Jump to content
Българският форум за музиканти

Творческа заигравка с DigiTech Trio и BOSS RC30


Recommended Posts

Сдобих се с DigiTech Trio с цел да си правя прости сингбеци на кавъри, но неусетно опознавнайки го започнах да експериментирам и по-творчески с него. Оказа се доста гъвкава и "жива" машинка, достоен партньор. Още докато го разучавах си измислях простички теми за да му разбера възможностите. И така неусетно случайно измисляните темички започнаха да се превръщат в логически развити и почти завършени композиции.
Но все пак само тази машинка не е достатъчна, та затова ги впрегнах в един общ тандем и нея и Looper BOSS RC30.
В единият му трак записвах ритъм линията(бас и бараб) измислена от DigiTech Trio и дообработена от мен, а в другият трак записвах и наслагвах ритъм/риф китари. След това използвах и втори Looper BOSS RC30, в чийто първи трак направих смесване от двата трака на първият Looper, а във вторият му трак записах само соло китарата и малки допълнения. След това направих още едно смесване обратно в първият Looper.
 Ще кажете, че това изглежда тромава и некачествена звукозаписна технология и ще бъдете прави, защото наистина се измъчих доста, а резултата е доста посредствен, но все пак става за информативно демо. :unsure:
Всъщност аз започнах тези записи с добре оборудван лаптоп, но той започна да се бъзика с мен и след като ми скъса нервите до отчаяние  :wallbash: измислих гореописаният нестандартен, посредствен, но спасително находчив метод. :yahoo:

Какъв е резултатът - чуйте сами. :music::tomato:

 

Първо парче

 

Второ парче

 

а по-нататък още други

 

P.S. Не съм сигурен дали темата е за този раздел.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Това в голяма хамалогия да синхронизираш луупера и Трио-то. Аз за това си взех Трио+ който си има луупер и става доста прилично. Трябва да направим една сбирка да се съберем луупаджии и да обменим опит.

Link to comment
Share on other sites

Това в голяма хамалогия да синхронизираш луупера и Трио-то.

Всъщност не се стремя да ги синхронизирам, а и това е технически невъзможно, защото нямат MIDI. А както писах по-горе в единият му трак записвам ритъм линията(бас и бараб) "измислена" от DigiTech Trio и дообработена от мен, а в другият трак записвам и наслагвам ритъм/риф китари.

BOSS RC30 има функция за автоматичен стар/запис когато на входа му постъпи сигнал. Т.е. включвам тази функция и след това включвам Триото, което подава аудио сигнал на лупера и той се стартира автоматично. "Трио +" има лупер, което е някакво удобство, но аз предпочитам BOSS RC30, защото той има много по-добри възможности.

 

Да, ще трябва да обмениме опит. Лятото дойде и аз често свиря с други музиканти вечер по централните градинки.

Edited by Лими
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.