svet.k Публикувано Юли 6, 2017 Публикувано Юли 6, 2017 Понеже е почти 00 часа а на мен ми се иска да си пусна усилвателя, но все пак гледам да спазвам някво благоприличие а изхода за слушалки на ампа ми не е емулиран... както на голяма част от усилвателите. Има ли такова чудо? Слушалки, които да са с честотен диапазон като на китарен говорител, съответно и в Бг и дали си струва? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 7, 2017 Отговорено Юли 7, 2017 Може да се скалъпи един лоу-пас филтър с кондензер+резистор за криво-ляво използване. Един път бях вградил такова в хай-фай спийкър и далеч не беше трагично. Цитирай
Хот Родед Отговорено Юли 7, 2017 Отговорено Юли 7, 2017 ...Слушалки, които да са с честотен диапазон като на китарен говорител...В случая това няма да помогне, защото слушалките, каквито и да са те, не могат да създадат същия психоакустичен ефект, който се създава от китарния кабинет. Към момента най-актуалният начин за свирене със слушалки е да се използ Two Notes Torpedo Live за емулация на китарен кабинет. Цитирай
musicman Отговорено Юли 7, 2017 Отговорено Юли 7, 2017 Торпедото е супер за целта, но е доста скъпо. Има различни варианти. Ако имаш звукова карта можеш да ползваш кабинетните симулации на някой софтуер. Другия вариант е да си вземеш процесор, който има симулации но трябва да има сенд-ретърн. Най-добре ако ме питаш мен е да ползваш изцяло софтуер за 12 през нощта. Всичко друго е по-скъпо и като резултат не съм сигурен колко ще е по-добро. Аз примерно имам на телефона Jam Up Pro и си джиткам където и да отида. Но това е само за Apple телефони. Има и слушалки на Вокс, които имат симулация на определен усилвател. Това също е евтино и удобно. Цитирай
svet.k Отговорено Юли 9, 2017 Автор Отговорено Юли 9, 2017 Тия Вокс слушалки изглеждат интересно, предполагам че емулират различни кабинети. За процесорите и софтуерите е ясно, направил съм симулации, които звучат доста близко, даже разликите са в положителна насока. Беше ми интересно дали има нещо "плъг ен' плей", което да запазва характера на усилвателя. Благодаря за отговорите! Цитирай
Recommended Posts