synchu Отговорено Март 22, 2005 Отговорено Март 22, 2005 батка, спри да мечтаеш & сейв сам кеш :-)))........... не мога да разбера какво сте се хванали за тази линия 6 - ако някога реша да ползвам емулации на усилватели - ще се сдобия с Johnson Millenium. :-) все добри съвети п.с. е и J-Station върши работа. Цитирай
DeathZone Отговорено Март 22, 2005 Автор Отговорено Март 22, 2005 В спора се ражда истината ........ понякога ) Но да си призная PODXT-то е много много яка машинка и доста добре си върши работата за записи например .... ама за сега не съм чул такава джаджа дето де звучи, както се казва "живо" естествено както амп... е тва е мое мнение ....... и моите уши не са идеални нито са еталон .... просто идеята е всеки да се самозадоволява .... пък мен ампа ме задоволява на 100% макар и звука да е само един единствен ...... е не става да свириш всякакъв стил с един амп .... ама .... офффффф ... все околу едно и също се въртя ........аре ще спра )) Цитирай
Delyan Отговорено Март 22, 2005 Отговорено Март 22, 2005 (Редактирано) ... просто идеята е всеки да се самозадоволява... Аз май си казах де ... За домашни условия едно процесорче си е голяма далавера. Докато си мислиш парчета и такива работи с amp-a ти се понадува главата. С процесор(или нещо със speaker simulation) в този период няма да докараш звука на всички звуци, но ще си дрънчиш спокойно (пък и съседите ще са по-спокойни ). Иначе за репетиции с група и подобни неща amp-a май е неизбежен!!! Редактирано Март 22, 2005 от Delian Цитирай
metalhammer Отговорено Март 22, 2005 Отговорено Март 22, 2005 снощи бях на живо изпълнение саунда беше шит по принцип обаче: първата група китариста беше с процесор - ебати насрания звук никав го нямаше добре че басисита е печен той изнесе целия сет Зарежи ги тея натисках еин бутон бум еди къв саунд - у вас като си си може и да става ама на сцената явно процесора е съкс тва е! Цитирай
AXE Отговорено Март 22, 2005 Отговорено Март 22, 2005 Само не мога да разбера защо някои хора не могат да се примирят с мнението на други Разбирам да кажеш "Мен тва си ме кефи, вие си свирете с квото си искате", ама иначе..... Цитирай
metalhammer Отговорено Март 22, 2005 Отговорено Март 22, 2005 Генерален ивод (компромисен за мене): Вкъщи - процесор Запис - процесор Лайф - амп Цитирай
BlackCorsair Отговорено Март 22, 2005 Отговорено Март 22, 2005 Генерален ивод (компромисен за мене):Вкъщи - процесор Запис - процесор Лайф - амп и аз съм съгласен с това ! Цитирай
bulby Отговорено Март 22, 2005 Отговорено Март 22, 2005 Абе доста хора използват процесорите най-вече за свирене на живо, особено ако ти трябва да използваш различен вид звук (различни ефекти и тн). Цитирай
edgecrusher Отговорено Март 22, 2005 Отговорено Март 22, 2005 (Редактирано) ...стигнах до извода, че най добрия вариант е да ползваш предимно амп, било то за репетиций вкъщи или с група на живо.....Но когато решиш да зпишеш нещо или да постигнеш звук , който със сигурност само с ампа няма да стане (не е толкова гъвкав) , е мога да кажа че процесора е незаменим.... И аз точно това имах предвид някъде по-нагоре то тази тема, ако си спомняш. Разликата е тази, че аз използвам Line 6 и в двете категории - и като амп за свирене на живо и като ПОД за домашни(или недайси боже и студиини) записи. Освен това може да прозвучи прекалено като изхвърляне, но честно на ПОД-а най-много ми харесват симулациите на самите Line 6(Lunatic най-вече).Така и никога не можах да харесам достатъчно звука на Marshall!Просто не е за мен... Свирих няколко пъти на репетиция с AVT Half Stack и не кефи, веднъж като съм опитал от меда... п.с.Аз май се бъркам с темата за ламБа срещу ТранЗистор! :think: Редактирано Март 22, 2005 от edgecrusher Цитирай
BlackCorsair Отговорено Март 23, 2005 Отговорено Март 23, 2005 Но да си призная PODXT-то е много много яка машинка и доста добре си върши работата за записи например .... ама за сега не съм чул такава джаджа дето де звучи, както се казва "живо" естествено както амп... е тва е мое мнение ....... Аз бях в Истанбул на концерт на Blind Guardian преди 3-4 години ,те свиреха тогава с Малкия Line 6 POD,естествено не само с него, повярвай ми Звука Къртеше! В Последните Концерти на DVD i DIVX на Evanescence i na Slipknot има доста Line 6 ,така че няма място за съмнение ,че Звука на LINE 6 си е намерил своето място под слънцето! Цитирай
Recommended Posts