H.R. Публикувано Септември 25, 2017 Публикувано Септември 25, 2017 Здравейте, Китарката е с HSH - Dimarzio/IBZ - определено не стават за стила. Пробвано и доказано на други китари със същите адаптори. Сигурно най-добре е да сменя целия сет. - Bridge e сравнително тих и мътен , Middle - Single (макар че почти не го ползвам) е доста тих. Neck да приемем, че засега се търпи. Поне на първо време да е само Bridge. Просто нещо известно и пробвано от Dimarzio и Seimor Duncan. Стиловa ориентация на звука Arch Enemy, Children Of Bodom, Dream Theater - все някакъв Extreme High-gain. Обичам да правя шред и флажолети на ниските струни/тонове (е и на високите). Из цялото море от адаптори : Seymour Duncan TB-14 custom 5 - bridge Seymour Duncan HS-2 Jazz - neck Seymour Duncan SH-10 Seymour Duncan Custom 5 SH-14 Seymour Duncan SH-8B BK SET - Seymour Duncan Nazgul/Sentient 6 Set BK SET - Seymour Duncan Black Winter Set - интересно SET - Seymour Duncan SH-6 Set Distortion Mayhem __________________________________________________ DIMARZIO DP192 BK AIR ZONE™ DIMARZIO DP255F BK TRANSITION™ BRIDGE F-SPACED (Steve Lukather) DiMarzio DP 159FBK Evolution Bridge Цитирай
chris_barnes Отговорено Септември 25, 2017 Отговорено Септември 25, 2017 Имам мейхем сет в лес пол и съм супер щастлив. За това, което си посочил, най-добрия ти вариант е емг сет. Ако имаш денги, по-новите модели. Ако бюджета е по-ограничен, класика 81/85. Сингъл не мога да препоръчам, не ползвам. Задължително ги вземи нови с всичко нужно за монтажа от оторизирания дилър, защото емг имат доста китайски ментета Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk Цитирай
TARTO Отговорено Септември 25, 2017 Отговорено Септември 25, 2017 за ментаците EMG , лесно се разпознават и на вид и по звук Цитирай
Zlatanov Отговорено Септември 25, 2017 Отговорено Септември 25, 2017 DiMarzio Crunch lab е доста готин за метъл, имаме в репетиционната 7-струнната му версия на най-евтиния възможен 7 струнен Jackson и разбива стоковия ми Prestige откъм звук, така че мисля, че е ок за метъл и то доста. Свирим дет метъл, ако това има значение. От това което слушам по демотата из тубата и Evolution-a би се държал добре, аз съм се спрял на него, но пак 7-струнната му версия. EMG-тата са мега куци адаптери, според мен и много други, но в крайна сметка всеки с вкуса си. Дънканите нямам идея, никога не съм имал пряк досег с тях. Но пак по демотата си звучат добре. Цитирай
H.R. Отговорено Септември 26, 2017 Автор Отговорено Септември 26, 2017 Намерих едно показателно видео, което е точно по темата. Едната и другата страна. Моят случай е точно, като червената китара - марка, материал на тялото и пасивни адаптор www.youtube.com/watch?v=XSecJadCLH4 EMG сякаш вадят по-напомпан звук, но пък при риф/солото към 1:45 пасивните звучат по-отчетливо и натурално, а активните по-пластмасово и сякаш леко замазано. Не искам да взимам страна - просто моментно мнение. Сигурно ако хвана китара с 81/85 ще намеря пък други предимства - нещо друго което ми харесва. То затова една или две китари не стигат . Цитирай
H.R. Отговорено Септември 26, 2017 Автор Отговорено Септември 26, 2017 (Редактирано) Накрая дилемата остава между : Dimarzio D-Activator Bridge DP220 FBK Dimarzio DP 159FBK Evolution Bridge Редактирано Септември 26, 2017 от H.R. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 27, 2017 Отговорено Септември 27, 2017 Дънканите са голяма сила! Сложих на две китари такива и направо излетяха в космоса. Силно анти-фен съм на EMG и активни разни боклуци... Jeff Waters много добре беше обяснил в едно клипче защо са гадни активните адаптри. Цитирай
H.R. Отговорено Септември 27, 2017 Автор Отговорено Септември 27, 2017 Вече поръчах един - Dimarzio DP 159FBK Evolution Bridge - гледах клипове, сравнявах, четох мнения ... - глава кошница По описание и мнения ми се стори най-подходящ - за тяло от по ниско-средно звучаща дървесина - махагон или липа (Basswood) , За Floyd Rose бридж - индекс F. Не чак-чак толкова подчертани ниски за метъл, но страхотни средни и високи хармонии и разделно чуващи се струни - за мен също не от без значение. По клиповете обаче чувам чувам и хубави ниски при ритъм и шред. Другият възможен беше този: DiMarzio D Activator X Bridge DP 222 BK - по-скоро за метъл , макар и пасивен докарващ динамиката на активен адаптор без да се губи чувството за натурален тон на пасивен. Докато не се монтира в китарата и да се пробва с всички други обстоятелства и стила на свирене, не може да има ясна преценка. Да при Duncan също има много добри образци. Първата проба ще бъде с Evolution-a. Когато дойде и го сменя - ще напиша отзив. Благодаря на всички отзовали се ! Цитирай
H.R. Отговорено Ноември 27, 2017 Автор Отговорено Ноември 27, 2017 Дано не става досадно, като събуждам малко позаспала от два-три месеца тема, но обещах да напиша отзив. Смених bridge адаптора Dimarzio/Ibz с Dimarzio Evolution DP159 FBK и посвирих. (Индексът F означава floyd rose/tremolo - тези мостове обикновенно са малко по-дълги от другите (2-3 mm) и затова тази модификация адаптор е малко по дълъг (2-3 mm) за да се озоват струните точно над точките/полюсите. При Seymour Duncan например такива адаптори ги наричат Trembucker) Определено звукът при басовите струни се промени - няма го това омазване и звучи отчетливо. Рифове, шредове и т.н. вече са друга бира. Има и една идея повече ниски. Останалите показатели - състейн и хармонии ми се струват еднакви за двата адаптора - определено добри по моите критерии. Надявам се да бъде полезно за някого. 1 Цитирай
Acei Отговорено Ноември 27, 2017 Отговорено Ноември 27, 2017 от тия що си изброил за бруталности са ето тази двойка SET - Seymour Duncan Nazgul/Sentient 6 Set BK Но, ако искаш да си направиш китарата като хората може да погледнеш и към Lundgren М6/7/8/ в зависимост от броя струни Също така Bare Knuckle Warpig (любимите ми) Bare Knuckle Ragnarok Bare Knuckle Juggernaut Bare Knuckle Painkiller Другото, което може да направиш и със сигурност ще е по-евтино е да си вземеш някакъв клийн бууст, ако свириш в нисък строй е много добра идеята клийн бууста да е за средните честоти 1 Цитирай
jorog Отговорено Ноември 27, 2017 Отговорено Ноември 27, 2017 (Редактирано) Понеже знам как звучи Еволюшъна и не бих го препоръчал за метъл.Има едни среди и нищо друго. На Dimarzio бих препоръчал - D-Sonic ,D-Activator ,Crunch Lab ,Super 3 ,Titan. ,Imperium , На Seymour Duncan - Custom ,Black winter ,Omega ,Pegasus ,Nazgul ,Alternative 8. https://www.youtube.com/watch?v=KbRlcdNHYDM https://www.youtube.com/watch?v=4yFm-eQ05Rw https://www.youtube.com/watch?v=0lnrlZAFYk8 https://www.youtube.com/watch?v=o7wRnBTJ7Ok https://www.youtube.com/watch?v=o4FoEGOf574 https://www.youtube.com/watch?v=WnA890QneNI Ако се търси нескъпа алтернатива - Entwistle Nemesis ,Entwistle DarkStar ND. Редактирано Ноември 27, 2017 от jorog 1 Цитирай
H.R. Отговорено Декември 1, 2017 Автор Отговорено Декември 1, 2017 (Редактирано) Благодаря отново за предложенията ! Засега с Evolution-a съм добре. В следващ период ще пробвам с някой/някои от изброените и първият ще е вероятно Seymour Duncan. Редактирано Декември 1, 2017 от H.R. Цитирай
Recommended Posts