the_gorer Отговорено Януари 27, 2007 Автор Отговорено Януари 27, 2007 DILETANT, линкът, който си постнал не работи. А иначе аз в момента обмислям вариант закупуване от Русия чрез една позната, която учи там. Отива в магазина, купува талпата и ми я праща като обикновен колет. Проблемът е, че тя в момента май е в Япония. Ще и пиша и ще видим кво ще излезе. Междувременно въпросът ми относно митата и ДДС-то при внасяне на стоки от Европейския съюз остава открит. И това е адски сериозен въпрос! Чакам за отговор от хора, които вече са пробвали и знят със сигурност, а не от оптимисти, които са чули нещо си по bTV. Също, ако ви се мярнат китари Kramer Vanguard в магазин, намиращ се в Европейския съюз, моля пишете в тази тема. Мерси! Цитирай
DILETANT Отговорено Януари 27, 2007 Отговорено Януари 27, 2007 (Редактирано) ^ DILETANT, линкът, който си постнал не работи. ^ Извинявай, нещо не мога да се оправя с линковете. Сайта, който имах впредвид е unchainedguitars.com Редактирано Януари 27, 2007 от DILETANT Цитирай
synchu Отговорено Януари 28, 2007 Отговорено Януари 28, 2007 Освен това, мито се плаща върху стойността на стоката, а ДДС - върху стойността на стоката ПЛЮС стойността на доставката. ДДС-то е върху стойността на стоката също. Плащал съм многократно та ми е известно. Вкл. и през новата 2007 година Да де, нали точно това обяснихме - че ДДСто се плаща върху стойносста на стоката ПЛЮС стойността на доставката - налага се Данък добавена стойност и върху двете, а освен душманското двойно ДДС, отделно се плаща и мито от 5% само върху стойността на стоката. Не е така. Може би не съм се изразил достатъчно ясно. ДДС-то е върху стойността на стоката само. Без стойността на транспорта. Въпроса за ЕС не е открит въобще - мито НЕ СЕ плаща. НЕ СЕ ПЛАЩА! Има особени случаи, при особени стоки - но тъй като не правиш експорт/импорт на РПГ-та или верижни машини с двойна употреба - не вярвам да те касая, а и тогава митническата декларация ще ти е най-малкия проблем При дистанционни продажби, какъвто е случая с покупка чрез Интернет, се начислява ДДС-то на страната продавач, освен ако няма регистриран клон в България, което трябва да се случи, ако продажбите и надвишат 70'000 лв. Тогава вече, компанията трябва да се регистрира в БГ и ще начислява Българското ДДС от 20%, върху стойността на стоката (но разбира се тяхното, т.е. на държавата произход, ДДС ще е приспаднато). Цитирай
the_gorer Отговорено Януари 28, 2007 Автор Отговорено Януари 28, 2007 мито НЕ СЕ плаща. НЕ СЕ ПЛАЩА! Откога го чакам този отговор. Моля се дано да говориш от опит! Демек, получавал ли си скоро стока от ЕС без мито и ДДС? Вероятно да, ти не си от хората, които голословят. Приемам го за сигурно и сега остава само да намеря online магазин, разположен в ЕС, който да продава китари Kramer. А това всъщност е истинският проблем. Намерих един чешки сайт, но там сладурите искаха към 750 долара за модела, който в MusicYou.com се продава за 230. Пробвах да търся и при швабите, но не говоря езика на Карл Велики (дори и с конете си ) Относно ДДС-то - мисля, че все още имам съхранени някъде документи от разправиите ми с митниците. ДДС-то се начислява и върху доставката - това е данък, с който се налага цялата сделка, а плащането за доставка е част от сделката. Поне така ми обясняваха в митницата в Горна Оряховица и ме обираха с усмивка на уста. Цитирай
Tannen Отговорено Януари 29, 2007 Отговорено Януари 29, 2007 (Редактирано) the gorer, понеже мн си навит за крамер китарка, пуснах една тема в най-големия немски музикален форум, http://www.musiker-board.de, да видим кво ще кажат братята немци по въпроса. Видях няква темичка за крамер китара че са купували в Германия, ма това е било преди две години така че информацията е стара... Редактирано Януари 29, 2007 от Tannen Цитирай
Tannen Отговорено Януари 29, 2007 Отговорено Януари 29, 2007 За крамера...един пич дето има крамер и е някъв фен на тая марка ми каза един магазин Musik Produktiv, http://www.musik-produktiv.de, обаче не намирам в каталога им крамер...освен да ги попиташ дали го предлагат още. Другия вариант е да потърсиш в и-бей, там има не само стари, но и нови инструменти...имало доста магазини в Англия дето го предлагали...няма мито за европейския съюз. Успех с покупката! Цитирай
the_gorer Отговорено Януари 29, 2007 Автор Отговорено Януари 29, 2007 the gorer, понеже мн си навит за крамер китарка, пуснах една тема в най-големия немски музикален форум, http://www.musiker-board.de, да видим кво ще кажат братята немци по въпроса. Видях няква темичка за крамер китара че са купували в Германия, ма това е било преди две години така че информацията е стара... Благодаря! Ще може ли да получа линк към самата тема? Аз в момента се свързах с една позната в Лайпциг и, ако тя намери време да провери по техните магазини, току-виж съм осъмнал с нов Kramer Vanguard. Лощото е, че Лайпциг не е много голям град - 500 000 (колкото Пловдив) и може и да няма много музикални магазини там. Освен това Krmaer е адски НЕпопулярна марка в Европа и дори и да има 10-15 музикани магазнини, е твърде вероятно нито един от тях да не предлага тази марка китари Де да видим сега какво ще кажат швабите от твоя форум. Цитирай
liquid_death Отговорено Януари 30, 2007 Отговорено Януари 30, 2007 Еми ето ти един пример............... В рамките на шегата.... http://cgi.ebay.com/KRAMER-GORKY-PARK-PROJ...1QQcmdZViewItem Цитирай
Fenix Отговорено Януари 30, 2007 Отговорено Януари 30, 2007 (Редактирано) Пробвах да търся и при швабите, но не говоря езика на Карл Велики (дори и с конете си ) Ами то не е много много до езика да напишеш Kramer Gitarre или Kramer Guitars. Прегледах основните, които аз знам и не намерих. Говоря за music-service.de, thomann.de и приятели... Не ми е проблем да отскоча до местния музикален магазин, но ще го направя след няколко дена, че утре ми е първия изпит от сесията и... Иначе нашия е доста голям тук, може и да имат. Иначе градчето е само 300 000, но това няма толкова голямо значение, важното е колко е развито музикално (примерно тука има много голяма консерваторя). В Лайпциг също може да има. Само да се поосвободя малко и ще поразпитам, а дотогава - едит: в немския бей има само разни старички модели - 1985. Редактирано Януари 30, 2007 от Fenix Цитирай
Fenix Отговорено Януари 30, 2007 Отговорено Януари 30, 2007 Забавих се и не ми даде едит: 2ри едит: А щом имаш приятелка в Лайпциг, която би ти я купила и пратила, защо не я шипнеш до Лайпциг от УСАто и тя да ти я прати като нормален колет. Не би трябвало да плащаш ДДСта, ако ти я прати тя или? Друга възможност, макар че доста нагла и за китара от този ценови диапазон не си струва е, да я пратиш до Лайпциг и после да отидеш да си я вземеш с автобус. Но като се има предвид, че самия път ще е нещо около 300 кинта, няма да има много смисъл. Затуй сигурно е в Полша 750 долара. Ако ти е близка мацката, можеш да я навиеш да ти я донесе. Особено ако е студентка и ще се прибира сега за мартенската ваканция. Цитирай
lizardman Отговорено Януари 30, 2007 Отговорено Януари 30, 2007 Само да вметна, че днес четох във вестника една статия, в която се разправяше за семейство, което от години получава колети от САЩ. Казаха, че досега не са имали проблеми с мито и такива глупости, тъй като е под формата на подарък, обаче последния път на митницата им направили проблем. Излезнало им доста солено да си вземат колета от митницата. Та да го имаш в предвид, като избираш как да си я вземеш. П.П. и да кажеш как е, след като я докопаш, щото от тия ревюта добих представа как ще изглежда следващата ми китарка Цитирай
the_gorer Отговорено Януари 30, 2007 Автор Отговорено Януари 30, 2007 2ри едит: А щом имаш приятелка в Лайпциг, която би ти я купила и пратила, защо не я шипнеш до Лайпциг от УСАто и тя да ти я прати като нормален колет. Не би трябвало да плащаш ДДСта, ако ти я прати тя или? Друга възможност, макар че доста нагла и за китара от този ценови диапазон не си струва е, да я пратиш до Лайпциг и после да отидеш да си я вземеш с автобус. Но като се има предвид, че самия път ще е нещо около 300 кинта, няма да има много смисъл. Затуй сигурно е в Полша 750 долара. Ако ти е близка мацката, можеш да я навиеш да ти я донесе. Особено ако е студентка и ще се прибира сега за мартенската ваканция. Да, мадамата учи там и в момента има некфа изпитна сесия. Не мога да шипна китарата до Лайпциг от Щатите, защото тогава моята приятелка ще трябва да плаща мито и то в Германия, което си е доста сериозна разправия, предполагам. Да не говорим, че по този начин не се спестява нищо, защото в крайна сметка пак ще трябва да се плаща, защото немското мито и ДДС не са по-стока от нашите. Освен това доставката от Щатите до Германия и после от Германия до България ще бъде далеч по-скъпа, отколкото, ако си купя директно от ЕС и пратя до България. Демек - вместо да мине метър, човек би се набутал зверски, ако пазарува по този начин. Има и още нещо - може да се каже, че MusicYo всъщност произвеждат тези Крамери и в момента нямат в наличност този модел, което при тях често означава, че или са го спрели от производство или са решили да го подменят с нова версия. Има един друг сайт, който някой постна по-горе и там цените са дори по-ниски, но имат само модели с тремола. Ако имаш възможност, моля те погледни по музикалните магазини в твоя град. Моделът е Kramer Vanguard S-440S. Това е вариантът с твърд бридж. Мерси! Цитирай
Fenix Отговорено Февруари 8, 2007 Отговорено Февруари 8, 2007 Човече, след като приключих с глупостите днеска отскочих да проверя. За съжаление не е положителен резултата. Пичовете викат, че нямат в наличност по принцип, но че могат да поръчат. Разпитах за поръчката (нали знаеш, можеше като търговци да земат да ударят намалението), но момчето някак си така и не успя да се прави с компютъра си... В крайна сметка ми каза, че не може да каже и че ще ме уведомят по мейл/телефон като разберат, но като се има предвид, че ги попитах преди около 1 година за един тунер и те ми казаха, че ще ми се обадят като го получат и още чакам.... Немци... Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 8, 2007 Автор Отговорено Февруари 8, 2007 Благодаря ти че си проверил. Аз очаквах да нямат - просто Крамер не се внася в ЕС или (само в адски редки случаи) се внасят единични бройки шредърски модели. Единственият начин да се поръча е от САЩ (www.MusicYo.com) или от Русия. И в двата случая ще се плаща мито, но здраве да е, важното е да има готска китара. Чакам MusicYo да заредят нова партида Vanguard S-440S и може би ще успея да ги залъжа да пратят един до България. Очаквам и отговор от една позната, която се надявам в момента да е в Русия. Цитирай
TONY Отговорено Февруари 8, 2007 Отговорено Февруари 8, 2007 дано имаш кьсмет с мацката а ако е толкова добра, колкото се предполага - според рекламата да взема да си порьчам и аз, си мисля Цитирай
Recommended Posts