Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте =]  от три месеца се занимавам с китара (още се броя за начинаещ) та имам LAGT66D aкустична китара...като цяло се разрових и се оказа ,че тя не е никак лоша като за първа. Решил съм да свяря метъл...Вдъхнових се от някой мой любими групи като Three Days Grace ,Linkin Park ,My Darkest Days ,Skillet и т.н. Иии въпроса ми е бихте ли ми препоръчали качествени струни за тази цел =] :virtuoz:  :virtuoz:  :virtuoz:  Благодаря на всички отговорили :godbless:

Отговорено (Редактирано)

Ако съм разбрал правилно, въпроса ти е "какви струни да сложа на акустичната китара, за да свиря метъл". Щом си решил да свириш метъл, най-добре е да си вземеш ел. китара.

Иначе китарата ти не изглежда никак лошо.

Редактирано от Rezachka
Отговорено (Редактирано)

^ И подходящ усилвател, няма да е лоша добавка. Или поне добра външна звукова карта с ниска латенция и малко шум, че да може в началото да си свириш със симулации като Revalver 3.5 / 4, Guitar Rig5 и т.н.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

Ще имам всичко казано в предвид =]...също искам да попитам каква е разликата между бронзовите и стоманените струни?И за какво се използват двата вида струни... :metalist:  :metalist: 

Отговорено

Дай пример с конкретни струни? В най-общия случая бронзови за акустична/уестърн китара, стоманени (макар и да не са съвсем от стомана) за електрическа.

Отговорено

Има класически акустични китари и акустични със стоманени струни.

Класическите китари са за найлонови струни, ако им сложиш стоманени може да ги повредиш.

Отговорено

Cleartone, Dean Markley, DR Strings, Dunlop, D´Addario, Elixir, Ernie Ball, Fender, Gibson, Martin, Rotosound....

наредени са по азбучен ред, а не по качество.... всеки сам си избира размер/марка/модел

Отговорено (Редактирано)

Бронзовите струни звучат съвсем мъничко по-добре като че ли, но фосфор-бронз за малко по-устойчиви на корозия.

Ако си вземеш удобен размер фосфор-бронзови струни от някои популярна марка и ги сменяш веднъж на месец, месец и нещо, всичко ще е ОК (стига да не се опитваш да слагаш метални струни на класическа китара, което в твоя случай, не правиш).

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

Здравейте видях че коментирате струни за акустична китара,искам да попитам тъй като ръцете ми се потят много докато свиря кои струни като марка и модел най-много издържат при такова свирене при изпотени ръце?

Отговорено

Здравейте видях че коментирате струни за акустична китара,искам да попитам тъй като ръцете ми се потят много докато свиря кои струни като марка и модел най-много издържат при такова свирене при изпотени ръце?

Цитираните над твоя коментар - nanoweb имат специално покритие, което предпазва от ръжда и губене на звънливостта, в следствие на потта.

Естествено при дясната ръка се люпи по-бързо (заради перото), но пък лявата част си остава ТОП доста дълго време (дълго разбирай година и половина). Освен ако не свириш по цял ден.

Отговорено (Редактирано)

Ами аз използвах само Elixir в продължение на около 4 години. Издържат повече, но зависи и къде и как се съхранява китарата, и колко се свири. Аз забелязвам че като си държа китарата в куфар, вътре с пакетчета силика гел за да няма влага, и струните без покритие издържат повече. Осезаемо повече от друга китара която стои на стойка в стаята... Еликсира са 2 пъти по-скъпи, и може би издържат 2 пъти повече, вие си преценяйте.

Редактирано от Rezachka