отговорено Април 8, 2007 Отговорено Април 8, 2007 (Редактирано) нищо сложно няма в смяната на адаптерите просто даваш на късо вътрешните краища на намотките на адаптера и го връзваш 1-вия кабел е началото на първата 2-рия е края на 1-вата намотка 3-тия е началото на 2-рата 4-тия края на втората даваш на късо 2-рия и 3-тия, а 1 и 4 си ги връзваш както си е бил стария адаптер разбира се може да експериментираш и с други варианти ама според мен няма смисъл иначе ако си фен на гибсън, тоя ибанез ще ти е терсене също така ако си свикнал със стандартния тип ибанез РГ - Джи Ес-а няма нищо общо аз си признавам откворенно че на Джи Ес ми е супер терсене и много ми е трудно да свиря на такъв. това с високите струни над тялото е кошмар не че на другите мога кой знае колко ама...... Редактирано Април 8, 2007 от stratocaster Цитирай
kkertev Отговорено Април 9, 2007 Отговорено Април 9, 2007 (Редактирано) Пичове, четейки поста на Мanolev- преди месец постнат, и аз съм изправен пред същата дилема : немога да си купя Gibson- много са скъпи, че на всичкото отгоре и ги няма в БГ, и затова се спирам на JS100 като ще сменя фабричните адаптери на Ibaniz с Dimarzio - FRED / PAF Pro. Бих искал да попитам има ли някакви проблеми при смяната на адаптерите, понеже новите адаптери са с четери извода+екранировка, а на AH1/AH2 са с по 2 извода+екранировка(маса). И ако някой може да обясни за Humbacker-ите FRED/PAF какво представлява "coil tap" понеже в JS100 няма "coil tap" може ли лесно да се сменят без да сменям потенциометрите и т.н. P.S. KKertev, сподели моляте впечатленията си от новия JS100. Така да ти кажа първо че когато си вземеш адаптори Димарзио,с тях има книжка с подробно описанйе за това как се връзват,няма да имаш проблем.А относно впечатленията за JS100........... За мен няма друга такава китара,толкова удобна.Имам RG250DX, Еми неможе да става сравнение, Когато я купувах имах вазможност да пробвам и JS1000:JS2000. Лично за мен тази ми беше най-удобна /не заради средствата,имах средства достатачно/но това беше моят избор и вобще не съжелявам.Смених и двата адаптора защото AH-1:AH-2,Имат много среди,и сега съм повече от доволен.флойдът е Edge Pro II,И няма мърдане на каквито и щеш издевателства. ТОВА Е ЛИЧНО МОЕ МНЕНЙЕ!!! Надявам се да съм ти бил полезен. Поздрави:ККертев Редактирано Април 9, 2007 от KKertev Цитирай
Vinetu Отговорено Април 9, 2007 Отговорено Април 9, 2007 Внимавай с новите Js100, ако ти се свири на ибанез с гриф дебел като на стагг, взимай го. Обаче друг е въпроса с JS100 преди 1995. Цитирай
kkertev Отговорено Април 9, 2007 Отговорено Април 9, 2007 Внимавай с новите Js100, ако ти се свири на ибанез с гриф дебел като на стагг, взимай го. Обаче друг е въпроса с JS100 преди 1995. Съжелявам колега,незнам откаде си достигнал до този извод но ТОВА ВОБЩЕ НЕ Е ВЯРНО!!! Цитирай
Vinetu Отговорено Април 9, 2007 Отговорено Април 9, 2007 (Редактирано) Тест при бат Икономов с мр. Налбантов . И ако си пипал old scool ибанез ще разбереш за какво ти говоря. Редактирано Април 9, 2007 от Vinetu Цитирай
Recommended Posts