Лими Публикувано Май 28, 2017 Публикувано Май 28, 2017 Сдобих се с DigiTech Trio с цел да си правя прости сингбеци на кавъри, но неусетно опознавнайки го започнах да експериментирам и по-творчески с него. Оказа се доста гъвкава и "жива" машинка, достоен партньор. Още докато го разучавах си измислях простички теми за да му разбера възможностите. И така неусетно случайно измисляните темички започнаха да се превръщат в логически развити и почти завършени композиции.Но все пак само тази машинка не е достатъчна, та затова ги впрегнах в един общ тандем и нея и Looper BOSS RC30.В единият му трак записвах ритъм линията(бас и бараб) измислена от DigiTech Trio и дообработена от мен, а в другият трак записвах и наслагвах ритъм/риф китари. След това използвах и втори Looper BOSS RC30, в чийто първи трак направих смесване от двата трака на първият Looper, а във вторият му трак записах само соло китарата и малки допълнения. След това направих още едно смесване обратно в първият Looper. Ще кажете, че това изглежда тромава и некачествена звукозаписна технология и ще бъдете прави, защото наистина се измъчих доста, а резултата е доста посредствен, но все пак става за информативно демо. Всъщност аз започнах тези записи с добре оборудван лаптоп, но той започна да се бъзика с мен и след като ми скъса нервите до отчаяние измислих гореописаният нестандартен, посредствен, но спасително находчив метод. Какъв е резултатът - чуйте сами. Първо парче Второ парче а по-нататък още други P.S. Не съм сигурен дали темата е за този раздел. 2 Цитирай
musicman Отговорено Май 28, 2017 Отговорено Май 28, 2017 Това в голяма хамалогия да синхронизираш луупера и Трио-то. Аз за това си взех Трио+ който си има луупер и става доста прилично. Трябва да направим една сбирка да се съберем луупаджии и да обменим опит. Цитирай
PlamenM Отговорено Май 28, 2017 Отговорено Май 28, 2017 Loop open stage night - е това е тематика за следващия форумен джем 1 Цитирай
musicman Отговорено Май 29, 2017 Отговорено Май 29, 2017 Не, това си е отделно, и двете си трябват Цитирай
Лими Отговорено Май 30, 2017 Автор Отговорено Май 30, 2017 (Редактирано) Това в голяма хамалогия да синхронизираш луупера и Трио-то. Всъщност не се стремя да ги синхронизирам, а и това е технически невъзможно, защото нямат MIDI. А както писах по-горе в единият му трак записвам ритъм линията(бас и бараб) "измислена" от DigiTech Trio и дообработена от мен, а в другият трак записвам и наслагвам ритъм/риф китари. BOSS RC30 има функция за автоматичен стар/запис когато на входа му постъпи сигнал. Т.е. включвам тази функция и след това включвам Триото, което подава аудио сигнал на лупера и той се стартира автоматично. "Трио +" има лупер, което е някакво удобство, но аз предпочитам BOSS RC30, защото той има много по-добри възможности. Да, ще трябва да обмениме опит. Лятото дойде и аз често свиря с други музиканти вечер по централните градинки. Редактирано Май 30, 2017 от Лими Цитирай
Лими Отговорено Юни 5, 2017 Автор Отговорено Юни 5, 2017 Ето още едно парче записано по гореописаният начин. 1 Цитирай
Recommended Posts