aarab Публикувано Октомври 20, 2016 Публикувано Октомври 20, 2016 Здравейте, отдавна не съм писал, но ето че се налага да се допитам до някой по-опитен с тоците. Имам едни мониторни колони и в почти всички контакти и разклонители имам брум. Когато ги включа директно в един контакт няма брум. Навежда ме на мисълта, че колоните са ок. А има проблем по инсталацията и заземяването. Има ли решение за мен? Благодаря Цитирай
presly Отговорено Октомври 20, 2016 Отговорено Октомври 20, 2016 виж това: https://www.youtube.com/watch?v=l4famaQmWnA 4 Цитирай
aarab Отговорено Октомври 21, 2016 Автор Отговорено Октомври 21, 2016 Мерси за видеото. До голяма степен обяснява нещата. В моя случай има разлика. Аз имам този бръм и без да съм включил мониторите в картата. И Всичко е в един разклонител от един контакт. Днес забелязах, че на едно от болтчетата на мониторите имам ток??? И сериозно си мисля, че в главното табло не са направили нещо както трябва.... Какво мога да направя по този въпрос? Цитирай
presly Отговорено Октомври 21, 2016 Отговорено Октомври 21, 2016 Викай кадърен електричар, че последствията може да са доста по-неприятни от изгоряла електроника! Цитирай
Steppenwolf Отговорено Октомври 21, 2016 Отговорено Октомври 21, 2016 Отново некадърно направена ел. инсталация. Най-добре е да се проверяват всички контакти с фазомер преди настаняване и инсталации в дадено помещение. Ако си в апартамент, провери всичко в апартамента, вкл. по балконите. Цитирай
Heartman Отговорено Октомври 21, 2016 Отговорено Октомври 21, 2016 ^^^^Клипа е много информативен и мерси за което. Това чудо може ли да се направи и за БГ стандарт? Цитирай
presly Отговорено Октомври 22, 2016 Отговорено Октомври 22, 2016 в българия лепим изолирбанд на шуко-то 1 Цитирай
Heartman Отговорено Октомври 22, 2016 Отговорено Октомври 22, 2016 Изолира се заземяването тоест.Благодаря! 1 Цитирай
aarab Отговорено Октомври 25, 2016 Автор Отговорено Октомври 25, 2016 На кабела не е тип Шуко и нямам къде да лепя изолирбанд. Смених кабела, ама резултат никакъв. Цитирай
exxct Отговорено Октомври 25, 2016 Отговорено Октомври 25, 2016 Освен захранването какво друго има включено в колоните? Цитирай
dzwer Отговорено Октомври 27, 2016 Отговорено Октомври 27, 2016 Внимателно разрязваш изолацията на кабела по дължина, без да режеш от изолацията на кабелите вътре. Кабела за заземяването обикновено е жълто-зеленикав, за фаза и нула са кафяв/черен и син/лилав. Срязваш само кабела за заземяването, по желание слагаш някакво ключе на него. Изолираш с изолирбанд и си готов. Цитирай
presly Отговорено Октомври 28, 2016 Отговорено Октомври 28, 2016 завърташ контакта на 180 градуса. Цитирай
Recommended Posts