jorog Отговорено Март 26, 2017 Share Отговорено Март 26, 2017 (Редактирано) Махни от схемата входния кондензатор(100nF) , 10К резистора между стъпалата и 1М изходен резистор. Кондензатора 1nF промени на 22nF/630V ,100nF на изхода също. Потенциометъра на 500КА логаритмичен. Може да ползваш схемите от този сайт.Всичките са тествани и работят. http://www.ax84.com/corepreamps.html http://www.ax84.com/corepoweramps.html http://www.ax84.com/corecabinets.html http://www.ax84.com/classicprojects.html Редактирано Март 26, 2017 от jorog 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
никони Отговорено Март 30, 2017 Share Отговорено Март 30, 2017 (Редактирано) Днес ми остана време и налепих на пробната платка схемата на Чампа от първия пост. Определено не ми хареса като звук, въпреки че 6Ж8 е доста добре звучащ пентод. Промених режима на 6Ж8 и усилвателчето си свирна доста добре. След това сложих след 6Ж8 един тонкоректор / като ще е Чамп да е с фендерски коректор /, с прилежащите му катоден повторител и усилвателно стъпало. Използвах 6Н8С. 6Н1П е по добър вариант за катоден повторител заради два пъти по голямата стръмност в сравнение с 6Н8С, но в този усилвател с октални лампи от по старото поколение, 6Н8С си е баш на мястото. На схемата съм написал анодните и решетъчните напрежения, както и катодните токове, ако някой реши да повтори схемата да може да се ориентира. От R7 се настройва еднаква сила на звука при включен и изключен тонкоректор - с един 50к потенциометър и 75к резистор между него и маса - после мерите и заменяте с резистор. По принцип можеше да се спести някой друг кондензатор и резистор, но колегата искаше хем да има тонкоректор, хем да може и да го прескача... Ако му се занимава, може да си поиграе със стойностите на резистора и кондензаторите на тонкоректора и да си го нагласи по негов вкус -"Tone Stack Calculator" е полезна програмка и помага при такива заигравки. Прахосах половин ден да се занимавам с това усилвателче и накрая ми хареса как звучи, щевзема да му скова една коруба с един осеминчов говорител, за свирене в къщи си е екстра. Ибез това имам една самотна бройка 6V6GT. Редактирано Март 30, 2017 от никони 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
angelko Отговорено Март 30, 2017 Автор Share Отговорено Март 30, 2017 (Редактирано) Тук съм, чета всичко, но не остава време напоследък. Схемата на усилвателя и преампа достигна до следния вид: Качвам едно работно видео. Чистият канал и канал с преамп се превключва с ключ. В началото преампът беше мноого по-силен, поставих един резистор 3 М, но все още е много по-силен. На видеото ще видите демонстрация. Потенциометърт на преампа е много чувствителен и започва да свисти и свири при усилване докрай. Също и при чист канал, при изключен преам от ключа,при усилване на потенциометъра му, се чува свистене. https://vid.me/EYY2 Редактирано Март 30, 2017 от angelko Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
никони Отговорено Април 2, 2017 Share Отговорено Април 2, 2017 (Редактирано) 6V6GT и 6П6С свирят доста различно... Пробвах и 6П1П /новален аналог на 6П6С/ - нелош звук, но по слабичка от окталните си сестри.... Извинявам се на колегата за спама. Редактирано Април 2, 2017 от никони Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
angelko Отговорено Май 28, 2017 Автор Share Отговорено Май 28, 2017 Привет!Усилвателят, който започнах е вече готов.Благодаря на всички,които помогнаха със съвети и части.Прилагам малко снимки, а скоро ще опитам и семпли от звученето. 5 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jorog Отговорено Май 28, 2017 Share Отговорено Май 28, 2017 Браво.Страхотен е станал ампа.Страхотна визия.Аз за момента не мога да постигна такава визия и завършен ,фабричен вид.В момента изработвам един амп и ще е страхотно ако споделиш как постигна такъв завършен вид.Все едно туко-що е слязъл от конвейера.Супер.Чакаме семпли мен. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Heartman Отговорено Май 29, 2017 Share Отговорено Май 29, 2017 Супер изглежда!Доста прилича на Hughes & Kettner, вероятно от там е идеята за външния вид. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
angelko Отговорено Май 29, 2017 Автор Share Отговорено Май 29, 2017 Благодаря! Да има идея и от Hughes & Kettner. За вида, с каквото мога ще помагам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
garvan777 Отговорено Май 30, 2017 Share Отговорено Май 30, 2017 Усилвателят e супер,Браво......Поздрави! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
angelko Отговорено Май 30, 2017 Автор Share Отговорено Май 30, 2017 Да, определено ми харесва,но право да си кажа, въпреки,че съм учител по китара,нямам много непосредствен опит от лампови усилватели, свирил съм с какви ли не бръмчалки въпреки това де, също и софтуерни приложения.Имам едно Пиви комбо, но не е лампово.Звучи стегнато,експериментирам с различни лампи, предусилвателя слушах със ЕСС 81,6Н2П, ECC83, най добре звучи с последната. 6П6С утре ще опитам да заменя и чуя с 6П3С, а занапред и 6V6 и 6L6. Друг проблем засега,че нямам читав кабинет и го включвам към разни хайфи колони, а не ми се разглобява Пивито.Та и кабинет започнах, друг въпрос е сега какъв говорител да е, 12 ка ще е определено.Едно Peavey ValveKing 12” 16 Ohm се продава - CIARE, made in Italy, 80 wats.8 ohms. -Jensen P12r Alnico - китарен говорител - Celestion G8d-25 - но е 8 инча - 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Май 31, 2017 Share Отговорено Май 31, 2017 За оптимални резултати говорителят трябва да е 12" и то скъп. Играе огромно значение за крайния резултат, доста пъти съм препоръчвал на приятели ъпгрейд на посредствен говорител от евтино комбо с приличен такъв и резултатът винаги е бил повече от добър. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emosms Отговорено Май 31, 2017 Share Отговорено Май 31, 2017 (Редактирано) +за 12 инча CIARE не става за целта. Скъпия говорител, най добре да пробваш и да намериш твоя звук. Като не може да пробваш... какъвто вземеш. Изходния траф може ли да работи на 4 ома? Ако се занимаваш с такива неща, не е лошо да си направиш един кабинет 12'' и да ти се намира наоколо един тестов говорител: - http://ziton-electronics.com/produkt/%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB-sw7112-4om-150w/ Това е мидбас до 5к, не е широколентов. А може и по-хубави от този Редактирано Май 31, 2017 от emosms 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ламби Отговорено Май 31, 2017 Share Отговорено Май 31, 2017 Пробвай някой готов със със сходна мощност и параметри за да си наясно дали си на прав път.Би било глупаво да инвестираш пари и китайското да е по добро и с гаранция. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts