doviciozo Публикувано Април 7, 2017 Публикувано Април 7, 2017 Свиря с лампова глава 15 вата клас А,и волюма ми е почти на макс,едно деление преди края а гейна е на един часа.Вредно ли е за усилвателя това ниво на усилване,прави ми впечатление че след два часа свирене доста загрява отзад,звука е перфектен.Имам само един клийн канал,и го буствам с драйв педал през входа на китарата. AMPEG GVT 15 H Цитирай
Ламби Отговорено Април 7, 2017 Отговорено Април 7, 2017 Нищо му няма,нали е усилвател не намалител.Нормално е да позагрее. Цитирай
doviciozo Отговорено Април 7, 2017 Автор Отговорено Април 7, 2017 Точно при това ниво на усилване много ми харесва какъв звук вади,и като свикнах с това се запитах дали нещо не греша,за това реших да питам. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 10, 2017 Отговорено Април 10, 2017 Той и на празен ход си грее, ти искаш при здраво свирене да е студен ли? Крайните лампи вдигат по над 200*С, няма как да е хладен един лампов амп. Цитирай
doviciozo Отговорено Април 10, 2017 Автор Отговорено Април 10, 2017 Не ме притеснява че грее,а дали ще устиска усилен на макс.На последните две репетиций гейна е на 3 часа и ме кефи яко,каквото ще да става. Цитирай
Калоянчо Отговорено Април 10, 2017 Отговорено Април 10, 2017 ^все пак за това е създаден. Усилвай на воля. Цитирай
Dirk Отговорено Април 10, 2017 Отговорено Април 10, 2017 Свири си спокойно!Доколкото знам при клас А лампите износват здраво и при ниски нива(спецовете да се изкажат дали е така и защо)Имал съм клас А у-л ,който изкара от 97ма година до 2002 свирене почти всяка вечер плюс репетициите свирене.Със сигурност поне хиляда "гиг-а".За това пък противно на очакванията клас АВ на сравнително ниски нива,ежевечерно свирене, изкара 6 месеца при редовната профилактика и грижи,които проявявам. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 11, 2017 Отговорено Април 11, 2017 При ниски нива се "хабят" по-малко, няма такива тоци през тях, а и греят по-малко. Това трудно може да се провери емпирично, де. Чисто теоретично ти трябват две свръх-супер еднакви лампи (каквито няма), които да се сложат на два еднакви стенда при различни условия и да се чака коя след колко на брой часа ще даде фира. И пак няма гаранция, че не е случайно. Може би ако прецакаш хиляди лампи по този начин и ще стане ясно... Цитирай
synchu Отговорено Април 11, 2017 Отговорено Април 11, 2017 При истинските клас А усилватели, максималното отделяне на топлина/енергия/мощност е когато усилвателя е в покой (т.е. не свири) 1 Цитирай
doviciozo Отговорено Април 11, 2017 Автор Отговорено Април 11, 2017 (Редактирано) От завода излиза с 6v6 GT Premium, искам да си взема резервни но не знам какви,може ли да ми препоръчате добра марка.над средния клас. Редактирано Април 11, 2017 от doviciozo Цитирай
synchu Отговорено Април 11, 2017 Отговорено Април 11, 2017 http://www.tubeampdoctor.com/de/shop_TAD_Premium_Tubes_TAD_Power_Tubes_SELECTED/6V6GT_STR_TAD_PREMIUM_Matched_2820 https://www.kcanostubes.com/content/nos-rca-6v6gt-vt-107a-blackplate руските 6p6s също са доста добри Цитирай
Recommended Posts