Nikifena Публикувано Януари 26, 2007 Публикувано Януари 26, 2007 http://www.phys.unsw.edu.au/jw/hearing.html Тук можете да си тествате слуха и да си направите крива на него. Кои честоти чувате повече и кои по-малко.. Цитирай
BlueZone Отговорено Януари 26, 2007 Отговорено Януари 26, 2007 Много як линк. Тенкс а лот. Те я мойта крива: Обаче си мисля, че нещо слушалките ми издишат над 12 kHz, щото 16 kHz на колоните си ги чувам... Цитирай
martist Отговорено Януари 26, 2007 Отговорено Януари 26, 2007 (Редактирано) Много яко.Ето мойта крива: Надявам се правилно да съм разбрал инструкциите. Така и не разбрах от каква начална сила трябва да започна... Редактирано Януари 26, 2007 от martist Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 26, 2007 Отговорено Януари 26, 2007 (Редактирано) лудница ще го направя утре на тишина Редактирано Януари 26, 2007 от kitaratapesho Цитирай
yamaha Отговорено Януари 26, 2007 Отговорено Януари 26, 2007 (Редактирано) Много яко.Ето мойта крива: Надявам се правилно да съм разбрал инструкциите. Така и не разбрах от каква начална сила трябва да започна... Като гледам графиката ти, май нещо не си разбрал как точно да се тестваш - тук не е работата кои честоти изобщо чуваш, а спрямо тест-тона на 1 килохерц как ги чуваш. Всъщност такъв тест може да бъде сравнително достоверен само ако всеки тестващ се "слуша" на едни и същи слушалки/колони. Аз се тествах 3 пъти - с 2 чифта слушалки и един път на мониторни колони - разликите между възпроизвеждането на 2-та чифта слушалки и колоните беше +/- 3 dB и то само на някои честоти...останалото си съвпадаше. Ето осреднения резултат от трите слушания: П.П. Единствено имам съмнения на 16-те килохерца дали е точно там, защото не мога да направя точно динамично сравнение между тон с 1 Khz и 16 Khz - от -48 dB до -36 dB нямам някакво рязко покачване в силата и си ги чувам почти еднакво...но дори и да кача безумните -12...-6 dB (където не пищи, а чак "пращи" от сила), пак не мога да ги сравня като звуково налягане с тестовия тон на 1 Khz. Иначе в 'реалността' тези 16 Khz дават съвсем друго усещане...фусчета, чинелчета и др. подобни... Редактирано Януари 26, 2007 от yamaha Цитирай
7thString Отговорено Януари 27, 2007 Отговорено Януари 27, 2007 Първо си мислех, че нещо съм си изпраскал слуха с тая китара, щото в 3-4КХц имаше драстичен спад в "чуваемостта". Все пак реших да прослушам слушалките с микрофон и се оказа, че слушалките ми са адския боклук Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 27, 2007 Отговорено Януари 27, 2007 Въобще не става на слушалки,ма това не променя факта че не чувам добре високите,то годинки по мазета със 100 вата ламба... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 29, 2007 Отговорено Януари 29, 2007 (Редактирано) Моля, изтриите предходното мнение. Ето резултатите: Редактирано Януари 29, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
mike_portnoy Отговорено Февруари 15, 2007 Отговорено Февруари 15, 2007 Само мойта ли е толкова крива ве....може и от слушалките да е Цитирай
Nikifena Отговорено Февруари 16, 2007 Автор Отговорено Февруари 16, 2007 ^ Сигурно защото си барабанист :) Цитирай
fifcho Отговорено Март 8, 2007 Отговорено Март 8, 2007 (Редактирано) Абре я дайте инфо къ да турим мойта крива да се види? Редактирано Март 8, 2007 от fifcho Цитирай
hippie Отговорено Юни 3, 2009 Отговорено Юни 3, 2009 ... ама като ми е хубаво да се навъртам покрай барабаните и колоните ... Цитирай
Recommended Posts